Kiváló négy évszakos gumi márkák, óriási négyévszakos gumi akciók, számos méretben, megdöbbentő áron

Négyévszakos gumi kereső


Ajánlott négyévszakos gumik:

22.452 Ft
4+ db raktáron (07.18. 20:03)
Összehasonlítom
AKCIÓ
28.164 Ft
4+ db raktáron (07.18. 20:03)
Összehasonlítom
32.424 Ft
4+ db raktáron (07.18. 20:03)
Összehasonlítom
17.873 Ft
4+ db raktáron (07.18. 20:03)
Összehasonlítom
AKCIÓ
23.807 Ft
4+ db raktáron (07.18. 20:03)
Összehasonlítom
AKCIÓ
25.573 Ft
4+ db raktáron (07.18. 20:03)
Összehasonlítom
26.605 Ft
4+ db raktáron (07.18. 20:03)
Összehasonlítom
24.588 Ft
4+ db raktáron (07.18. 20:03)
Összehasonlítom
AKCIÓ
23.630 Ft
4+ db raktáron (07.18. 20:03)
Összehasonlítom

Akciós négyévszakos gumik:

21.120 Ft
4+ db raktáron (07.18. 20:03)
Összehasonlítom
AKCIÓ
22.892 Ft
4+ db raktáron (07.18. 20:03)
Összehasonlítom
AKCIÓ
20.700 Ft
4+ db raktáron (07.18. 20:03)
Összehasonlítom
AKCIÓ
22.085 Ft
4+ db raktáron (07.18. 20:03)
Összehasonlítom
AKCIÓ
22.452 Ft
4+ db raktáron (07.18. 20:03)
Összehasonlítom
AKCIÓ
21.962 Ft
4+ db raktáron (07.18. 20:03)
Összehasonlítom
AKCIÓ
22.141 Ft
4+ db raktáron (07.18. 20:03)
Összehasonlítom
AKCIÓ
23.240 Ft
4+ db raktáron (07.18. 20:03)
Összehasonlítom
AKCIÓ
23.092 Ft
4+ db raktáron (07.18. 20:03)
Összehasonlítom
AKCIÓ
19.042 Ft
4+ db raktáron (07.18. 20:03)
Összehasonlítom
AKCIÓ
20.480 Ft
4+ db raktáron (07.18. 20:03)
Összehasonlítom
AKCIÓ
24.220 Ft
4+ db raktáron (07.18. 20:03)
Összehasonlítom
AKCIÓ

Legnépszerűbb négyévszakos gumi méretek:

Hasznos tudnivalók a négyévszakos gumiról

Kinek érdemes ilyet vásárolni?

Az időjárási viszonyok változásainak következtében gondoskodnunk kell a megfelelő gumiabroncsok beszerzéséről, legyen szó téli, vagy nyári abroncsról. De mi a helyzet a négy évszakos gumiabroncsokkal? Miben különböznek egy téli, vagy egy nyári gumitól? Mikor és kinek érdemes használni? Jó mindenre, vagy pont, hogy semmire sem? Azonban a négyévszakos gumikkal kapcsolatban számos kérdés merül fel az emberekben: milyet vegyenek, mennyit használják, honnan szerezzék be, megfelelő lehet-e az akciós négyévszakos gumi és így tovább. A következőkben allseason gumi témában próbálunk meg minél több felmerülő témakörre szakszerű választ adni. Ezek olyan visszatérő kérdések, amikről úgy gondoljuk, hogy újra meg újra beszélnünk kell, hogy eloszlassuk a tévhiteket!

Négyévszakos gumi, mit ajánlanak a gyártók?

A gyártók által ajánlott négy évszakos abroncsok, amolyan köztes megoldást jelentenek. Átmenetet képeznek téli és nyári abroncsok között. Azonban a közhiedelemmel ellentétben nem egyesítik magukban a téli és nyári abroncsok jó tulajdonságait. Mintázatuk általában a téli és nyári mintázatok egyfajta keveréke, tehát megtalálhatók rajtuk a téli abroncsokra jellemző lamellák, de vannak összefüggő mintablokkok, melyek nyári útviszonyok között hivatottak biztosítani a téli abroncsoknál jobb tapadást. Anyagkeverékük jellemzően lágyabb a nyári gumikénál, hogy hideg időben kevésbé váljanak rideggé. Mindezek ellenére kimondottan téli útviszonyok között, főleg a mintázat felemássága miatt, elmarad a teljesítményük a téli abroncsokétól.

Négyévszakos gumi

Kiknek ajánljuk a négyévszakos gumik használatát?

Az allseason abroncsokat csak azoknak ajánljuk, akik télen ritkán használják az autót, illetve havonta átlagosan egyszer tankolnak, továbbá a zordabb téli, igazán havas időjárás esetén nélkülözni tudják az autójukat, nem okoz gondot nekik a tömegközlekedés igénybevétele. A részben téli, részben nyári mintázatú gumiabroncs azoknak ideális, akik higgadt tempóban vezetnek, nem mindennapi használatra tartják személygépkocsijukat.

Egy all-season abroncs egyetlen gumiabroncs teszten sem diadalmaskodhatna adott időjárási körülmények között egy télivel, vagy egy nyárival szemben, a hétköznapokban természetesen előfordulhat, hogy sokak számára ez a legmegfelelőbb választás.

Fékezés száraz aszfalton

Négyévszakos gumi teszt

Négyévszakos gumiabroncsok, vásárlói vélemények

Fogyasztói szemmel nézve a legnagyobb előnye a költséghatékonyság a négy évszakos abroncsoknak. Anyagi szempontokat mérlegelve kedvezőbb, mintha vennénk egy nyári illetve egy téli abroncs szettet. Nagyon fontos megjegyezzük, hogy ugyanekkor ez csak rövidtávú megoldás. Átmeneti, mint ahogy maga az abroncstípus is. Így semmiképp nem javasoljuk, az olcsó négyévszakos gumi vásárlását. Ha már a four season gumiabroncsok mellett tesszük le a voksunkat, akkor vásároljunk prémium, de legalább minőségi középkategóriás gyártótól gumit.

A négyévszakos abroncsok ugyanis megbuknak, ha havas, jeges útviszonyok mellett kell alkalmazni őket. Mint ahogy olyan cipőt sem találtak még fel, ami egyaránt kényelmes és praktikus viselet 40 fokos nyárban és -20 fokos télben, így a gépjárművekre sincs még igazán kiforrott all season lábbeli.

Mikor érdemes négy évszakos/ all season abroncsokat vásárolni?

All season abroncsot akkor érdemes venni, ha olyan vidéken használja, ahol kevésbé van hideg télen, kevesebb a hó, több az eső. Sajnos a magyarországi viszonyok a négy évszakos abroncs használatához nagyon változékonyak. Az angliai időjáráshoz viszont már jobban passzol. Sokan a városi használatot javasolják csak télen, ahogy azt már korábban említettük. A hétvégén azonban elbeszélgettem egy budapesti taxissal, aki elmesélte, hogy korábban ő is próbálkozott négy évszakos abroncsok használatával spórolás okán, mígnem a 2013-as márciusi hóban beragadt egy parkolóba és csak pörgött a kerék, szabályosan ki kellett tolni, hogy el tudjon indulni.

Ugyanis az abroncs profilja közelebb áll a nyári abroncsokéhoz, mint a télihez, nincs túlságosan kihangsúlyozva a futófelülete. Ennek következtében a viselkedésük, hasonlítani fog a nyári gumiabroncsokéra a havon és jégen. Vagyis gyenge indulás, rossz fékezés és kanyarodás. A féktávolság túl hosszú és még az üzemanyag fogyasztást is növelni fogja egy kicsit.

A következtetés az, hogy a négy évszakos abroncsok akkor jók télen, amikor nincs hó vagy jég. Ha az útburkolatot hó takarja, akkor mindenféleképpen szükségünk van a téli gumikra, akár országúti használatról beszélünk, akár városiról.

Fékút száraz aszfalton

BHPgumi és a négyévszakos gumiabroncs

Mi a BHPguminál azon a véleményen vagyunk, hogy nem az ördög műve a négy évszakos gumiabroncs, a nem megfelelő használat mellett viszont kockázatos vállalkozás. Hazánk időjárását három nagy európai éghajlat befolyásolja, a kontinentális, az óceáni és a mediterrán. Az elsősorban kontinentális hatás miatt pedig zord és kemény telekre lehet számítani.

Országunk e három éghajlat ütközőterületén fekszik, amelynek következtében a várható időjárást mindössze nyolc órával előre lehet pontosan megjósolni. Tehát, ha reggel még nincs jele a hónak és nem is ígérték, akkor is megtörténhet, hogy hóvihar fog dúlni pár óra elteltével, amikor is rendkívül veszélyes téli gumiabroncs nélkül útra kelni.

Úgy véljük a meglepetésnél nincs rosszabb, amikor az embernek dolga lenne és mennie kéne, viszont nem tud. Ezt elkerülendő előre kell gondoskodni a megfelelő abroncsok kiválasztásáról és a gépjármű folyamatos karbantartásáról. Ne vásároljon olcsó négyévszakos gumit, vegyen inkább megbízható gyártmányt! Tekintse meg négyévszakos gumiabroncs készletünket, folyamatos akciókkal várjuk!

Négy évszakos abroncs, vagy téli-nyári gumicsere?

Sokan úgy gondolják, hogy a négy-évszakos abroncsok tartalmazzák azokat a tulajdonságokat, amelyek a téli és a nyári gumi alkotóelemei is, ezáltal azt feltételezik, hogy felesleges a két évszakban cserélni a gumikat. Ez nem teljesen igaz így! A négy évszakos gumik legnagyobb eltérése a télihez és nyárihoz képest a mintázatukban rejlik. Az allseason abroncsok mintázata kevert mintázat, tehát is-is. Azonban pont a mintázat felemássága miatt télen nem nyújtanak olyan színtű biztonságot, mint egy téli gumi. Azoknak az autósoknak javasoljuk a four season gumik használatát akik télen keveset autóznak és ezt nem nagyobb útvonalakon teszik.

Négyévszakos gumik élettartama

Mindenféle gumiabroncs élettartamával kapcsolatban felmerülő kérdés képlékeny válaszokat szül, hiszen ez elsősorban a használat mennyiségének, milyenségének és a megfelelő tárolásnak és a karbantartásnak a függvénye. A gumiabroncsok élettartamával kapcsolatban létezik egy speciális előírás, az ETRTO, amelyet a Michelin terjesztett elő, és amit ma már különféle vizsgálatok is igazolnak. Ennek az előírásnak a legalapvetőbb pontja, hogy a különleges eljárásokból kifolyólag minden egyes gumiabroncsot hosszú élettartamra gyártanak. Ezek alapján minden típusú gumiabroncs úgy készül, hogy legalább 10 évig ellenálljon az öregedési folyamatoknak. A négyévszakos abroncsok használatánál azonban figyelembe kell venni a felhasználás folyamatosságát, hiszen a gumiabroncs hamarabb el fog kopni, mint ahogy elöregedne. Fontos tehát az allseason gumik esetében, hogy évi 1-2 alkalommal ellenőriztessük szervizben.

Négy évszakos gumiabroncsok ajánlott profilmélysége

Mi a BHPgumi-nál általánosságban a 3-4 mm közötti profilmélységet javasoljuk, hozzátesszük azonban, hogy a 4mm alatti profilmélység télen már nem lesz biztonságosan használható. A négyévszakos gumik 4mm-es profilmélység alatt, már csak nyári gumiként használhatók, 3mm alatt pedig csere szükséges.

Olcsó négy évszakos gumit is vehetek vagy figyeljem inkább a négyévszakos gumi akciókat?

Mi a BHPguminál elsősorban a prémium és a minőségi középkategóriás gyártók abroncsait javasoljuk. Semmiképp sem tanácsos olcsó, de nem megbízható kínai gyártmányt vásárolni, hiszen azok tartóssága megkérdőjelezhető. Allseason gumi akciók és kuponkedvezmények egész évben, folyamatosan vannak nálunk, ezeket az akciókat érdemes figyelemmel kísérni.

Négyévszakos gumi kapcsolódó keresései:

  • Négyévszakos gumi jelölése: A négyévszakos mintázatokon minden esetben az M+S rövidítés szerepel kiegészítve allseason vagy fourseasons felirattal.

Négyévszakos gumi jelölés

  • Négyévszakos gumi teszt 2018: Négyévszakos abroncsok élettartam vizsgálata, avagy tényleg ajánlott lecserélni az abroncsokat profilmélységük felénél? Az AutoBild 2018-as nagy négyévszakos gumi tesztjéből kiderül.
  • Barum négyévszakos gumi teszt: A Barum Quartaris 5 téli jelölésekkel ellátott négyévszakos abroncs. Széles méretválasztékban kerül forgalomba. A külső és belső vállrészeknél egyaránt merev blokkok kerültek kialakításra, kiváló oldaltartást biztosítva ezzel az abroncsnak. A két profil elegyének eredménye, hogy a Barum Quartaris 5, télen és nyáron is biztonságos közlekedést biztosít. A top 2 ETRma méret 205/55 R 16 és 195/65 R 15 (minden változat) más alapanyagot kap. Mindkét méret gördülési ellenállása "C" és vizes tapadása "C". A többi méretnél gördülési ellenállás "E" és vizes tapadás "C".
  • 175/70R14 négyévszakos gumi: A legjobb négyévszakos gumik 175/70R14 méretben a BHPgumi kínálatában most ingyenes szállítással, az ország bármely pontjára.
  • ADAC négyévszakos gumi teszt 2018: Továbbra is kompromisszum a négyévszakos gumi? Az ADAC ezúttal kisautókra jellemző méretet választott: 175/65 R14 abroncsokat próbáltak. Kilenc gyártó négyévszakos mintázatai mellett egy jó minőségű nyári és egy jobbfajta téli gumit is bevontak a mérésekbe, hogy az eredményeket könnyebb legyen összehasonlítani az évszakspecifikus termékekével. A teszten szép eredménnyel a következő abroncsok zártak: Vredestein Quatrac 5, Michelin CrossClimate, Nexen N blue 4 Season, Continental AllSeasonContact. A tesztgyőztes four season abroncsok a BHPgumi kínálatából is elérhetők.
  • Kumho négyévszakos gumi: A Kumho minőségi középkategóriás gyártók egyike, széles méretválasztékban elérhető, megbízható gumiabroncs. A gyártó Solus HA31-es mintázata a legismertebb allseason mintázat a Kumho termékei közül. A mintázat a nyári elvárások és a téli abroncs teljesítménye közötti kompromisszum terméke. A BHPgumi kínálatában kedvező áron.
  • Falken négyévszakos gumi: A Falken középkategóriás gumiabroncs, Japánból származik, jelenleg az USA-ban gyártják. A gyártó AS210-es mintázata a legismertebb four season mintázat a Falken termékei közül. A BHPgumi készletéről rendkívül kedvező áron, ingyenes szállítással.

Kiemelt tartalmaink négyévszakos gumiabroncs témában:

Tévhitek a négyévszakos gumiról

Milyenek a négyévszakos gumiabroncsok? Tényleg minden időjárási viszony mellett helyt tudnak állni? Mikor és kiknek érdemes használni? Az allseason gumi tényleg jó mindenre? (Bővebb információkért a témában látogasson el ide.)

Téli vagy négyévszakos abroncs?

Az időjárás, az útviszonyok, a vezetési stílus különböző abroncs használatát indokolhatja. A lényeg, hogy a biztonság érdekében télre olyan abroncsot válasszunk, amely rendelkezik téli minősítéssel, mégha alapvetően négyévszakos is. Az oldalfalon látható Három hegycsúcs, hópihe jelölés garantálja, hogy egy abroncs megfelel az ISO szabvány szerinti tesznek, tehát biztonságosan használható télen. (A részletekért látogasson el ide.)

ADAC négyévszakos és téli gumiabroncs teszt - 2016

A teszt elsődleges kérdése az volt, hogy elegendő-e a négyévszakos gumi használata télen, vagy jobban járunk, ha téli gumit használunk a havas-jeges időben? Hogy ezt megtudja, olvasson tovább!

Az AutoBild lerántja a leplet- Négyévszakos abroncsok élettartam vizsgálata

“Micsoda pazarlás!” Olvashatjuk a felkiáltást beszámolójuk elején. A nagy abroncsgyártók ugyanis azt javasolják, hogy a gumiabroncsokat minden esetben érdemes lecserélni, ha azok már elérték profilmélységük 50%-át. Az AutoBild szerint azonban ez olyan pocsékolásnak tűnik, mintha megvennék egy almát és csak a felét fogyasztanánk el. További érdekes információkért négy évszakos gumi témában olvasson tovább!

Tündérkör alapítvány heart
ALAPÍTÁSA ÓTA TÁMOGATJUK A TÜNDÉRKÖR ALAPÍTVÁNYT. Részletek itt
Tündérkör alapítvány

GY.I.K.

Elakadt? Kérdése van? Valami nem egyértelmű? Jöjjön nézze meg hátha mást is érdekelt már a kérdése

Gyakran Ismételt Kérdések

ContiSafe3

ContiSafe3

4 darab Continental, Semperit vagy Barum személyautó gumi rendelése esetén garancia vásárolható minden olyan külső sérülésre amelyre a gyártói garancia már nem terjed ki (kátyú, kiszúrás, defekt)

Megbízható bolt

Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz

A BHP gumi az Árukereső minősített webáruháza

Vedd a neten

van logo felirattal 80 ecommerce logo kicsi

Pályázatok

piaci-megjelenes-tamogatas