Hároméves együttműködést írt alá az Apollo Tyres és a DVTK

Tóth Dorottya

Az Apollo Tyres a világ hetedik legnagyobb gumiabroncs gyártó vállalata. 1972-ben alapították Indiában. A cég jelenleg négy indiai, egy holland és egy magyar gyártóegységgel rendelkezik. 2017 áprilisában nyitotta meg kapuit a magyarországi, gyöngyöshalászi leányvállalat és azóta folyamatos a termelés. A gumiabroncs előállítás felfutási fázisban van Gyöngyöshalászon, több ezer abroncs gördül le a gyártósorról naponta.

Ha a gyár eléri teljes kapacitását, évente 5,5 millió személyautó- és kisteherjármű-, valamint 675 ezer darab busz- és tehergépjármű-abroncsot fog előállítani az európai piacra. Emellett a TBR egység átadására is készen áll; a kereskedelmi termelés a következő hetekben kezdődik. Az egység kapacitása a magyarországi gumiabroncs-iparban kiemelkedő lesz évi      675.000 TBR abronccsal. A vállalat saját termékeit Apollo és Vredestein globális márkanevek alatt hozza forgalomba.

apollo

Az Apollo Tyres hazai képviselete a gyár nyitása óta a gumiabroncs professzionális gyártásán kívül, számos társadalmi és jótékonysági elkötelezettséget vállal. Rendszeres véradást szerveznek a Magyar Vöröskereszttel együttműködve, illetve a gyöngyösi Bugat Pál kórház gyermekosztályát is folyamatosan támogatják. Legutóbb pedig a magyar sport, pontosabban a futball felé nyitottak. Az Apollo Tyres abroncsgyártó cég a gyöngyöshalászi gyár megnyitása után most a DVTK-val kötött partnerséget, hogy még szorosabbra fűzze viszonyát hazánkkal.

apollo_team

A vállalat régóta elkötelezett híve a labdarúgásnak. A két Premier League-ben szereplő csapat, a Manchester United és a Crystal Palace támogatója, emellett a Bundesliga egyik legrégebbi és jól ismert szereplőjével, a Borussia Mönchengladbach labdarúgó klubjával is van már együttműködése. Az Apollo az Indiai Szuperligában is képviselteti magát a Chennaiyin FC támogatásával és az indiai másodosztályú labdarúgó-bajnokságban játszó a Minerva Punjab FC szponzorálásával.

A DVTK az északkelet-magyarországi régió legnagyobb sportklubja, a mostani együttműködés a férfi csapatokon kívül a női és az ifjúsági regionális futballcsapatokat is érinti. A világhírű Apollo Tyres, a DVTK szenvedélyes és kiterjedt rajongói bázisán keresztül szeretné hazai ismertségét növelni és a helyi közösségek támogatását folytatni.

Az Apollo Tyres hisz a helyi közösségekkel és a kiemelkedő regionális szervezetekkel kiépített kapcsolatokban. Szeretnénk, ha ez a támogatás is segítene abban, hogy a sportolók sikeresebbek és népszerűbbek lehessenek, és ezáltal öregbíthessék a környék jó hírét. Ez az együttműködés az első lépés afelé, hogy az Apollo Tyres családjának tagjai között üdvözölhessük a DVTK-t is” - mondta Tarnai Tamás, az Apollo Tyres emberi erőforrás és társasági támogatás igazgatója.

apollo_team2

Klubunk kiemelkedő sikerként értékeli, hogy az Apollo Tyres marketing-kommunikációs partnerének a DVTK-t választotta. Tudjuk, a DVTK mára több egy városi sportegyesületnél. Három megyében, kilenc sportágban, közel kétezer felnőtt és utánpótláskorú fiatal versenyez kötelékünkben. Regionális sportpolitikánk kiemelkedő eredményeként könyveljük el, hogy a Heves megyei gyártóbázisú világcég támogatását sikerült elnyernünk” - tette hozzá Sántha Gergely, a DVTK ügyvezetője.

A hároméves megállapodás keretein belül a DVTK labdarúgói a mezükön viselik majd a cég nevét.

apollo_shirt

A BHPgumi-nál a gumiabroncs és a futball egyaránt elkötelezett rajongójaként örömmel üdvözöltük a hírt, amelyről a továbbiakban is részletesen beszámolunk majd.

A legjobb minőségű Apollo-Vredestein gumiabroncsok innen érhetők el cégünk kínálatában:

bhpgumi.hu
kosar icon
Gumiabroncs WEBSHOP

tyre-test.org Gumiabroncs tesztek,
vélemények valós
felhasználóktól
tire icon tyre background

gumi-b2b.hu/platform Magyarország legnagyobb
gumiabroncs platformja
tire icon tyre background

Töltse le applikációnkat!

Google Play ikon
Google Play ikon

Önnek ajánljuk