Cikkek

Gumiabroncs profilmélység és ami mögötte van

A gumiabroncsok profilmélységét illetően legalább annyi tévhit kering a köztudatban, mint amennyi használatuk kapcsán. Ennek hátterében az áll, hogy a szakemberek szerint javasolt profilmélység és a törvény által előírt érték eltérnek egymástól. Hogy melyiket érdemes figyelembe venni és miért? Kezdjük az elején!

Defekttűrő abroncsok; igen vagy nem?

A téli vagy nyári gumiabroncs vásárlás alkalmával számos gépjármű tulajdonos választása esik a defekttűrő abroncsokra. A nagyobb biztonságérzetet egyértelműen ez a típus garantálja. A defekttűrő modellek alapvető célja, hogy védelmet, és defekt esetén is további mobilitást biztosítsanak, de van néhány tényező, amiről a leendő tulajdonosoknak vásárlás előtt érdemes tudnia.

Az igazság a kopott gumiabroncsokról

Mik a valós tények a kopott gumiabroncsokkal kapcsolatban? A különböző abroncsok új állapotukban eltérő teljesítményt nyújtanak, és ez a teljesítménykülönbség a kopással egyre nagyobb lehet, mert a gumi teljesítményét egyedi jellemzők befolyásolják, mint például a vázszerkezet, a felhasznált alapanyagok, gumikeverék, a futómintázat, a gumiblokkok, csatornák és lamellák formája, elhelyezkedése.

Gumitól-gumiabroncsig

A gumiabroncs szó nem idegen számunkra, tisztában vagyunk vele, hogy a gépjármű úton történő haladását biztosítja, ha úgy tetszik, a gépjármű lábbelije. Hogyan lehetséges ez, mióta élvezhetjük e felfedezés örömét, és egyáltalán mennyi részterületet ölel fel ez az egyetlen összetett szó, hogy gumiabroncs?

Bridgestone gumiabroncs innováció Tatabányán

A Bridgestone Corporation egy japán gumiabroncsgyártó cég, amely 1931 óta végzi tevékenységét. A céget Isibasi Sódzsiró alapította, az elnevezés az ő nevéből az “isibasi” japán szóból ered, aminek a jelentése kőhíd, angolul stone bridge. A Bridgestone gumigyárak világszerte 25 országban megtalálhatóak, összesen 178 gyárról beszélhetünk. 2015-ös adatok alapján szerénytelenség nélkül elmondható, hogy a Bridgestone a legnagyobb gumigyártó a világpiacon, megelőzve a Michelint, a Goodyeart, a Continentalt és a Pirellit. A Bridgestone 2015-ös árbevétele meghaladta a 26 milliárd forintot. Több leányvállalattal is rendelkeznek, gyáraikban készülnek a Firestone és Dayton abroncsok is.

Sávváltó asszisztens

Sávváltó asszisztens a biztonságos vezetéshez Az autók belső biztonsági rendszeréhez hozzá tartozik a sávtartó, amely az autó előtti területet kémleli. A sávtartó segít a sofőrnek a forgalmi sávon belül tartani járművét. Létezik aktív és passzív sávtartó is.

Parkoló asszisztens

Parkoló robot és irányított parkolás Egyre több nagy autógyártó cég törekszik arra, hogy gyártmányaikban úgynevezett parkoló robotot szereljen, mely megkönnyíti dolgunk parkolás során. Mivel viszonylag sokaknak elérhető áron teszik közé ezt a gyártók, többen szereltetik be, s hagyatkoznak az autójukra fékezésnél, parkolásnál. Árban kb a 130 000 Ft-ot közelíti meg, mely vetekszik egy sérült lökhárító árával. A luxus autók között akad olyan, ami lézerrel és radarral pásztázza át a területet, megkeresi a szabad parkolási helyet és programozottan saját maga forgatja a kormányt, valamint parkol be az adott helyre.

Megérkezett az új Dunlop Sport BluResponse

Dunlop Sport BluResponse A Dunlop egy új, magas teljesítményű, személyautók számára tervezett, nyári túragumi abronccsal jelenik meg a piacon. Ez utóbbi az európai címkézési rendszer szerinti magas besorolású abroncs. Az új Sport BluResponse előnyei közt elsőként emeljük ki a kiváló nedves tapadási teljesítményt, üzemanyag fogyasztásban mutatott megtakarításokat és a kompromisszumok nélküli futásteljesítményét.

A légnyomás a hosszú élet titka

Légnyomás; történelmi áttekintő Valamikor a század elején az iparosodással kezdetét vette a nagymértékű környezetszennyezés, mára ez a helyzet rosszabbodott és mindnyájunk életére kedvezőtlenül hatnak ezek a folyamatok. Pedig egy emberként is tehetünk a nagymértékű szennyezés ellen. Vegyük például a gumiabroncsokat, talán nem is gondolnánk, de a kerék légnyomásvesztése az abroncs biztonságának és élettartamának a rövidülését okozza ezzel növelve a környezeti hulladékot. Egy kis odafigyeléssel változtatni lehet ezen, például ha rendszeresen (kb. 3 hetente) ellenőrizzük a légnyomást abroncsainkban.

Barum Polaris 3

Barum Polaris 3/ költséghatékonyság A Barum Polaris 3 ideális gumiabroncs azon sofőrök számára akik költséget csökkenteni szeretnének kihasználva a gumi hosszú élettartamát alacsony gördülési ellenállásának köszönhetően, ezzel egyidejűleg üzemanyagot spórolva meg. Kettős spórolás, alacsonyabb fogyasztás hosszabb gumiabroncs élettartam.

A közlekedés jövője; Hankook Tire

A gumiabroncs elmúlt 100 éves fejlődése az automobil fejlődésével párhuzamosan történt. A Hankook Tire a kezdetektől fogva hozzájárult a gumiabroncs- fejlesztéshez és elősegítette a valódi driving-emotion-t, azaz kiváló vezetési élményt. Miközben folyamatosan hangsúlyozta a környezetvédelem fontosságának kérdését.

A Firestone két új nyári abroncsa 2017-ben

A Firestone két új gumiabronccsal kezdi az idei évet.  A cég 1900-ban Nashvilleben, az Egyesült Államokban alapított gumiabroncs gyártó. 1988 óta a japán Bridgestone csoport tagja. Ezáltal nem csak az amerikai, de az európai piacon is sikeresen érvényesül középkategóriában. A kiváló minőség mellett az abszolút elérhető, olcsóbb ára teszi nagyon kedveltté a vásárlók körében. A vállalat közleménye szerint a hétköznapi autósoknak szánják a Roadhawk mintázatot, és a Vanhawk 2-őt pedig a dolgos mindennapokra.

bhpgumi.hu
kosar icon
Gumiabroncs WEBSHOP

tyre-test.org Gumiabroncs tesztek,
vélemények valós
felhasználóktól
tire icon tyre background

gumi-b2b.hu/platform Magyarország legnagyobb
gumiabroncs platformja
tire icon tyre background

Töltse le applikációnkat!

Google Play ikon
Google Play ikon

Önnek ajánljuk