Cikkek

A Bridgestone forradalmian új ENLITEN technológiája gördíti a Volkswagen új Golf 8-as modelljét

A Bridgestone, a fejlett megoldások és fenntartható közlekedés vezető szereplője bejelentette, hogy innovatív, könnyűsúlyú ENLITEN technológia megoldását alkalmazza a Turanza Eco gumiabroncsokban, amelyeket kifejezetten a Volkswagen új Golf 8 modellje, az ikonikus hatchback nyolcadik generációja számára fejlesztett ki. A modellbe számos csúcstechnológiás elemet építenek be, többek között a fél-autonóm üzemmódot, amely lehetővé teszi a jármű önvezetését, valamint a kontrollt és a vezetési dinamikát javító új felfüggesztést. Az egyedi tervezésű abroncsokat úgy fejlesztették ki, hogy fokozzák a Golf 8 továbbfejlesztett menetdinamikáját.

A Michelin Guide: Útmutató, ahogyan a franciák sztárjai alakítják a világkonyhát

Ki gondolta volna, hogy egy gumiabroncs-vállalat elég befolyásos lesz ahhoz, hogy eldönthesse egy híres étterem vagy szakács dicsőségét avagy hanyatlását? A Michelin Guide a csillagokat felettébb takarékosan ítéli oda, csak azoknak, akik igazi isteneknek bizonyulnak a konyhában és a tányéron is.

Megéri a téli gumi a befektetést?

Megéri a téli gumi a befektetést? A téli gumik olyan anyagból készülnek, amelyek összetétele 7 fok alatti hőmérsékleten puhább marad, mint a többi abroncsé. A téli gumiabroncsok futófelületének kialakítása nagyobb, vagyis a hagyományos gumiabroncsokénál nagyobb lamellákkal ellátott, ami fokozza a tapadást havon és jégen. A téli körülményekre tervezett gumiabroncsokat 7 ° C (45 ° F) alatti hőmérsékleten történő közlekedésre optimalizálták. Mégis időről időre felmerül a kérdés, hogy megéri-e a befektetést a szezononkénti csere azon országokban, ahol a törvény nem kötelezi a téli gumi használatára az autósokat?

Milyen abroncsot válasszunk, mi az ára a biztonságnak?

„Az abroncsok mind egyformán néznek ki.” – mondhatná az egyszeri vásárló, de semmi sem áll távolabb a valóságtól, mint ez a kijelentés. A legtöbb abroncs tapintása, mintázata, anyaga, érzetre valóban nagyon hasonló, de ne felejtsük el, ez nem szépségverseny. A járművek kerekenként megközelítőleg egyetlen tenyérnyi felületen érintkeznek a talajjal, így ezen a hozzávetőleg 200 cm2 felületen kell kialakítani az irányítás és a sebességváltozás minden szükséges erőhatásának ideális feltételeit.

A világ legnagyobb gumiabroncs-gyártóinak 2020.évi rangsora

Bizonyára sok autóst foglalkoztat a kérdés, hogy kik uralják a gumiabroncs- ipar hazai, európai, sőt akár világi piacát és hogy miért pont ők?! A 2019-es és 2020-as évi adatok feldolgozásra kerültek, így most a téli gumi szezonra történő felkészülés közben fontosnak tartjuk áttekinteni a világpiac helyzetét, amely a soron következő abroncs széria kiválasztásánál támpontul szolgálhat.

Elkerülhető-e a defekt, illetve az abroncsok sérülése?

A kérdés hosszú évtizedek óta foglalkoztatja az autósokat: hogyan kerülhető el egy defekt, vagy legalább hogyan csökkenthető a kockázata, illetve tehetünk-e bármit az abroncsok sérüléseinek megelőzése érdekében? Teljes biztonsággal nem tudjuk megelőzni a defekt helyzeteket, hiszen a külső körülmények is szerepet játszhatnak, de némi elővigyázatossággal minimálisra csökkenthetjük az esélyét. A HTA szakértői emellett arra vonatkozóan is adnak tanácsot, hogy mi a teendő, ha mégis megtörténik a baj.

Az autós nyaralás az idei sláger

A felnőtt lakosság kétharmada határozott úgy, hogy idén sem hagyja ki a nyaralást, 96%-uk pedig autóval szándékozik eljutni úti céljához. A koronavírus-járvány miatt a belföldi helyszínek, így a Balaton és a Tisza-tó környéke a legnépszerűbbek. Az autósok 86%-a nyári abroncsokon tervezi az utazást, 10%-uk pedig négyévszakos gumin indul útnak, derül ki az abroncsgyártó Bridgestone legfrissebb, online felméréséből.

Utazás a Michelin történetében: a vadászgépektől a Citroen megszerzéséig

Utazás a Michelin történetében: a vadászgépektől a Citroen megszerzéséig A Michelin egy 1889-ben alapított francia cég. Tekintélyes történelmük során harci repülőgépeket építettek az első világháborúban, feltalálták a radiál szerkezetű gumiabroncsot, kifejlesztették az első metró által használt gumiabroncsot, sőt a NASA-val is az űrbe mentek. Mindezeken túl a Michelin mindent megnyert a WRC, a Formula 1 és a Moto GP versenyein.

Bibendum: A Michelin baba története

Bibendum: A Michelin baba története A Michelin az autóipar egyik legfontosabb és legérdekesebb története. Ha mélyebben belemerülünk a cég Clermont Ferrand-i archívumába, felfedezzük a világ második legrégebbi logóját és egy lenyűgöző karaktert: a Bibendumot, azaz ahogy itthon hívjuk, a Michelin babát.

A nyári és a téli gumi mintázatok keverésének veszélyei

A téma duplán aktuális, hiszen egyfelől a nyári évszak legmelegebb időszakát kezdjük élni, másfelől pedig a 2020-as járvány-és gazdasági helyzet során sokakban felmerült a kérdés, hogy cseréljék-e le a téli gumit idén nyárira, ha nem terveznek vele nagyobb utat? Vagy csak egyik tengelyen cseréljék le? Hiszen két abroncs cseréjével is lehet pénzt megtakarítani, de valóban érdemes is?

Hogyan készüljünk fel hosszabb autós utazásra, ha a gyerek is velünk utazik?

Gyerek, autó, 750 km? A Magyar Gumiabroncs Szövetség szakértői segítségével ezúttal annak néztünk utána, hogy milyen teendőink vannak, ha gyerekkel indulunk hosszabb autós útra.

A Goodyear bemutatta díjnyertes Vector 4Seasons abroncsának harmadik generációját

Négyévszakos abroncs: biztonságos megoldás minden évszakban A négyévszakos kategória az abroncsgyártás egyik leggyorsabban fejlődő szegmense. A négyévszakos abroncsok vásárlói 3 szempontot mérlegelnek: ezek az időjárási viszonyoktól független biztonság, a kiváló fékezés és tapadás nedves utakon, valamint a kiváló fékezés biztosítása száraz útfelületeken. A Vector 4Seasons Gen-3 a Goodyear díjnyertes négyévszakos abroncs családjának legújabb tagja elődjénél jobb teljesítményt nyújt havas, nedves és száraz utakon egyaránt.

bhpgumi.hu
kosar icon
Gumiabroncs WEBSHOP

tyre-test.org Gumiabroncs tesztek,
vélemények valós
felhasználóktól
tire icon tyre background

gumi-b2b.hu/platform Magyarország legnagyobb
gumiabroncs platformja
tire icon tyre background

Töltse le applikációnkat!

Google Play ikon
Google Play ikon

Önnek ajánljuk