Cikkek

A Continental büszkén jelentette be, hogy a portugáliai Lousadóban található gumiabroncsgyára CO2-semlegessé vált.

A Continental büszkén jelentette be, hogy a portugáliai Lousadóban található gumiabroncsgyára CO2-semlegessé vált. „Ez jelentős lépés a teljesen CO2-semleges termelésre vonatkozó célunk elérése felé, és részben annak köszönhető, hogy a hő előállítása egy innovatív kazán segítségével történik, amely teljes egészében elektromos árammal működik” - mondta Dr. Bernhard Trilken, a gyártási és logisztikai részleg vezetője.

Miért nincsenek külön jobbos és balos gumiabroncsok?

Miért nincsenek külön jobbos és balos gumiabroncsok? A gumiabroncsok világa elsőre egyszerűnek tűnhet, ám amikor mélyebbre ásunk, számos technikai részlettel találkozunk. Az egyik ilyen kérdés, amely sokakban felmerülhet, hogy miért nincsenek külön jobbos és balos gumiabroncsok. Ebben a cikkben részletesen megvizsgáljuk az okokat.

Hankook Ventus S1 evo 3 ev került elsőszerelésként az elektromos Hyundai Ioniq 6-ra

A megbízható gumiabroncsgyártó Hankook a Hyundai Ioniq 6-ot alapfelszereltségként a kifejezetten elektromos autókhoz kifejlesztett Ventus S1 evo 3 ev abroncsokkal szereli fel. Alacsony gördülési ellenállásukkal és könnyű, robusztus szerkezetükkel ezek az abroncsok a tisztán elektromos járművek speciális követelményeinek megfelelően készültek. A Hankook az Ioniq 6 modellhez 225/55R18W méretben kínálja az abroncsot.

Gumiabroncs hibajelenségek - Repedések és gumiöregedés 

Gumiabroncs hibajelenségek - Repedések és gumiöregedés Az abroncsok rendszeres használat során nagy igénybevételnek vannak kitéve. A hőmérséklet ingadozásai, a gördülés, a szennyeződések és a fékpor folyamatosan károsítják őket, még akkor is, ha védőbevonattal vannak ellátva. Ezek a káros hatások idővel a gumi rugalmasságának csökkenéséhez és repedések kialakulásához vezetnek.

Gumiabroncs hibajelenségek - Dudor a gumiabroncs oldalfalán

Gumiabroncs hibajelenségek - Dudor a gumiabroncs oldalfalán Az utakon rengeteg kihívás elé nézünk, és a kátyúk az egyik legnagyobb veszélyforrások közé tartoznak, amelyek könnyen károsíthatják az autók abroncsait és felnijeit. Amikor az autó áthalad egy kátyún, az ütés hatására az abroncs oldalfala becsípődhet a felni és a kátyú széle közé. Ez a becsípődés károsíthatja az abroncs szerkezetét, és akár az abroncs belső részének, a légzáró rétegnek a megsérüléséhez is vezethet.

Úton Párizs’ 2024 felé. A Bridgestone üdvözli az Olimpiai Játékokat újra Európában, és támogatja a sportolói nagykövetek globális névsorát!

Úton Párizs’ 2024 felé. A Bridgestone üdvözli az Olimpiai Játékokat újra Európában, és támogatja a sportolói nagykövetek globális névsorát! A Bridgestone Corporation (Bridgestone) világszerte több tucat élsportolóval működik együtt, mint világszintű olimpiai és paralimpiai partner. A vállalat a 2024-es párizsi olimpiai és paralimpiai játékok felé vezető úton a Team Bridgestone márkanagykövetek globális névsorát alakítja ki.

A Yokohama BluEarth-XT AE61 mintázatát választották a Toyota új Yaris Cross modelljére

A Yokohama BluEarth-XT AE61 mintázatát választották a Toyota új Yaris Cross modelljére A japán Yokohama bejelentette, hogy BluEarth-XT AE61 gumiabroncsát gyári felszerelésként (OE, azaz original equpiment) szállítja a Toyota Motor Corporation számára. Ezt a mintáztat a szintén japán autógyártó, az új kompakt SUV-ján, a Yaris Crosson alkalmazza, amely 2023 októberétől került forgalomba, elsőképpen Thaiföldön. A Yaris Crossra  a 215/60R17 96H és 215/55R18 95V méretű gumiabroncsokat szerelnek. 

Gumiabroncsok biztonsága:a kopás jelei és mikor van itt az ideje a cserének

A járműve biztonsága a legfontosabb! Ez természetesen azzal kezdődik, hogy gumiabroncsait optimális állapotban tartja, mivel a gumiabroncsok kopásának jelei és azoknak ismerete, hogy mikor van itt az ideje a cserének, létfontosságú a közúti közlekedés biztonsága szempontjából. Ebben a cikkben megvizsgáljuk a gumiabroncsok biztonságának fontosságát, és megadjuk azokat az információkat, amelyek segítenek felismerni a kopás jeleit, és meghozni a megfelelő döntéseket, hogy járművét és magát is biztonságban tudhassa.

A rendszeres gumiabroncs-karbantartás fontossága és annak hatása a biztonságra

A gumiabroncsok rendszeres karbantartása kulcsszerepet játszik járműve teljesítményében és biztonságában egyaránt. De hogyan ismerjük fel az első jeleket, amelyek a gumiabroncsok karbantartását jelzik? Itt az ideje, hogy mindent megtudjon a megfelelő karbantartásról és arról, hogy ez hogyan befolyásolja közvetlenül a vezetést.

6+1 tipp a gumiabroncsok élettartamának meghosszabbításához

Gumiabroncsai hosszú élettartamának fenntartása nem csak a biztonság, hanem a költségek szempontjából is elengedhetetlen..... Ebben a blogbejegyzésben megtanítjuk... az összes trükköt, amellyel a legegyszerűbben és a legolcsóbban meghosszabbíthatja gumiabroncsai élettartamát.

10 tipp a megfelelő gumiabroncsok kiválasztásához

Az optimális teljesítmény és a biztonság érdekében fontos, hogy a megfelelő gumiabroncsokat válassza járművéhez. Különösen manapság, amikor a piacon elérhető végtelen lehetőség miatt a döntés nem egyszerű. Ebben a cikkben szakértőink 10 hasznos tippet adnak, amelyek segítenek kiválasztani az ideális gumiabroncsokat.

A legnépszerűbb gumiabroncsmárkák

A gumiabroncsok világában a legjobb abroncsmárkákról való tájékozottság elengedhetetlen a zökkenőmentes és biztonságos vezetéshez. Mivel 2023 elmúlt, itt az ideje, hogy a BHPGumi ajánlja a legjobb abroncsmárkákat.

bhpgumi.hu
kosar icon
Gumiabroncs WEBSHOP

tyre-test.org Gumiabroncs tesztek,
vélemények valós
felhasználóktól
tire icon tyre background

gumi-b2b.hu/platform Magyarország legnagyobb
gumiabroncs platformja
tire icon tyre background

Töltse le applikációnkat!

Google Play ikon
Google Play ikon

Önnek ajánljuk