Cikkek

A nyári és a téli gumi mintázatok keverésének veszélyei

A téma duplán aktuális, hiszen egyfelől a nyári évszak legmelegebb időszakát kezdjük élni, másfelől pedig a 2020-as járvány-és gazdasági helyzet során sokakban felmerült a kérdés, hogy cseréljék-e le a téli gumit idén nyárira, ha nem terveznek vele nagyobb utat? Vagy csak egyik tengelyen cseréljék le? Hiszen két abroncs cseréjével is lehet pénzt megtakarítani, de valóban érdemes is?

Hogyan készüljünk fel hosszabb autós utazásra, ha a gyerek is velünk utazik?

Gyerek, autó, 750 km? A Magyar Gumiabroncs Szövetség szakértői segítségével ezúttal annak néztünk utána, hogy milyen teendőink vannak, ha gyerekkel indulunk hosszabb autós útra.

A Goodyear bemutatta díjnyertes Vector 4Seasons abroncsának harmadik generációját

Négyévszakos abroncs: biztonságos megoldás minden évszakban A négyévszakos kategória az abroncsgyártás egyik leggyorsabban fejlődő szegmense. A négyévszakos abroncsok vásárlói 3 szempontot mérlegelnek: ezek az időjárási viszonyoktól független biztonság, a kiváló fékezés és tapadás nedves utakon, valamint a kiváló fékezés biztosítása száraz útfelületeken. A Vector 4Seasons Gen-3 a Goodyear díjnyertes négyévszakos abroncs családjának legújabb tagja elődjénél jobb teljesítményt nyújt havas, nedves és száraz utakon egyaránt.

Hogyan kerülhető el az aquaplaning, azaz az autó vízen futása?

Hogyan kerülhető el az aquaplaning, azaz az autó vízen futása? Az elmúlt hetekben az időjárás mintha néhány napba sűrítve próbálná bepótolni a tavaszi csapadékhiányt. Ami jót tesz a mezőgazdaságnak, annak nem biztos, hogy örülnek az úton lévők; ilyenkor eleve többen ülnek autóba, rosszabbak a látási viszonyok és ott van az alattomos aquaplaning jelenség is, amit…Nos, jobb elkerülni. De hogyan? A HTA szakembereinek tanácsait gyűjtöttük össze.

Nyári szabadság autóval

 Mik azok a fontos dolgok, amelyekre feltétlenül érdemes figyelni nyári szabadság alkalmából a szakemberek szerint? A koronavírus miatti szigorú korlátozásokat lassan szerte Európában feloldják, egyre többen tervezgetnek nyaralást, a legtöbben méghozzá autóval. A jármű megfelelő műszaki állapota alapvető szükséglet a nyári autós utazáshoz. Az abroncsok megfelelő állapota a kiindulópont – erről lentebb –, de emellett nem árt, ha indulás előtt pontonként ellenőrizzük a HTA szakemberei által ajánlott alábbi lista elemeit gépkocsinkon.

Két közlekedési probléma megoldása egy füst alatt a Bridgestone jóvoltából - Bridgestone Turanza T005 Driveguard

Mi az abszolút rémálom az autósok számára? Egyértelműen esőben defektes kereket cserélni. Szerencsére a Bridgestone fejlesztett egy szenzációs megoldást a problémára.

Új abroncscímkék 2021. május 1-jétől

Az Európai Parlament szavazott a gumiabroncsok címkézéséről szóló rendeletről: az ETRMA és hazai tagszervezete, a HTA üdvözli a felülvizsgálatot, és várakozással tekint annak sikeres végrehajtására elé, de vannak még megoldandó feladatok.

Miért fontos, hogy valamennyi abroncs azonos mintázatú legyen?

A keveset vagy alig használt járművek, illetve abroncsok kapcsán felmerül a kérdés, hogy takarékossági okokból lehet-e keverni a téli és nyári mintázatot? Hiszen, ha csak két abroncsot kell lecserélni, máris spóroltunk… A válasz egy nagyon határozott NEM!

Gondoljon a biztonságra ha nyár, akkor nyári gumi!

Azt gondoljuk a tél a legkeményebb időszak az autózás szempontjából és részben ez igaz is. Télen több irányból érkezhet váratlan meglepetés az útviszonyok miatt, de igazából nem sokkal van elmaradva a nyári időszak sem. Lehet, hogy magunkhoz hasonlítjuk az autónkat?

Vigyázzunk magunkra és a gumiabroncsainkra a koronavírus idején is

Közlekedni a koronavírus idején is kell. Az abroncscserével kapcsolatos legfontosabb tudnivalókról a közelmúltban számoltunk be. Ezúttal az abroncsok tárolására vonatkozóan gyűjtöttünk össze néhány fontos tudnivalót.

A 10 legszebb autós kirándulóhely Európában

Jelen pillanatban még lehet, hogy bármilyen utazás csak egy négy fal közötti ábránd, ám úgy gondoljuk itt az ideje már most megtervezni az autós kirándulási útvonalakat, hiszen hamarosan itt a nyár! Végre! Az első napsugarak megjelenésével felpezsdül a vér, az autónk kilométerért kiált, és kezdjük sejteni milyen lesz az életérzés az elkövetkező körülbelül fél évben: vakító napsütés, a szabadság érzése, autózás és kirándulás!

Elérkezett a csereidő! Ideje felszereltetni a nyári gumikat!

A helyenként szeszélyes tavasz ellenére, a tavasz beköszönte és a húsvét elmúlása azt jelzi, hogy itt az ideje lecserélni az autókon a téli gumikat. A németek tanácsa szerint a téli gumi O-tól O-ig kell használni, azaz októbertől húsvétig (von Oktober bis Ostern), a nyárit pedig húsvéttól októberig, azaz ezt is O-tól O-ig. A szervizek e rendkívüli időszakban is nyitva vannak és végzik a munkájukat!

bhpgumi.hu
kosar icon
Gumiabroncs WEBSHOP

tyre-test.org Gumiabroncs tesztek,
vélemények valós
felhasználóktól
tire icon tyre background

gumi-b2b.hu/platform Magyarország legnagyobb
gumiabroncs platformja
tire icon tyre background

Töltse le applikációnkat!

Google Play ikon
Google Play ikon

Önnek ajánljuk