YOKOHAMA újdonságok a Genfi Autószalonon

Tóth Dorottya

Idén 100 éves a YOKOHAMA Rubber! A cég története 1917-re nyúlik vissza, amikor is Yokohama Cable Manufacturing és BF Goodrich egyesültek. A vállalat székhelye Tokióban van, Japánban. 1969-ben a cég kibővült, az Egyesült Államokban is lett két telephelye, és hatalmas felvevőpiacnak örvend azóta is. A születésnap társ-apropója, hogy már javában zajlik a 87. Genfi Autószalon, YOKOHAMA a 100 éves évfordulójának alkalmából igazán különleges installációval készült.

    Tartalomjegyzék:

  1. BluEarth*WINTER V905- az első téli BluEarth 

porsche 911

Méghozzá a képen látható 964-es típusú Porsche 911-gyel, amely a legendás YOKOHAMA A008P gumiabroncsokon fut!

porsche 964

A vállalat történelmében mérföldkőnek számít a YOKOHAMA A008P mintázatú gumiabroncs, amely most ismét visszatér a kereskedelmi forgalomba. Az eredeti „YOKOHAMA A008P” gumiabroncsot 1989-ben mutatták be, amikor a 964 típusú Porsche 911 eredeti felszereltségének részét képezte. A „YOKOHAMA A008P” megalapozta a Porsche és a YOKOHAMA azóta is töretlen együttműködését, és a Porsche gumiabroncs-választását, beleértve napjaink kiemelkedő „ADVAN Sport V105” típusú gumiabroncsát is. A „YOKOHAMA A008P”hozzájárult a YOKOHAMA márkanév elterjedéséhez, így kiemelkedő helyet foglalt el a vállalt történetében. Az új YOKOHAMA A008P két méretben lesz elérhető: 205/55ZR16 91W, az első és 245/45ZR16 94W, a hátsó gumiabroncsokhoz. Az európai értékesítést 2017 őszén kezdik majd.

unnamed

A japán gumiabroncsgyártó folyamatos technikai innovációja több területre is koncentrál: nyersanyag, termék design, tesztelés és minőség-ellenőrzés. A YOKOHAMA Research and Development Integrated Centre (RADIC) a Hiratsuka gyárban egy minden igényt kielégítő kutató komplexum, mely minden szükséges eszközzel fel van szerelve a termékek körültekintő fejlesztéséhez.

BluEarth*WINTER V905- az első téli BluEarth 

Ez év őszétől lesz elérhető Európában a személygépkocsikhoz és szabadidő-autókhoz tervezett új téli gumiabroncs: a „BluEarth*WINTER V905”, mely 119 méretben lesz elérhető: a 295/30R22 103V-től a 195/80R15 96T-ig.

A YOKOHAMA egyre szigorúbb környezetvédelmi szabályozásainak megfelelően fejlesztette ki a „BluEarth*WINTER V905” gumiabroncsot. Ez az első olyan YOKOHAMA téli gumiabroncs, amely a vállalat üzemanyag-hatékony „BluEarth” gumiabroncsait ismertté tevő fejlett technológiákat hasznosítja. A „BluEarth*WINTER V905” gumiabroncshoz a YOKOHAMA jelenlegi „W*drive V905” téli abroncsát vették alapul, amelyet a Német ADAC hivatalos kiadványa, az ADAC Motorwelt is kimagaslónak értékelt.

unnamed (1)

ÜZEMANYAG-TAKARÉKOS BluEarth-Es ES32

Az új üzemanyag-hatékony, a globális szabványoknak megfelelő „BluEarth-Es ES32 (BluEarth-Es)” abroncsainak értékesítését ez év tavaszán kezdi meg a gyártó. A „BluEarth-Es” 73 méretben lesz elérhető: a 235/40R18 95W XL-től a 175/70R13 82T-ig. Válaszul az újabb tendenciákra, melyek a nagyobb felniátmérő felé mutatnak, a BluEarth-Es” sorozat többek között 17 és 18 hüvelyk átmérőjű méreteket is magában foglal majd.

A „BluEarth-Es” megfelelően egyensúlyozza ki az abroncsokkal kapcsolatos legfontosabb négy teljesítményjellemzőt. Azaz a nedves tapadást, a kopásállóságot, a tartósságot és az üzemanyag-hatékonyságot. A széles, négyzetes, erőteljes profillal rendelkező új abroncsmintázat stabil menetteljesítményt és biztos kezelhetőséget biztosít. A „BluEarth-Es” a Yokohama Rubber különféle anyagokból – többek között narancsolajból – álló szabadalmazott „nano BLEND keverékét” hasznosítja. Ez a magas üzemanyag-hatékonyság, a jobb nedves tapadási teljesítmény és kopásállóság optimális egyensúlyát eredményezi. Az eredeti „narancsolaj” az abroncs gumiját rugalmasabbá téve optimalizálja az út és a gumiabroncs közti érintkezési felület, ezzel csökkentve az egyenetlen kopást.

unnamed (2)

BluEarth RV-02 CROSSOVER SUV/CUV KÖZÚTI ABRONCS

Európában a „BluEarth RV-02” gumiabroncs ez év nyarától 35 méretben lesz elérhető: a 245/35R20 95W XL-től a 195/65R15 91H-ig. A nedves tapadási teljesítmény tekintetében a legmagasabb „A” osztályú besorolásba kerültek. A gördülési ellenállás tekintetében „C” besorolást kaptak.

A crossover szabadidő-terepjárók és kisbuszok európai piaca nagymértékben növekszik és ennek következtében az abroncsok teljesítményével kapcsolatos járművezetői igények is egyre sokszínűbbé válnak. Az európai járművezetők különösen a jobb közúti teljesítményt – például jó nedves tapadást biztosító vagy csendesen futó –abroncsokat keresik.

A nedves körülmények között is jól teljesítő, üzemanyag-hatékony gumiabroncs alapkoncepcióján felül a „BluEarth RV-02” abroncs fejlesztése során a cél a magas és nehéz járművek egyenetlen abroncskopást okozó, rázkódásra való hajlamának csökkentése, valamint az alacsony zajszint elérése volt.

unnamed (3)

Az abroncsok esős körülmények között nagyobb stabilitásérzetet nyújtanak a minibuszokhoz és szabadidő-terepjárókhoz hasonló, magas és nehéz SUV/CUV járművek vezetői számára.

Itt érhetőek el a gyártó idei legújabb nyári abroncsai: http://bhpgumi.hu/autogumi/nyari-gumi/yokohama-nyarigumi

bhpgumi.hu
kosar icon
Gumiabroncs WEBSHOP

tyre-test.org Gumiabroncs tesztek,
vélemények valós
felhasználóktól
tire icon tyre background

gumi-b2b.hu/platform Magyarország legnagyobb
gumiabroncs platformja
tire icon tyre background

Töltse le applikációnkat!

Google Play ikon
Google Play ikon