Nyaralás előtti felkészülés, mert ez az autónknak is jár

Tóth Dorottya

relax

    Tartalomjegyzék:

  1. Nyaralás előtt az autónkról se feledkezzünk meg!

Nyaralás előtti felkészülés, de hogyan?

Nyaralás előtt az autónkról se feledkezzünk meg!

Amikor unjuk már a városi nyüzsgést, a szennyezett levegőt a forgalmi dugókat felkerekedünk és elmegyünk kempingezni vagy nyaralni. Hogy a nyaralásunk ne egy rossz emlék legyen indulás előtt készítsük fel autónkat is az utazásra. Mit kell ehhez tenni? Elsősorban bárhova is utazunk a városon kívül győződjünk meg róla, hogy az autónk nem fog cserbenhagyni minket valahol az út szélén vagy egy elszigetelt helyen.

Pontosabban ehhez ellenőriznünk kell az olajszintet és a fagyállót, hogy megelőzzük az esetleges szivárgást vagy a motor túlmelegedését. Mindenféleképpen keressünk fel egy szervizt, hogy ellenőrizzék az abroncsainkat, a pótkereket is, legyen felfújva, hogy szükség esetén használni tudjuk. Nagyon fontos, hogy legyen nálunk emelő és a kerékkulcs!

Június és augusztus között a legtöbb meghibásodást a motorolaj, a hűtőfolyadék vagy a fékolaj utántöltésének elmaradása, illetve a nem megfelelő keréknyomás okozza. A hosszabb nyári utazások előtt jellemzően megfeledkeznek a sofőrök a fékbetétek állapotának és a biztonsági felszerelések ellenőrzéséről is. A még garanciális autók esetében például érdemes ellenőrizni, hogy a következő szervizeléshez megállapított futott kilométerek számát várhatóan túllépik-e az út során.

ellenorzes

Indulás előtt ellenőriznünk kell, hogy a kocsi felszerelése megfelelő-e egy hosszú útra. Győződjünk meg arról, hogy a kocsi elsősegély felszerelése új és használatlan állapotban van. Nem árt, ha az utazáshoz szükséges gyógyszerek is megvannak, mint például a hányinger és fájdalomcsillapítók, vagy esetleg az allergia gyógyszerek.  Legyen a kocsinkban egy vontató kötél, ha véletlenül az út szélén ragadnánk, egy arra járó biztos ki fog segíteni a bajból feltéve, ha meg van a megfelelő eszköz a segítséghez. Ha egy kicsit értünk a kocsi szereléshez, akkor szükségünk lehet még egy levegő szivattyúra vagy egy elektromos kerék kompresszora, egy kis szerszámkészletre és erősáramú kábelekre. Ezek után kellemes és gondmentes lesz a nyaralásunk, ami az autónkat illeti. Minden olvasónknak kellemes üdülést kívánok!

gumi

bhpgumi.hu
kosar icon
Gumiabroncs WEBSHOP

tyre-test.org Gumiabroncs tesztek,
vélemények valós
felhasználóktól
tire icon tyre background

gumi-b2b.hu/platform Magyarország legnagyobb
gumiabroncs platformja
tire icon tyre background

Töltse le applikációnkat!

Google Play ikon
Google Play ikon