ADAC téli gumi tesztek (2019, 2018, 2017, 2016, 2015, 2014, 2013)

Minden évben kétszer jelenik meg a híres német ADAC teszt, amely a téli és nyári abroncsok teljesítményéről és tulajdonságairól rántja le a leplet. Már csak néhány hét van hátra a 2019-es téli gumi tesztek megjelenéséig.

Téli gumi teszt eredmények (ADAC 2019)

Minden évben kétszer jelenik meg a híres német ADAC teszt, amely a téli és nyári abroncsok teljesítményéről és tulajdonságairól rántja le a leplet. Már csak néhány hét van hátra a 2019-es téli gumi tesztek megjelenéséig. Az ADAC Németország legnagyobb autós magazinjának, a Motorwelt magazinnak a kiadója. A magazin termékvizsgálatokat és biztonságos vezetési tippeket, valamint autó- vagy motorkerékpár-javító helyszíneket kínál olvasói számára.

adac motorwelt

Mikorra várhatók a 2019-es ADAC téli gumi teszteredmények?

Minden év szeptember végén-október elején és február elején jelenik meg az aktuális abroncsok minősítésével a német autóklub. Idén sem lesz ez másképp, és ahogy az tőlünk már megszokott, ezúttal is az elsők között fogjuk közölni magyar nyelven a 2019-es ADAC téligumi tesztet.

Az ADAC célja ezekkel a tesztekkel, hogy a prémiumgyártók termékeitől egészen a legolcsóbb gumikig lefedje a piacot – ennek megfelelően válogatták össze a vizsgálandó abroncsokat. Teljes lefedettségről azonban természetesen már csak a méretek miatt sem beszélhetünk, hiszen nincs arra kapacitás, hogy minden gyártó minden méretével elvégezzék a vizsgálatokat. A próbák megkezdése előtt minden gumit bekoptattak legalább 450 kilométeren. A teszteket valós körülmények között végezték, így megfelelő száraz aszfaltért például Olaszországig, míg hóért a svájci Alpokig mentek. Az egyes részeredményeket súlyozták is az összértékelés kialakítása során:

száraz aszfalt: 15%
nedves aszfalt: 30%
havas út: 20%
jeges út: 10%
zaj: 5%
fogyasztás: 10%
kopás: 10%

A teljes tesztet megírtuk korábban.

Az ADAC tesztje segítséget nyújthat azoknak, akik éppen téli gumi vásárlás előtt állnak, de nehezen igazodnak el a széles kínálatban. A BHPgumi első kézből fog beszámolni a frissen megjelent 2018-as téli eredményekről.

175/65R14 T téligumi teszt eredmények (ADAC, 2018)

ADAC Logo2018. 09. 25-én megjelent a rég várt 2018-as téli ADAC teszt.
Egy gumiabroncs viselkedését száraz és nedves úton, valamint jégen és hóban csak átfogó tesztekkel lehet meghatározni. Az ADAC - számos más európai fogyasztói szervezet részvételével - jól meghatározott módszerekkel végzi a széleskörű minősítési eljárást.
Nézzük hogyan alakulnak az idei téli szezon gumiabroncs eredményei!

2018-ban tesztelt téli gumi méretek:

ADAC-2018-teligumi-teszt-BHPgumi

Az ADAC szakemberei 12 db különböző abroncsot teszteltek 175/65R14-es méretben a 2018/19 téli időszakra. A T sebességindex 190 km/h sebességet tesz lehetővé. A tesztjármű egy Ford Fiesta volt.

Lássuk az eredményeket

  Márka mintázat ADAC minősítés Száraz út Nedves út Jég Zajszint / Komfort Üzemanyag fogyasztás Kopás
1. Continental WinterContact TS860 jó jó jó jó jó megfelelő jó jó
2. Dunlop Winter Response 2 jó jó jó jó jó megfelelő jó jó
3. Firestone Winterhawk 3 megfelelő jó megfelelő jó jó elégséges jó jo
4. Nokian WR D4 megfelelő megfelelő jó megfelelő jó elégséges jó jó
5. Goodyear UltraGrip 9 megfelelő megfelelő jó megfelelő jó megfelelő jó nagyonjó
6. Debica Frigo 2 megfelelő megfelelő megfelelő jó jó megfelelő jó jó
7. Esa+Tecar Super Grip 9 megfelelő jó jó megfelelő jó megfelelő jó jó
8. Sava Eskimo S3+ megfelelő megfelelő megfelelő jó jó megfelelő jó jó
9. Vredestein Snowtrac 5 megfelelő jó megfelelő jó jó elégséges jó jó
10. Pirelli Cinturato Winter megfelelő megfelelő jó jó jó megfelelő jó jó
11. Semperit Master-Grip 2 elégséges elégséges jó jó jó elégséges jó megfelelő
12. Nangkang Snow SV-3 elégtelen jó elégtelen elégtelen jó megfelelő megfelelő jó
nagyon jó kiváló jó megfelelő megfelelő elégséges elégséges elégtelen elégtelen

205/55R16 H téli gumi teszt eredmények (ADAC, 2018)

Mindössze két vizsgált gumiabroncs kapta meg a “jó” minősítést. Nyolc gumiabroncs bizonyult többé-kevésbé “kielégítőnek” a szakértők tesztjei alapján. Egy abroncs vizsgálata zárult megfelelő minősítéssel, majd végül a Nankang kapott egyedül gyengébb minősítést a tesztelt mennyiségből, sajnos a Nankang eredményei ezúttal is hibát mutattak.
A két “jó” minősítést kapott modell prémium termék. Nagyon kiegyensúlyozott, minden szempontból tökéletes eredményt mutattak a tesztsorozat alkalmából (Continental WinterContact TS 860 (2,1) és Dunlop Winter Response 2 (2,1)). Mindkét gumiabroncs eredményei megegyeznek a legfontosabb kritériumokban, a Dunlop üzemanyag-fogyasztása azonban egy kicsivel jobbnak bizonyult a Continentalnál.

Megjegyzés a hiányzó márkákról: A Michelin és a Hankook gumiabroncsok több okból sem vettek részt az idei tesztsorozaton. A Michelin esetében nem volt elérhető még a legújabb mintázat, hogy vizsgálni lehessen. A Hankook i * cept RS2 keveréke pedig megváltozott. A vizsgálatkor a módosított Hankook gumiabroncs nem volt még elérhető a kereskedelemben. Ezért a Hankook márkájú abroncsmodellt ki kellett hagyni az idei az évben.

A 205/55R16 szabványos méretei a “Golf osztályban” közel 15%-os részesedéssel rendelkeznek, ezért az ADAC gumiabroncs-tesztelői 16db 205/55R16 H modellt teszteltek a 2018/19 téli időszakra, 18 egyedi kritérium szerint. A H-s sebességindex lehetővé teszi a 210 km/h sebességet, a 91-es terhelési index pedig maximális terhelhetőségként a 615 kg-t, 2,5 bar-os nyomáson.
A tesztjármű természetesen egy Volkswagen Golf volt.

nagyon jó kiváló jó megfelelő megfelelő elégséges elégséges elégtelen elégtelen

Három vizsgált jelölt kapta meg a “jó” minősítést, majdnem teljesen ugyanazokkal az értékelésekkel. Mindhárom “jó” értékelést kapott modell prémium termék, rendkívül kiegyensúlyozott teljesítményt mutattak a tesztek során. A két első gumiabroncs (Continental és Goodyear) csak kis mértékben különböznek egymástól a fő szempontokban, és ezáltal ugyanolyan jó általános pontszámot mutatnak. A Dunlop gumiabroncsa egytizeddel maradt le a dobogó első két helyezettje mögött, nedves úton mutatott tulajdonságainak következtében.
Tizenegy többé-kevésbé hangsúlyos gyengeséggel rendelkező résztvevőt az ADAC-ítélete “kielégítőnek” találta. Semperit Speed-Grip 3-as modell megfelelő minősítéssel zárt és végül, de nem utolsó sorban a Laufenn IFIT LW31-es mintázata sem haladta meg a rossz minősítést.

Az elmúlt évek gumiabroncs-tesztjeivel ellentétben a Hankook márkájú abroncs nem vett részt a jelenlegi teszten. A Hankook i * cept RS2 keveréke megváltozott. A vizsgálatkor a módosított Hankook gumiabroncs nem volt még elérhető a kereskedelemben. Ezért a Hankook márkájú abroncsmodellt ki kellett hagyni ebben az évben.

 

 

Forrás: adac.de

195/65R15 T téligumi teszt eredmények (ADAC, 2017)

ADAC Logo71Megérkeztek a német ADAC tesztelő intézet 2017-es téli szezonra vonatkozó eredményei. Idén a 195/65R15-ös és a 215/65R16-os méretre esett a választás.

ADAC-2017-teligumi-teszt-BHPgumi

A 2017-es várva várt téli gumiabroncs teszten az ADAC alaposan megvizsgálta a jelenlegi 195/65 R15-ös tartomány 16 gumiabroncs modelljét, T-s sebességindexszel.

Lássuk az eredményeket

  Márka mintázat ADAC minősítés Száraz út Nedves út Jég Zajszint / Komfort Üzemanyag fogyasztás Kopás
1. Continental WinterContact TS860 jó jó jó jó jó megfelelő jó jó
2. Esa+Tecar Super Grip 9 jó jó jó jó jó megfelelő jó jó
3. Kleber Krisalp HP 3 jó jó jó jó jó elégséges jó jo
4. Dunlop Winter Response 2 megfelelő megfelelő jó jó jó megfelelő jó jó
5. Goodyear UltraGrip 9 megfelelő jó jó megfelelő jó megfelelő jó jó
6. Hankook i*cept RS 2 W452 megfelelő jó megfelelő megfelelő jó elégséges jó jó
7. Vredestein Snowtrac 5 megfelelő jó megfelelő megfelelő jó elégséges jó megfelelő
8. Yokohama W.drive V9052 megfelelő jó megfelelő jó jó elégséges jó megfelelő
9. Falken Eurowinter HS01 megfelelő megfelelő megfelelő megfelelő megfelelő elégséges jó jó
10. Firestone Winterhawk 3 megfelelő jó megfelelő megfelelő jó megfelelő jó jó
11. Nokian WR D4 megfelelő jó megfelelő jó jó elégséges jó megfelelő
12. Michelin Alpin 5 megfelelő jó jó megfelelő megfelelő megfelelő megfelelő nagyonjó
13. Aeolus SnowAce 2 AW08 megfelelő jó megfelelő megfelelő jó megfelelő jó megfelelő
14. Kumho WinterCraft WP51 megfelelő jó megfelelő megfelelő jó elégséges jó jó
15. Sava Eskimo S3+ megfelelő megfelelő megfelelő jó jó megfelelő jó jó
16. Semperit Master-Grip 2 elégséges elégséges jó jó megfelelő megfelelő jó megfelelő

 

nagyon jó kiváló jó megfelelő megfelelő elégséges elégséges elégtelen elégtelen

215/65R16 H téli gumi teszt eredmények (ADAC, 2017)

Idén mindössze három tesztjelölt kapja meg az ADAC "jó" minősítését, a kiváló pozíció azonban ezúttal betöltetlen maradt.

Hagyományörző jeleggel a Continental áll a lista élén, őt az Esa Tecar Supergrip 9-es mintázata követi, majd az idei év nagy meglepetéseként a Kleber is felállt a dobogóra, nagyon szép eredménnyel.

Az ADAC "megfelelt" ítélete kategóriába ezúttal tizenkét gyártó abroncsa tartozik bele, a Semperit Master Grip-je viszont csak "elégséges" értékelést kapott.

A teszt során egy elég tág halmaz hasonló ítéletet kapott, ennek ellenére érdemes megvizsgáljuk a részleteket. Miért nem teszteltek több prémium márkát, merül fel bennünk a jogos kérdés?!

A Pirelli és a Bridgestone márkák termékei nem tudtak részt venni az összehasonlító tesztelésben, mivel ezen gyártók idei téli gumi termékei még nem kerültek forgalomba a teszt idején. Így sajnálatos módon idén kimaradtak az analízisből.

A 2017-es téli abroncsteszt részeként, az ADAC alaposan górcső alá vette a kisméretű SUV-k esetében a 215/65 R 16 H méretű 16 gumiabroncs típust.

  Márka mintázat ADAC minősítés Száraz út Nedves út Jég Zajszint / Komfort Üzemanyag fogyasztás Kopás
1. Dunlop Winter Sport 5 jó jó jó jó jó megfelelő jó jó
2. BF Goodrich g-Force Winter 2 megfelelő megfelelő megfelelő jó jó megfelelő nagyonjó nagyonjó
3. Goodyear UltraGrip Performance Gen-1 megfelelő jó jó megfelelő jó elégséges nagyonjó jo
4. Nokian WR D4 megfelelő jó megfelelő jó jó megfelelő jó jó
5. Michelin Alpin 5 megfelelő jó jó megfelelő jó elégséges jó nagyonjó
6. Sava Eskimo HP2 megfelelő jó megfelelő jó jó elégséges jó nagyonjó
7. Continental WinterContact TS 850 P SUV megfelelő jó jó jó megfelelő megfelelő jó nagyonjó
8. Pirelli Scorpion Winter megfelelő jó jó megfelelő megfelelő elégséges megfelelő jó
9. Fulda Kristall Control HP2 megfelelő jó jó megfelelő jó megfelelő jó nagyonjó
10. Apollo Apterra Winter megfelelő megfelelő megfelelő megfelelő jó elégséges megfelelő jó
11. Avon WV7 megfelelő megfelelő jó megfelelő megfelelő elégséges jó megfelelő
12. Barum Polaris 3 4x4 megfelelő megfelelő megfelelő jó megfelelő megfelelő jó jó
13. Uniroyal MS plus 77 megfelelő megfelelő jó jó megfelelő megfelelő jó jó
14. Hankook i*cept RS2 W452 megfelelő jó megfelelő jó jó elégséges jó nagyonjó
15. Firestone Destination Winter megfelelő megfelelő megfelelő megfelelő jó elégséges jó jó
16. Nankang Snow SV-2 2 elégséges jó elégtelen elégtelen megfelelő megfelelő jó jó

 

nagyon jó kiváló jó megfelelő megfelelő elégséges elégséges elégtelen elégtelen

 

Az ítélet még szigorúbb, mint a kisebb méret esetében volt. Egyedül a Dunlop Winter Sport5-ös modellje érte el a jó minősítést. Ebben a körben a Continental is lemaradt előző eredményéhez képest. 14 közép és prémium kategóriás gyártó abroncsa kapott “megfelelt” értékelést. Itt már szerepel a részvételi listán a Pirelli is a Scorpion Winter modelljével, azonban tőlük szokatlan módon, most nem sikerült az élre törni.

A leggyengébb eredményt ezúttal a Nankang SUV2-es típusa nyújtotta, ezt az ADAC “hiányos” abroncsként értékelte, ezzel kimerítve a nem felelt meg kategóriát.

Ebben az esetben is távol maradt néhány prémium gyártó, mint a Bridgestone és a Semperit.

Az ok megegyezik az előzőekben írtakkal, még nem állt rendelkezésre az idei téli abroncsuk az ADAC vizsgálatának megkezdésekor.

Forrás: adac.de

185/65R15 T téligumi teszt eredmények (ADAC, 2016)

ADAC négyévszakos és téli gumiabroncs teszt - 2016ADAC négyévszakos és téli gumiabroncs teszt - 2016

 

A teszt elsődleges kérdése az volt, hogy elegendő-e a négyévszakos gumi használata télen, vagy jobban járunk, ha téli gumit használunk a havas-jeges időben? Hogy ezt megtudjuk és a legjobb gumiabroncsokat válasszuk, leteszteltek 7 négyévszakos abroncsot is az alsó középosztályból, így 28 téli gumi lett tulajdonképpen két dimenzióban próbára téve egy Volkswagen Golf és egy BMW 1-es segítségével.


Az érdeklődés a négyévszakos gumi iránt töretlen, a márkagyártók egyre nagyobb választékot jegyeznek.
Az aktuális ADAC négyévszakos teszteredményei mindazonáltal nem igazolják az érdeklődési okot. Hét vizsgált modellből (205/55 R17) csak kettő szolgált kielégítő eredménnyel a középkategóriában.

2016-ben tesztelt négyévszakos gumi méretek:

Nézzük az eredményeket.

  Márka mintázat ADAC minősítés Száraz út Nedves út Havas út Jeges út Zajszint / Komfort Üzemanyag fogyasztás Kopás
1. Goodyear UltraGrip 9 jó jó jó jó jó megfelelő jó jó
2. Michelin Alpin A4 jó jó jó jó jó megfelelő jó jó
3. Nokian WR D4 megfelelő jó megfelelő1 jó jó elégséges jó jó
4. Vredestein Snowtrac 5 megfelelő jó megfelelő1 megfelelő megfelelő elégséges jó jó
5. Esa-Tecar Super Grip 9 megfelelő jó megfelelő1 jó megfelelő1 megfelelő jó jó
6. Hankook i*cept RS2 W452 megfelelő jó megfelelő1 megfelelő megfelelő1 elégséges jó jó
7. Bridgestone Blizzak LM001 megfelelő megfelelő megfelelő jó megfelelő1 elégséges jó jó
8. Pirelli Cinturato Winter megfelelő megfelelő1 jó jó jó megfelelő jó jó
9. Dunlop SP Winter Response 2 megfelelő megfelelő1 jó jó megfelelő megfelelő jó jó
10. Nexen Winguard Snow'G WH2 megfelelő jó megfelelő1 megfelelő jó megfelelő jó jó
11. Uniroyal MS plus 77 megfelelő jó1 megfelelő jó megfelelő elégséges jó jó
12. Barum Polaris 3 megfelelő megfelelő megfelelő1 jó megfelelő elégséges jó jó
13. Viking SnowTech II megfelelő megfelelő megfelelő1 jó megfelelő elégséges jó jó
14. Firestone Winterhawk 3 elégtelen megfelelő elégtelen1 megfelelő megfelelő megfelelő jó jó
15. Kleber Krisalp HP2 elégtelen jó elégtelen1 megfelelő megfelelő elégséges jó jó

1 A végső értékelést negatív irányban befolyásolja

jó megfelelő megfelelő elégséges elégséges elégtelen elégtelen

 

225/45R17 H téligumi teszt eredmények (ADAC, 2016)

  Márka mintázat ADAC minősítés Száraz út Nedves út Havas út Jeges út Zajszint / Komfort Üzemanyag fogyasztás Kopás
1. Dunlop Winter Sport 5 jó jó jó jó jó megfelelő jó jó
2. Pirelli Winter Sottozero 3 megfelelő megfelelő1 megfelelő megfelelő megfelelő megfelelő jó jó
3. Firestone Winterhawk 3 megfelelő megfelelő megfelelő1 jó jó megfelelő jó jó
4. Goodyear UltraGrip Performance Gen-1 megfelelő megfelelő1 megfelelő jó jó megfelelő jó jó
5. Hankook i*cept evo2 W320 megfelelő megfelelő megfelelő1 jó jó megfelelő jó jó
6. Nokian WR D4 XL megfelelő jó megfelelő jó jó megfelelő jó megfelelő1
7. Uniroyal MS plus 77 megfelelő megfelelő1 jó jó megfelelő megfelelő jó jó
8. Bridgestone Blizzak LM001 megfelelő jó jó elégséges1 jó elégséges jó jó
9. Viking SnowTech II megfelelő megfelelő megfelelő1 jó megfelelő elégséges jó jó
10. Vredestein Wintrac Extreme S megfelelő jó jó megfelelő1 jó nagyon jó jó megfelelő
11. Yokohama W.drive V905 megfelelő jó megfelelő jó megfelelő elégséges jó megfelelő1
12. Matador MP92 Sibir Snow elégséges megfelelő elégséges1 jó jó jó jó jó
13. BF Goodrich G-Force Winter 2 elégséges megfelelő elégséges1 elégséges jó elégséges jó jó

1 A végső értékelést negatív irányban befolyásolja

jó megfelelő megfelelő elégséges elégséges elégtelen elégtelen

 

205/55R16 V négyévszakos gumi teszt eredmények (ADAC, 2016)

  Márka mintázat ADAC minősítés Száraz út Nedves út Havas út Jeges út Zajszint / Komfort Üzemanyag fogyasztás Kopás
1. Michelin CrossClimate megfelelő jó jó megfelelő jó megfelelő jó jó
2. Vredestein Quadrac 5 megfelelő megfelelő1 megfelelő megfelelő jó megfelelő jó jó
3. Nokian Weatherproof elégséges elégséges1 megfelelő jó megfelelő megfelelő jó jó
4. Goodyear Vector 4 Season Gen 2 elégséges elégséges1 jó jó jó megfelelő jó jó
5. Pirelli Cinturato All Season elégséges elégséges megfelelő elégséges1 jó megfelelő jó jó
6. Bridgestone A0012 elégtelen elégséges megfelelő jó1 megfelelő megfelelő megfelelő jó
7. Hankook Kinergy 4S H740 elégtelen elégséges jó1 megfelelő megfelelő megfelelő jó jó
8. Jó nyári gumik3 elégtelen jó jó jó1 elégséges   megfelelő  
9. Jó téli gumik3 elégséges elégséges1 jó jó megfelelő   jó  

1 A végső értékelést negatív irányban befolyásolja
2 Friss gyártású
3 Nyári és Téli gumik vizsgálti összehasonlítása a négyévszakos gumikkal.

jó nagyon jó jó megfelelő megfelelő elégséges elégséges elégtelen elégtelen

 

2016 ADAC Téli gumi teszt videó

 

2014-ben ugyanezen tesztek elvégzése során még gyengébb eredményeket kaptunk. Jelenleg a Michelin CrossClimate és a Vredestein Quadrac 5 két modelljével is kaptunk 3.4-es teszteredményt, ez elég kimagaslónak számít.


Ezen kívül, a négyévszakos gumiabroncsokat nem csak egymással hasonlítottuk össze. Az abroncsoknak bizonyítaniuk kellett téli és nyári útviszonyok mellett is. Ez egy nagyon kemény teszt, és némelyik négy évszakos abroncs nem vette akadálymentesen a megmérettetést.
Így a teszt eredménye: Havas, csúszós útviszonyok mellett jobb eredményeket mutatnak a téli gumik, biztonságosabb velük a közlekedés, de az is egyértelművé vált, hogy a nyári útviszonyok esetén pedig a nyári abroncsok bizonyulnak előnyösebb választásnak. A négyévszakos gumi olyan időjárási viszonyok mellett lehet célravezető, ahol a klímában nincsenek kiugró eltérések, illetve, ha valaki elsősorban városban közlekedik az autójával. 


Természetesen a választásnál a fogyasztóknak első sorban az egyéni igényeiket kell szem előtt tartaniuk, de a bemutatott teszteredmények kiváló viszonyítási alappal szolgálhatnak a döntés előtt.

165/70R14 T téligumi teszt eredmények (ADAC, 2015)

ADAC Logo71Megérkezett a német ADAC tesztelő intézet 2015-ös téli szezonra vonatkozó eredményei. Idén a 165/70R14-es és a 205/55R16-os méretre esett a választás.

 

A kisebb méretek közül a 165/70R14-es méretre esett a választás, mely a Fiat Panda, Mazda 2 vagy épp a VW Polo gyári szerelése.

16 mintázatot teszteltek idén. Három modell elérte a jó minősítést, kilenc kapta meg a megfelelő státuszt, 1 elégséges és bizony idén is van 3 modell melyek nem igazán ajánlottak.

Lássuk az eredményeket

  Márka mintázat ADAC minősítés Száraz út Nedves út Jég Zajszint / Komfort Üzemanyag fogyasztás Kopás
1. Goodyear UltraGrip 9 jó jó jó jó jó megfelelő jó jó
2. Michelin Alpin A4 jó jó jó jó jó megfelelő jó nagyon jó
3. Dunlop Winter Response 2 jó jó jó jó jó elégséges jó jo
4. Fulda Kristall Montero 3 megfelelő jó megfelelő jó jó megfelelő jó jó
5. Bridgestone Blizzak LM 001 megfelelő jó megfelelő jó megfelelő megfelelő jó nagyon jó
6. Continental WinterContact TS 850 megfelelő jó jó jó megfelelő megfelelő jó nagyon jó
7. Falken Eurowinter HS449 megfelelő jó megfelelő megfelelő jó megfelelő jó jó
8. Uniroyal MS plus 77 megfelelő megfelelő jó jó megfelelő megfelelő jó jó
9. Pirelli Winter Snowcontrol S3 megfelelő megfelelő jó megfelelő jó megfelelő jó jó
10. Semperit Master-Grip 2 megfelelő jó megfelelő jó megfelelő megfelelő jó jó
11. Barum Polaris 3 megfelelő jó megfelelő jó megfelelő megfelelő jó jó
12. Firestone Winterhawk 3 megfelelő jó megfelelő jó megfelelő megfelelő jó nagyonjó
13. Matador MP54 Sibir Snow elégséges megfelelő elégséges jó megfelelő elégséges jó jó
14. Aeolus Snowace AW02 elégtelen megfelelő elégtelen jó megfelelő elégséges jó jó
15. Linglong Green-Max Winter HP elégtelen megfelelő elégtelen megfelelő megfelelő megfelelő jó jó
16. Mentor M200 elégtelen megfelelő elégtelen megfelelő megfelelő elégséges jó nagyonjó

 

nagyon jó kiváló jó megfelelő megfelelő elégséges elégséges elégtelen elégtelen

205/55 R16 H téli gumi teszt eredmények (ADAC, 2015)

A Goodyear Ultra Grip 9 nedves úton, a Michelin Alpin A4 száraz pályán, a Dunlop Winter Response 2 viszont havas és jeges úton bizonyult a legjobbnak. A közepes teljesítményű modelleknek idén is széles a skálája. Azonban nem elfogadhatóak azok a hiányosságok, amiket száraz úton az Aeolus, Linglong és Mentor abroncsok produkáltak.

Nagy méretek közül az egyik legnépszerűbbet választotta a német tesztelő intézet a 205/55R16-ot. A nagy választékból 19 modellre esett a választás. Kettő mintázat jó, 16 megfelelő és 1 elégtelen minősítést kapott.

  Márka mintázat ADAC minősítés Száraz út Nedves út Jég Zajszint / Komfort Üzemanyag fogyasztás Kopás
1. Continental WinterContact TS850 jó jó jó jó jó megfelelő jó nagyon jó
2. Yokohama W.drive V905 jó jó jó jó jó megfelelő jó jó
3. Goodyear UltraGrip 9 megfelelő megfelelő jó jó jó jó jó jó
4. Nokian WR D3 megfelelő jó megfelelő jó jó megfelelő jó jó
5. Bridgestone Blizzak LM 001 megfelelő jó jó jó megfelelő megfelelő jó jó
6. Falken Eurowinter HS449 megfelelő jó megfelelő megfelelő jó megfelelő megfelelő megfelelő
7. Vredestein Snowtrac 5 megfelelő jó megfelelő jó jó megfelelő jó megfelelő
8. Firestone Winterhawk 3 megfelelő jó megfelelő megfelelő megfelelő megfelelő jó jó
9. Fulda Kristall Control HP megfelelő jó megfelelő jó megfelelő elégséges jó jó
10. Barum Polaris 3 megfelelő megfelelő megfelelő jó jó megfelelő jó jó
11. BF Goodrich g-Force Winter megfelelő jó megfelelő jó jó megfelelő jó nagyon jó
12. Michelin Alpin 5 megfelelő megfelelő jó jó jó elégséges jó jó
13. Sava Eskimo HP megfelelő jó megfelelő jó megfelelő megfelelő jó jó
14. Semperit Speed-Grip 2 megfelelő megfelelő jó jó jó megfelelő jó jó
15. Kumho Wintercraft WP51 megfelelő megfelelő megfelelő jó jó megfelelő jó jó
16. Viking SnowTech II megfelelő megfelelő megfelelő elégseges jó jó
17. Kleber Krisalp HP 2 megfelelő jó megfelelő jó megfelelő elégséges jó nagyon jó
18. Toyo Snowprox S953 megfelelő jó megfelelő megfelelő megfelelő elégséges jó jó
19. Avon Ice Touring ST elégtelen jó elégtelen megfelelő megfelelő elegseges jó jó

 

nagyon jó kiváló jó megfelelő megfelelő elégséges elégséges elégtelen elégtelen

Forrás: adac.de

Az ADAC Német független autós szervezet idén 2 téli gumi méretet tesztelt a 175/65R14 és a 195/65R15 téli gumi méreteket és egy négy évszakos méretet 195/65R15 méretből.

Hogy melyek lettek az idei legjobb téli és négy évszakos gumik kiderül táblázatunkból.

A 175/65R14 T téli gumi teszt eredmények

 

175 65 R14 teli gumi teszt 2014

A 195/65R15 T téli gumi teszt eredmények

 

A 195/65R15 H 4 évszakos teszt eredmények

 

195 65 R15 4-évszak 2014

Idén két téli gumiabroncs méretre esett a választás, hogy alávessék mindenféle megmérettetésnek. A nagy méretben 225/45R17 H gumiméretre esett a választás, kis méretben a 185/60R15 T választották.

Hogy melyek lettek idén a legjobb téli gumik az alábbi táblázatokból kiderül:

A 225/45R17 H téli gumiabroncs teszt eredménye

téli gumiabroncs teszt 2013 225/45R17 méretből

A 185/60R15 T téli gumiabroncs teszt eredménye

téli gumiabroncs teszt 2013 185/60R15 méretből

forrás: adac.de

bhpgumi.hu
kosar icon
Gumiabroncs WEBSHOP

tyre-test.org Gumiabroncs tesztek,
vélemények valós
felhasználóktól
tire icon tyre background

gumi-b2b.hu/platform Magyarország legnagyobb
gumiabroncs platformja
tire icon tyre background

Töltse le applikációnkat!

Google Play ikon
Google Play ikon

Önnek ajánljuk