A közlekedés jövője; Hankook Tire

Tóth Dorottya

A gumiabroncs elmúlt 100 éves fejlődése az automobil fejlődésével párhuzamosan történt. A Hankook Tire a kezdetektől fogva hozzájárult a gumiabroncs- fejlesztéshez és elősegítette a valódi driving-emotion-t, azaz kiváló vezetési élményt. Miközben folyamatosan hangsúlyozta a környezetvédelem fontosságának kérdését.

    Tartalomjegyzék:

  1. A Hankook Tire Design Innováció 2016-os szlogenje: "Csatlakozás a csatlakoztatott világhoz".

Gumiabroncsok és a környezet

Az Eco tuning gumiabroncs kifejlesztése

A környezetvédelem iránt egyre növekvő érdeklődéssel összhangban számos környezetbarát gépkocsi, mint a hidrogén autó, az elektromos autó is kifejlesztésre került. Ennek megfelelően az üzemanyag-megtakarítást, és ezen keresztül a környezetvédelmet elősegítő abroncsok is kifejlesztés alatt állnak. 2012-ben a Hankook egy levegőmentes gumiabroncsot fejlesztett ki, egy új típusú anyag használatával.

AZ NPT (Non Pneumatic Tire - nem pneumatikus abroncs) energiát takarít meg a gyártási folyamat felére csökkentésével. Az új típusú, univerzális anyagból készült abroncs újra felhasználható vagy újrahasznosítható. Az NPT környezetbarát autó modellekhez kerül majd felhasználásra, beleértve a hidrogén, elektromos és hibrid gépkocsikat.Hankook-Airless-Tires-iFlex-lead-2 maxresdefault

Az IAA Frankfurt a legnagyobb autós bemutató Európában. Több mint 100 éves történelmével a világ öt legnagyobb motoros bemutatója. Két évente egyszer, több, mint 1000 autó- és autóipari vállalat részvételével kerül megrendezésre. A résztvevők több, mint 30 különböző országból érkeznek. A kiállítás számos olyan új autót és koncepcióautót mutat be, amelyek uralják a világot az új gépkocsi-technológiák terén.

IAA-Frankfrut-23

A Hankook Tire Design Innováció 2016-os szlogenje: "Csatlakozás a csatlakoztatott világhoz".

Az innováció egy olyan projekt, amely felismeri a komoly tervezésből származó abroncs végtelen lehetőségeit, a jövőbeni vezetés kreatív és reális alternatívájaként. A 2016-os téma megjósolja és prezentálja a jövőbeli mobilitáson alapuló jövőképet. https://www.youtube.com/watch?v=8xqUUKNXCdg

Öt futurisztikus koncepciógumit hoztak létre a Cincinnati Egyetem egyedülálló ötleteinek, és a Hankook Tire globális technológiájának ötvözésével. A designt, a technológiát és az új kultúrát egyidejűleg kombinálták a Discovery design for Future Driving gumiabroncsok tervezésével.

letöltés (1)letöltés (1)

MAGFLOAT:

Kisebb sebességgel, akár beltérben is használható jármű. A mágneses mező kiterjesztése és forgatása elvén működik, 20km/h-ás maximum sebességre tud gyorsulni. Nagy gyárak, vállalatok esetében praktikus, ahol a dolgozóknak napi több km-t kell megtennie az épületek között. Illetőleg egy kellemes belvárosi sétához, városnézéshez is hasznos segítség lehet gyerekeknek, időseknek.

design-inovation_magfloat

FleXup:

A Flexup lehetővé teszi a szabad mozgást, még akkor is, ha a lépcsők az úton történő vezetés során találkoznak a megosztott futófelületek elvén, amelyek kibővülnek vagy összehúzódnak. Ez egy futurisztikus, egyfelhasználós mobilitás, ami alkalmazkodik az útpálya egyenlőtlenségeihez és akadálymentesen teszi lehetővé a haladást. Sajnos egyelőre még csak utópisztikus értelemben.

design-inovation_flexup

I-Play:

A kétkerekű mozgékonyság maximalizálja a városi autómegosztó rendszer hatékonyságát és kanyarodását. A rugalmas felfüggesztés minimálisra csökkenti a hangerőt készenléti állapotban. Ez egy olyan felhasználói mobilitás, amely nagy sebességgel és kanyarodáskor is optimális teljesítményt képes elérni a kerékszög változtatásával.

design-inovation_i_play

ShiftRac:

Az egyre  sűrűbben lakott városokban olyan gumiabroncsokat fejlesztettek ki, amelyek agilisak és könnyen vezethetőek. A Shiftrac olyan gumiabroncs, amely lehetővé teszi az erős kanyarodást és a gyors sávváltást, anélkül, hogy ezek következtében az autó "korcsolyázni" kezdene a pályán.

design-inovation_shiftrac

AutoBine:

Ez egy autonóm autóbusz-koncepció, amelyben a karosszériát kibővítik és összehúzzák, miközben a gumiabroncsokat automatikusan az utasok száma szerint rögzítik és leválasztják. Ez egy intelligens gumiabroncs, amely felismeri az autó súlyát, és csatlakozik a busz testéhez.

design-inovation_autobine

bhpgumi.hu
kosar icon
Gumiabroncs WEBSHOP

tyre-test.org Gumiabroncs tesztek,
vélemények valós
felhasználóktól
tire icon tyre background

gumi-b2b.hu/platform Magyarország legnagyobb
gumiabroncs platformja
tire icon tyre background

Töltse le applikációnkat!

Google Play ikon
Google Play ikon