Megérkezett az új Dunlop Sport BluResponse

Tóth Dorottya

Dunlop Sport BluResponse

A Dunlop egy új, magas teljesítményű, személyautók számára tervezett, nyári túragumi abronccsal jelenik meg a piacon. Ez utóbbi az európai címkézési rendszer szerinti magas besorolású abroncs. Az új Sport BluResponse előnyei közt elsőként emeljük ki a kiváló nedves tapadási teljesítményt, üzemanyag fogyasztásban mutatott megtakarításokat és a kompromisszumok nélküli futásteljesítményét.

    Tartalomjegyzék:

  1. Dunlop Sport BluResponse

A motorsportból átvett polimerekkel készül az új abroncs, melynek hatására jobban alkalmazkodik az útfelszínhez (javítva a nedves tapadási és a fékezési teljesítményt). Ezt a gördülő ellenállás (a futókeverék alsó rétege alacsony hőtermelésű anyagkeverékből készül, mely hatására a gördülő ellenállás 30%-ot javult) és a nedves tapadás kategóriákban kapott BA európai besorolása is megerősíti. A konstrukció korlátozza a karkasz deformációját és csökkenti tömegét.

Dunlop Sport BluResponse mintázat

Széles középső mintaárkoknak köszönhetően több vizet vezetnek el, különösen nagy sebesség mellett. Kiváló aquaplaning teljesítmény jellemzi. A teszteredmények alapján a féktávolsága nedves úton akár 3 méterrel is rövidebb lehet, mint a versenytársak átlagos eredménye.

dunlop-dunlop_sport_bluresponse.1

A tömör vállrovátkáknak köszönhető csökkentett zajszint és az optimális futásteljesítményt eredményező nyomáselosztás jellemzi az abroncsot.

Dunlop, a magabiztos vezetési élményért

Magabiztos vezetési élményt biztosít. Gyors-fékező blokkok, optimális formatervezés jellemzi. Az optimalizált geometria fokozza az abroncs merevségét és így egyenletessé teszi a nyomás eloszlást.image

Az optimalizált oldalfalaknak köszönhetően csökken az aerodinamikai ellenállás, így a kisebb turbulenciának köszönhetően 3%-kal jobb gördülési ellenállás 150 km/h-ás sebesség mellett.

Az egész abroncslenyomatra a nyomás optimális elosztása jellemző, mely stabil futásteljesítményt biztosít.

A gyártó fogyasztói felmérése

„A Dunlop fogyasztói körében nemrégiben elvégzett kutatások azt mutatták, hogy amikor a fogyasztók egy új abroncs megvételéről döntenek, a legtöbben először a márkanevet veszik figyelembe. Utána a nedves tapadást, mint biztonsági tényezőt, majd az üzemanyag-hatékonyságot”, mondta Sanjay Khanna, a Dunlop márka ügyvezető igazgatója. „Ezáltal az új Sport BluResponse-t kínáló Dunlop a piac kiemelten fontos szereplőjévé válik. De nem is mi lennénk a Dunlop, ha a címkékre vonatkozó besorolások mellett nem figyelnénk oda az általános teljesítményre is. A TÜV SUD független teszteredményei egyértelműen bizonyítják, hogy még a magas címkeosztályzatot kapott abroncsoknál sem kötöttünk kompromisszumot, és nem fogunk kötni a jövőben sem.”

bhpgumi.hu
kosar icon
Gumiabroncs WEBSHOP

tyre-test.org Gumiabroncs tesztek,
vélemények valós
felhasználóktól
tire icon tyre background

gumi-b2b.hu/platform Magyarország legnagyobb
gumiabroncs platformja
tire icon tyre background

Töltse le applikációnkat!

Google Play ikon
Google Play ikon

Önnek ajánljuk