A MICHELIN ENERGY™- az energiatakarékos gumiabroncsok forradalmi generációja

Tóth Dorottya

A MICHELIN ENERGY™- az enegiatakarékos gumi és a zöld abroncs forradalmi generációja: Eduard Michelin és testvére André, 1891-ben feltalálták a leszerelhető gumiabroncsot. Mivel a találmánynak nagy sikere lett 1889-ben megalapították a Michelin céget a francia Clermont-Ferrandban. Azóta a Michelin család ága viszi a világ legnagyobb gumigyárának vezetését.

    Tartalomjegyzék:

  1. A MICHELIN ENERGY™ gumiabroncsok története
  2. A MICHELIN ENERGY™ Saver gumikkal eddig 820 millió liternyi üzemanyagot takarítottak meg

A MICHELIN ENERGY™ gumiabroncsok története

A Michelin 1992-ben vezette be az első MICHELIN ENERGY™ gumiabroncsot. Ez azt jelenti, hogy míg a többi gyártó még csak most lép be a piacra, a Michelin majdhogy 1.5 évtizede feltalálta a „zöld” abroncsot. Ezek az energiatakarékos gumiabroncsok a gördülési ellenállás csökkentésével javítják a gépkocsi üzemanyag-fogyasztását. A Michelin jelenleg az ötödik generációs „zöld” gumiabroncson dolgozik. A cél az, hogy minden egyes újabb generációval legalább két százalékkal javuljon az üzemanyag-fogyasztás és a CO2-kibocsátás. "Ez a magunk módján véghezvitt csendes forradalom volt. Ennek során 1992 óta elértük, hogy több mint 12 milliárd literrel csökkenjen a világ üzemanyag-fogyasztása és 30 millió tonnával a CO2-kibocsátása."

image1

A MICHELIN ENERGY™ gumiabroncs, a zöld gumiabroncsok első generációja 2,5 kilogrammal lett könnyebb 1992-ben. A kisebb súly kisebb deformációval jár, ami kevesebb hőt jelent. Ezáltal csökkentette az üzemanyag-fogyasztást. Az üzemanyag-megtakarítás az üzemanyag árától és a gumiabroncs méretétől függ, de a MICHELIN ENERGY™ Saver gumiabroncsok akár 80 liter üzemanyagot is spórolhatnak az élettartamuk alatt. A Michelin kis fogyasztású gumiabroncsaival megtett 45 000 km során annyi pénzt takarít meg, amiből egy új gumiabroncsot vásárolhat. Nemcsak környezettudatos gumiabroncsot hoztak létre tehát, hanem költséghatékonyt is. Egyetlen kifejlett fa évente közel 25 kg szenet tud megkötni. A MICHELIN ENERGY™ Saver gumiabroncs kilométerenként 4 grammal csökkenti a gépkocsi CO2-kibocsátását. Egy átlagos gépkocsi esetén nyolc fával kevesebbre van szükség a kibocsátott CO2 megkötéséhez. Ez egy konkrét példa arra, amit mindenki meg tudna tenni a saját környezete érdekében és globális értelemben is.

image2

A MICHELIN ENERGY™ Saver gumikkal eddig 820 millió liternyi üzemanyagot takarítottak meg

A Michelin zöld-gumival felszerelt autók 820 millió liternyi üzemanyagot takarítanak meg világszerte. Ennyi üzemanyag CO2-kibocsátásának elnyeléséhez 28 millió fára lenne szükségünk.1992 óta több mint 400 millió MICHELIN alacsony gördülési ellenállású – úgynevezett „zöld” – gumiabroncsot értékesítettek Európában. A becslések szerint ezek a gumiabroncsok körülbelül 12 milliárd liter üzemanyag megtakarítást jelentettek és megdöbbentő mennyiséggel, 30 millió tonnával csökkentették a CO2-kibocsátást. Ha az összes európai gépkocsit MICHELIN GreenSaver gumiabronccsal szerelnék fel, akkor évente körülbelül 3 milliárd liter (mintegy 100 000 tartályhajó) üzemanyagot lehetne megtakarítani. Ma egy MICHELIN gumiabroncs élettartama akár 45 000 km is lehet. Ezzel több, mint egyszer meg lehet kerülni a Földet. A Michelin elkötelezett az üzemanyag-fogyasztás csökkentése, az élettartam meghosszabbítása, a kiváló fékezés nedves útburkolaton, kényelem és alacsony zajszint mellett. S mivel tudjuk, hogy ezen értékektől függ a gumiabroncs minősége, így nem véletlen, hogy a Michelin a világ legnagyobb és legnépszerűbb gumigyára.

bhpgumi.hu
kosar icon
Gumiabroncs WEBSHOP

tyre-test.org Gumiabroncs tesztek,
vélemények valós
felhasználóktól
tire icon tyre background

gumi-b2b.hu/platform Magyarország legnagyobb
gumiabroncs platformja
tire icon tyre background

Töltse le applikációnkat!

Google Play ikon
Google Play ikon