A légnyomás a hosszú élet titka

Tóth Dorottya

Légnyomás; történelmi áttekintő

Talán nem is gondolnánk, de a kerék légnyomás vesztése az abroncs biztonságának és élettartamának a rövidülését okozza ezzel növelve a környezeti hulladékot. Egy kis odafigyeléssel változtatni lehet ezen, például ha rendszeresen (kb. 3 hetente) ellenőrizzük a légnyomást gumiabroncsainkban.

    Tartalomjegyzék:

  1. Légnyomás; történelmi áttekintő

A megfelelő légnyomás

A megfelelő légnyomással nemcsak az abroncsok élettartamát növeljük, hanem a jó féktávot, a gumi tapadását és a gördülési zajt is, üzemanyag megtakarítást. A legtöbb esetben az abroncsok légnyomását benzinkutaknál ellenőrizzük, pedig érdemes lenne szervizbe vinni a kocsit, mert sok esetben a kutak mérőeszközei nagymértékű elhasználtságuk miatt nem mutatnak pontos adatokat.

fatbike-param

Gondolom már megfogalmazódtak Önökben a következő kérdések: „Honnan tudhatom meg az abroncs légnyomásával kapcsolatos adatokat?” vagy „Milyen állapotban kell legyenek a gumiabroncsok a légnyomás ellenőrzésekor?

A légnyomással kapcsolatos adatok a gyártó által megadott jármű kézikönyvében találhatók illetve az abroncscímkén. Soha sem szabad a meleg gumiabroncsból levegőt kiengedni, csak hideg állapotukban ellenőrizhető! A hideg abroncs az, amikor a járművet 2 km-nél többet nem vezették messzebbre. Az azonos tengelyen lévő abroncsoknak egyforma kell legyen a légnyomása. Utolsó simításként ellenőrizzük a szelepeket. Fontos, hogy szelepsapkákkal el legyen látva, ezek nem engedik bejutni a port és a nedvességet.

Jó utat!

bhpgumi.hu
kosar icon
Gumiabroncs WEBSHOP

tyre-test.org Gumiabroncs tesztek,
vélemények valós
felhasználóktól
tire icon tyre background

gumi-b2b.hu/platform Magyarország legnagyobb
gumiabroncs platformja
tire icon tyre background

Töltse le applikációnkat!

Google Play ikon
Google Play ikon