Okos telefon után intelligens gumiabroncs

Tóth Dorottya

Az intelligens gumiabroncs

A jövő korszerű vívmánya az intelligens gumiabroncs. Amikor az ember azt hinné, hogy már nem lehet új dolgot feltalálni ebben a túlmodernizált világban, akkor a Lipcsei Alkalmazott Tudományok Egyetemének kutatói megmutatják, hogy igenis „van új a nap alatt”. A 2012-es Hannoveri Vásáron április 23 és 27-ke között mutatták be azt az intelligens autógumit, amely képes alkalmazkodni az időjárási viszonyokhoz. Természetesen a kutatók még csak a fejlesztéseken dolgoznak, de ha sikerül megvalósítani a tervet, akkor a jövőben feleslegessé válhatnak az évszakos gumik.

    Tartalomjegyzék:

  1. Az intelligens gumiabroncs

A jármű vezetőknek mindig indulás előtt kell mérlegelniük az időjárási viszonyokat, és ehhez mérten kell felszereltessék az abroncsokat, ennek az a nehézsége, hogy menet közben nincs lehetőség gumicserére, ha az időjárásban változások állnak be. Az intelligens gumiabroncsok viszont elektronikus szenzorok segítségével fel tudják ismerni, hogy az út felszíne éppen száraz, esős vagy havas, és a mért adatoknak megfelelően akár menet közben is automatikusan megváltoztathatják a gumiprofil szélességét és magasságát.

Mesterséges intelligenciát használ a Bridgestone

Mesterséges intelligenciát használó technológiával nyerte el az „Év Gumiabroncs Gyártási Innovációja Díjat” a Bridgestone. Az új, digitális technológia azt teszi lehetővé, hogy a nagy tapasztalattal rendelkező kollégák szakmai ismereteit a fiatalabb kollégák is alkalmazni és használni tudják munkájuk során. Az eljárást a világon először tatabányai gyárában, valamint új oroszországi üzemében vezette be a Bridgestone. A vállalat képviselői Hannoverben, a Gumiabroncs Technológiai Expón vehették át a rangos szakmai elismerést. Az EXAMATION a Bridgestone egy olyan új, a gumiabroncs-gyártásban alkalmazott, mesterséges intelligenciára épülő digitális technológiája, amely könnyebbé és gyorsabbá teszi a munkatársak között a gyártási folyamaton belüli információcserét és a tapasztalatok átadását.

bri

Bridgestone intelligens elismerései

A Bridgestone immár hatodik alkalommal szerez elismerést a gumiabroncs-gyártásban alkalmazott innovatív technológiájával a díj 2008-as megalapítása óta. A gyártó már az első évben és 2016-ban is megkapta az év gumiabroncs gyártója díjat. 2012-ben az érintkezési felületi információérzékelő technológiáért (CAIS), 2013-ban pedig az „ologic”, vagyis csökkentett gördülési ellenállásért, és még ugyanebben az évben a fenntartható abroncsgyártásért tett erőfeszítésekért is elnyert már. Nem ez az egyetlen elismerés azonban, amelyet a Bridgestone a közelmúltban kapott. A cég legmodernebb, Tatabányán gyártott DriveGuard abroncsa ugyanis nemrég nyerte el a REIFEN Essen Innovációs Díját. Az Auto Express „Év Terméke” díját is a “Technológiák és Termékek” kategóriában.

share

Nálunk is elérhetőek a prémium gyártó kiváló abroncsi:

http://bhpgumi.hu/search/?meret=205/55R16&gumi_tipus=Szem%C3%A9ly|Off%20Road|&ideny=ny%C3%A1ri|&erositett_oldalfalu=&defektturo=&gyarto=Bridgestone

bhpgumi.hu
kosar icon
Gumiabroncs WEBSHOP

tyre-test.org Gumiabroncs tesztek,
vélemények valós
felhasználóktól
tire icon tyre background

gumi-b2b.hu/platform Magyarország legnagyobb
gumiabroncs platformja
tire icon tyre background

Töltse le applikációnkat!

Google Play ikon
Google Play ikon

Önnek ajánljuk