A Bridgestone elindítja a globális fenntartható beszerzési politikáját

Tóth Dorottya

A Bridgestone gumiabroncs gyártó vállalat új globális fenntartható beszerzési politikát vezetett be

Bridgestone úgy véli, hogy ez az új irányelv segíteni fog azonosítani és értékelni a minősített beszállítókat, előmozdítja a bevált gyakorlatokat, továbbá kommunikációs és fejlesztési eszközként szolgálhat az ipar számára.

    Tartalomjegyzék:

  1. A Bridgestone gumiabroncs gyártó vállalat új globális fenntartható beszerzési politikát vezetett be

Az új irányelvek tükrözik a vállalat elkötelezettségét egy olyan beszerzési program mellett, amely a hosszú távú környezeti, társadalmi és gazdasági előnyök megvalósítását célozza. A szabvány minden megvásárolt anyagra és szolgáltatásra, valamint minden szállítóra globálisan érvényes.

Tirecraft-brand-page-banners-bridgestone-1

Új politikánk kritikus lépés a Bridgestone-csoport globális társadalmi felelősségvállalásának megvalósításában, – ez adja a keretét annak, ahogyan üzleti tevékenységünket folytatjuk, termékeinket fejlesztjük, kapcsolatot tartunk ügyfelekkel és közösségekkel” – mondta Masaaki Tsuya, a Bridgestone Corporation vezérigazgatója és vezető képviselője. „Felismerjük képességünket és felelősségünket a tekintetben, hogy változást és javulást idézzünk elő az ipar és a környezet, illetve a közösségek kölcsönhatásában. Szállítóinktól és partnereinktől azt várjuk, hogy velünk együtt dolgozzanak a fenntartható ellátási lánc megtalálásában, azon véget nem érő erőfeszítésekben, amelyek valamennyi ipari szereplő együttműködését szükségessé teszik, beleértve a különböző közösségekkel folytatott kommunikációt a szélesebb körű szemléletformálás érdekében.”

b-bridgestone-a-20160614-870x579

Our Way to Serve

A gyártó „Our Way to Serve” (“Ahogy mi szolgáltatunk”) jelmondatától vezérelve az új irányelvek illeszkednek a gyártó azon célkitűzéséhez, hogy – hosszú távú nézőpontként– 2050-től kezdődően 100%-ban fenntartható anyagokat használjanak fel termékeikben. A legújabb alapvetések a korábbi vállalati iránymutatásokat egységes dokumentumban fogják össze, amely minimális követelményeket fogalmaz meg a Bridgestone-nal folytatott üzleti tevékenységet illetően, valamint olyan előnyben részesített gyakorlatokat taglal, amelyek hozzájárulhatnak a fenntartható ellátási lánc gyorsabb megvalósításához. A természetes gumi nagy felhasználójaként a politika leírja a vállalat elvárásait a a természetes gumianyag komplex globális ellátási láncának kulcsfontosságú kérdéseiben. A politikát tartalmazó dokumentum négy fő területre összpontosít:

  • Átláthatóság - beleértve a nyomon követhetőséget és a megfelelő vezetési szemléletet
  • Megfelelés – a törvények és rendeletek betartása azokban az országokban és régiókban, ahol a Bridgestone üzleti tevékenységet folytat.
  • Minőség, költség és szállítás (QCD) és innováció- a magas színvonalú anyagok és szolgáltatások biztosítása időben és kedvező költségek mellett, miközben olyan innovatív technológiákat is folytat, amelyek elősegítik a globális közösségek fejlődését.
  • Fenntartható beszerzési gyakorlatok-  a környezettudatos beszerzések beépítése, például a környezetvédelmi törvények és előírások betartása, az emberi jogok tiszteletben tartása, a vízhasználat, a földhasználat és- megóvás, az egészség, a biztonság, a katasztrófa-megelőzés és az ellenálló képesség megbecsülése.

Hands_web_landscape

A Bridgestone meghatározása szerint a fenntartható anyagok olyan anyagok, amelyek:

  1. Garantált folyamatos ellátású forrásból származnak.
  2. Amelyek üzleti tevékenységünk részeként hosszú távon használhatók.
  3. Amelyeknek a környezetre és a társadalomra gyakorolt hatása alacsony a beszerzéstől az értékesítésig tartó életciklus folyamán.

A végleges politika kidolgozása során a Bridgestone betekintést nyert külső érdekeltek meglátásaiba, beleértve nemzetközi szakértőket, nem kormányzati szervezeteket, anyagszállítókat, természetes gumitermelőket és kulcsfontosságú ügyfeleket annak érdekében, hogy az irányelvek alaposak legyenek, tükrözzék az ipari szabványokat és a legjobb gyakorlatokat.

A 12 nyelven elérhető szabványt regionálisan hajtják végre, szabályozzák és érvényesítik. Közvetlen első lépésként a vállalat kiemelten kezeli a munkatársaival, beszállítóival, ügyfeleivel és más iparág szakértőivel való szoros együttműködést a politika végrehajtása érdekében. Az elkövetkezendő 18 hónapban a Bridgestone beszállítóival és partnereivel azon fog munkálkodni, hogy megbizonyosodjon arról, hogy eljutottak hozzájuk az új irányelvek és megértették azokat. Az alapvetések nyugtázását követően a szállítók önértékelő kérdőívet kapnak. A gyártó jelenleg egy kiegészítő szállítói felmérés elkészítésén is dolgozik, melynek célja a természetes gumi megfelelő nyomonkövetése.

Tire with track from grass isolated on white

A Bridgestone gumiabroncs gyártó elkötelezett a tekintetben, hogy további külső érdekeltekkel működjön együtt, köztük egyetemekkel és nem kormányzati szervezetekkel, valamint az iránt is, hogy folyamatosan figyelemmel kísérje a visszajelzéseket, amelyek hasznosak lesznek az irányelvek későbbi bővítéséhez és felülvizsgálatához.

További érdekes információk a vállalat fenntartható politikájáról innen érhetők el.

A legjobb Bridgestone nyári gumiabroncsok innen érhetők el

Forrás: tyrepress.com

bhpgumi.hu
kosar icon
Gumiabroncs WEBSHOP

tyre-test.org Gumiabroncs tesztek,
vélemények valós
felhasználóktól
tire icon tyre background

gumi-b2b.hu/platform Magyarország legnagyobb
gumiabroncs platformja
tire icon tyre background

Töltse le applikációnkat!

Google Play ikon
Google Play ikon