A Bridgestone gumiabroncs referenciái

Tóth Dorottya

Bridgestone gumi, 15%-kal rövidebb fékút - Mert senki sem szeretne „csak” egy kicsit később megállni-

    Cuprinsul:

  1. Bridgestone gumi/vészfékezés

A prémium abroncsok átlagosan 15 százalékkal jobb teljesítményre képesek a legfontosabb mutatók szerint, vagyis a féktávolság, a tapadás, vagy a kormányozhatóság szempontjából. A Bridgestone gumiabroncs 15%-kal rövidebb fékutat garantál, mert senki sem szeretne „csak” egy kicsit később megállni. A prémium abroncsok nemcsak téli körülmények között teljesítenek jobban, de több vizet is kiszorítanak a gépkocsi alól. Ezáltal megakadályozzák az aquaplaning, vagyis felúszás kialakulását.

Noha a téli abroncsváltás ajánlott időpontja, a napi középhőmérséklet 7°C alá való süllyedése még messze van, az abroncsváltás során a magyar sofőrök egy kulcsfontosságú szempontot gyakran figyelmen kívül hagynak. Miszerint prémium abroncsot válasszanak-e, vagy olcsókategóriás, úgynevezett „budget” abroncsokat? A kérdést érdekes kontextusba helyezi, ha összehasonlítjuk az európai és a magyar abroncs eladási statisztikákat. Becslések szerint Európában évente kb. 250 millió gumiabroncsot értékesítenek. A statisztikák szerint az európai autóvezetők 56,5%-a választ prémium abroncsot, 25,5%-uk középkategóriás gumikon vezet és csupán 18%-uk vásárol budget kategóriás, olcsóbb abroncsot.

image1

Bridgestone gumi/vészfékezés

Vészfékezés során kulcsfontosságú kérdés, hogy milyen rövid fékúton áll meg az autónk. A vészfékezéshez hasonló, kritikus közlekedésbiztonsági szituációkban gyakran nem métereken, hanem centimétereken múlhat a saját és utasaink biztonsága, a velünk közlekedő többi autóvezető és gyalogos biztonságáról nem is beszélve. Az egyik legszembetűnőbb különbség a prémium és budget abroncsok között a nedves, vagy jeges úton való féktávolság hossza. Egy prémium téli abroncsokkal szerelt személyautó 60 km/h sebességről nedves útfelületen átlagosan 15%-kal rövidebb fékúton áll meg, mint az olcsó abroncsokkal szerelt ugyanolyan személygépkocsi. "Amikor prémium abroncsot választunk, akkor nem a márkajelzést, hanem a legújabb fejlesztések szerint kialakított mintázatot és a legoptimálisabb abroncskeveréket kapjuk. Amely a budget kategóriás opciókkal összehasonlítva átlagosan 15%-al jobb tapadást és 15-20%-al rövidebb féktávolságot jelent. Az európai tesztpályánkon végzett folyamatos tesztjeink során több alkalommal is egyértelművé vált, hogy a prémium gumik egyszerűen jobban teljesítenek nyári és téli körülmények között.”- mondta Barcsik Ákos, a Bridgestone Magyarország Kft. főmérnöke.

A Bridgestone belső tesztjei szerint az olcsó abroncsok egy bizonyos sebességig kellő tapadást és vonóerőt biztosítanak. Viszont vannak olyan budget márkák, amelyek magas sebességen, már képtelenek a nagy mennyiségű víz kiszorítására. Ennek következtében a gépkocsi szinte minden figyelmeztetés nélkül, irányíthatatlanul „korcsolyázni” kezd az autóvezető alatt. A prémium abroncsok tervezési, kutatási és tesztelési fázisában pontosan ezeket a jelenségeket küszöbölik ki.

Nem hiába választotta a Bridgestone mottójának, azt, hogy „az Ön utazása a mi szenvedélyünk”. (Your jorney, our passion.) Ehhez tartják is magukat. Azt ajánlják az autósoknak, hogy hosszabb utazások előtt mindig ellenőrizzék a profilmélységet is, és még jóval a jogszabályban meghatározott 1,6 mm minimum profilmélység elérése előtt cseréljék le a gumikat, mivel 3 mm-es profilmélység alatt az abroncsok már jelentősen veszíthetnek teljesítményükből és így értelemszerűen nő az felúszás kialakulásának kockázata is.

bhpgumi.hu
kosar icon
Gumiabroncs WEBSHOP

tyre-test.org Gumiabroncs tesztek,
vélemények valós
felhasználóktól
tire icon tyre background

gumi-b2b.hu/platform Magyarország legnagyobb
gumiabroncs platformja
tire icon tyre background

Töltse le applikációnkat!

Google Play ikon
Google Play ikon