Cikkek

Melyik a biztonságosabb választás nyárra: nyári gumi vagy négyévszakos abroncs?

Hamarosan búcsút mondhatunk a téli abroncs garnitúrának, itt a tavasz, melegszik az idő! Zöld utat kapnak a nyári abroncsok. Az ADAC és AutoBild nagy nyári tesztjei is megjelentek, nincs más hátra, csak megvárni, hogy a hőmérséklet tartósan 7fok fölé emelkedjen és mehetünk is a szervizbe átszereltetni a nyári gumikat. Vagy ezúttal talán mégsem a nyárit?

Mennyibe kerülnek a legjobb nyári abroncsok?

A nyári gumik nem csak gyártási technológiájukban, hanem anyagösszetételükben is jelentős mértékben különböznek téli testvéreiktől. A legalapvetőbb eltérés a mintázatukban keresendő.

Mire figyeljünk a tavaszi abroncscsere előtt - Az élet nem törésteszt! A DOT jelölésről - A néhány éves abroncs is újnak számít!

Időjárástól függően akár már márciusban érdemes gumiabroncsot váltani; ismét itt a nyári abroncsok ideje. A hazai autótulajdonosok a Magyar Gumiabroncs Szövetség (HTA) tagjai által gyártott közel több tucat gumimárkából, illetve típusból válogathatnak.

Kiváló minősítést kapott az új Bridgestone téli abroncs az autós szaklapok tesztjein

„Legyen az út akár vizes, akár havas vagy jeges, az új Bridgestone Blizzak LM005 abronccsal minden autós felkészülten várhatja a hideg évszakot.” Ezt az LM005 abroncsot kiválónak értékelő AutoBild, az Auto Motor und Sport és a Firmenauto által végzett legutóbbi téli gumi tesztek is megerősítik, illetve legutóbb az Autónavigátor tesztje alapján is az összesítésben első helyet ért el.

Új elnök a Magyar Gumiabroncs Szövetség (HTA) élén

Tokaji Vilmos váltotta a hazai gumiabroncs-gyártók szakmai szövetségének (HTA) elnöki székében Hunyadi Szabolcsot, aki továbbra is az elnökség tagja maradt. Az új elnök, elődeihez hasonlóan a jövőben is kiemelt feladatként kezeli a hét hazai gumiabroncs-gyártó céget tömörítő szakmai érdekvédelmi szövetség tudásmegosztó szerepét a gumiabronccsal és a biztonságos közlekedéssel kapcsolatban.

Öntömítő abroncsokat kap a Volkswagen ID.3

A Continental gumiabroncsait választotta a Volkswagen első szerelésűként legújabb elektromos modelljéhez, az ID.3-as hoz. A német autógyártó választása 18 és 19 colos méretben esett a Continental gumiabroncsaira. Így a zéró károsanyag-kibocsátású ID.3 a jövőben EcoContact6 nyári, illetve WinterContact TS 850P téli gumiabroncsokkal kerülhet a vásárlókhoz.

Brit elismerés a General Tire off-road abroncsának

Azon autótulajdonsok számára, akik gyakran közlekednek rendkívül viszontagságos, sáros terepen, nem kérdés, hogy nagy vonóerő átadási képességekkel rendelkező MT-abroncsokat használjanak.

A Continental négyévszakos abroncsa bizonyult a legjobbnak az AutoExpress tesztjén

A brit AutoExpress magazin nemrég kilenc különböző négyévszakos gumiabroncsot tesztelt a népszerű 205/55 R 16 méretben, tipikus téli, valamint nyári útviszonyok között.

Ezek lehetnek a jövő gumiabroncsai a Continental szerint

A világ egyik vezető autóipari beszállítójának legújabb koncepciója a C.A.R.E nevet viseli. A különleges abroncstechnológiai elgondolás elnevezése a Connected („összekapcsolt), Autonomus („automatikus”), Reliable („Megbízható), Electrified („Elektromos”) angol szavak kezdőbetűiből született meg.

Davanti, kiváló teszteredmények és megbízható teljesítmény

Folyamatosan csökken a napi átlaghőmérséklet, végérvényesen elérkezett a nyári gumik télire cserélésének ideje. Ha még nem döntötte el milyen márkát válasszon az idei szezonra, figyelmébe ajánljuk a Davanti (jó ár érték arányú gumiabroncs gyártót) gyártót, a BHPgumi forgalmazásában.

Mire figyeljünk az őszi abroncscsere előtt? HTA sajtóközlemény

Ideje téli abroncsra váltani: időjárástól függően október közepén, végén érdemes gumiabroncsot cserélni gépjárművünkön. A hazai autótulajdonosok a Magyar Gumiabroncs Szövetség (HTA) tagjai által gyártott több tucat típusból válogathatnak, a kínálat zavarba ejtően nagy.

A Continental téli gumiabroncsa első helyet szerzett az AutoBild tesztjén

Nagyszabású téli gumiabroncs tesztet készített a német Auto Bild magazin (19/39 szám). Az újságírók a világ egyik legátfogóbb tesztjét valósították meg, ugyanis 53 féle abroncsot próbáltak ki.

bhpgumi.hu
kosar icon
Gumiabroncs WEBSHOP

tyre-test.org Gumiabroncs tesztek,
vélemények valós
felhasználóktól
tire icon tyre background

gumi-b2b.hu/platform Magyarország legnagyobb
gumiabroncs platformja
tire icon tyre background

Töltse le applikációnkat!

Google Play ikon
Google Play ikon

Önnek ajánljuk