Tovább terjeszkedik az Apollo Tyres

Tóth Dorottya

2017 elején már beszámoltunk az Apollo Vredestein Tyres nagyszabású gyöngyöshalászi beruházásáról. A frissen nyílt gumiabroncs gyár a tavalyi év elején kezdte meg a termelést hazánkban.

Az üzem jól mutatja a vállalat növekedési terveit, és az abroncsgyártásban világszerte használt legmodernebb technológiát vonultatja fel. A magas szinten automatizált létesítményben a gyártást informatikai és robotikai rendszerek vezérlik.

image8

Ez volt az első indiai abroncsgyártó nagyvállalat, amely külföldön is megvetette a lábát egy 2006-os nemzetközi felvásárlás révén, amit 2009-ben egy újabb követett. Szintén ők kezdtek el először Indiában gyártott abroncsokat forgalmazni Európában, amely közismerten a legfejlettebb autóipari piac. A kutatás-fejlesztés és a gyártás területén végzett befektetéseinek, illetve márkaépítési tevékenységének köszönhetően a cég rövid idő alatt a nemzetközi piacok meghatározó szereplőjévé vált. Az Apollo Tyres jelenleg négy gyártóbázissal rendelkezik Indiában, egy-egy üzemmel pedig Hollandiában illetve Magyarországon is jelen van. A cég a világ 17. legnagyobb gumiabroncsgyártója, 2017-ben 2,09 milliárd amerikai dollár éves konszolidált árbevételt számoltak.

image6

Jelenleg is tart még a zöldmezős beruházás Gyöngyöshalászon, de az Apollo Tyres már egy újabb gyáregység építését kezdi meg - ezúttal Indiában. A vállalat hetedik gyárának alapkő letételére január elején került sor, a beruházás első fázisára több, mint 73 milliárd forintot költenek. A világszínvonalú üzemet India délkeleti részén, Andhra Pradesh államban építik fel, amely 81 hektáron fog elterülni. (Viszonyításképp megemlítjük, hogy a magyarországi gyár 72 hektáron épült fel és 147 milliárd 250 millió forintot költöttek el rá.)

Az új indiai gyár építése ebben a félévben kezdődik meg, az első abroncsok pedig az ezt követő 24 hónapban gördülnek le a gyártósorról. A piaci igényekkel összhangban először a személygépjármű-abroncsok gyártását kezdik meg, ezt követi majd a többi termékkategória.

image5

Onkar S Kanwar, az Apollo Tyres elnöke az alapkőletétel kapcsán elmondta: “Csúcstechnológiás gyárunk tervezése során figyelembe vettük, hogy milyen kapacitásbővítésre lesz szükségünk Indiában a következő 5 évben, illetve az azt követő időszakban. A helyi kormányzattal kitűnő az együttműködés és biztosak vagyunk abban, hogy ez az építkezés, illetve a gyár működtetése során is így marad. Felelős vállalatként pedig különösen örülünk annak, hogy a térség gazdasági fejlődését, céljait támogathatjuk.

A legfrissebb indiai fejlesztést Shri N Chandrababu Naidu, az ország miniszterelnöke is üdvözölte: “Rendkívül örülök, hogy a Chennaiban, illetve a legutóbb Magyarországon létrehozott világszínvonalú üzemek után a következő csúcstechnológiás gyárnak Andhra Pradesh adhat otthont, közvetlenül 700 új munkahelyet teremtve”.

Az Apollo Vredestein Tyres kimagasló sikerének és térhódításának mi is örülünk a BHPguminál, úgy gondoljuk, hogy a magyar zöldmezős beruházásnak és a hazai előállításnak köszönhetően a jövőben még többen fognak majd a gyártó abroncsainak bizalmat szavazni.

image4

Itt tekinthető meg a mostani Apollo és Vredestein kínálatunk:

APOLLO 205/55R16 91H Alnac 4G nyári személy gumiabroncs

APOLLO 205/55R16 91H Alnac 4G Winter téli személy gumiabroncs

VREDESTEIN 205/55R16 91V Sportrac 5 nyári személy gumiabroncs

VREDESTEIN 205/55R16 91H Snowtrac 5 téli személy gumiabroncs

bhpgumi.hu
kosar icon
Gumiabroncs WEBSHOP

tyre-test.org Gumiabroncs tesztek,
vélemények valós
felhasználóktól
tire icon tyre background

gumi-b2b.hu/platform Magyarország legnagyobb
gumiabroncs platformja
tire icon tyre background

Töltse le applikációnkat!

Google Play ikon
Google Play ikon