Ki figyel jobban a gumiabroncsra? Nők vagy a férfiak? A Bridgestone felméréséből most kiderül

Tóth Dorottya

Közeledik a téli abroncs szezon, lassan el kell dönteni, hogy milyen gumiabroncsot és hol szereltessünk fel. Az autónk téli felkészítéséhez azonban nem csak a megfelelő gumiabroncs és felni kiválasztása szükséges, hanem azok optimális használata és karbantartása is.

    Tartalomjegyzék:

  1. A legáltalánosabb abroncs-sérülés a defekt
  2. Konklúzió 1:
  3. Konklúzió 2:
  4. A nők a szakemberre hallgatnak, a férfiak a teszteket tanulmányozzák

A Bridgestone Magyarország Kft. reprezentatív kutatást végzett a két nem sofőrei között, hogy átfogó képet kaphassunk arról, a nők, vagy a férfiak alaposabbak gumiabroncs kérdésekben.

Míg az utakon óvatosabb hölgyek elsősorban az abroncsnyomással kapcsolatos problémák, valamint a padkák és kátyúk okozta sérülések miatt, addig a sportosabban vezető férfiak jellemzően a vezetési stílusukból adódó abroncssérülések miatt térnek be a gumiszervizekbe – derült ki a Bridgestone gumiszervizek vezetői körében végzett elemzéséből.

Ki figyel jobban a gumiabroncsra? Nők vagy a férfiak?

A gyorsabb, tempósabb és határozottabb vezetési stílust képviselő férfiak általában korábban kénytelenek új abroncsot venni, mint az autójukat és a gumikat is jobban kímélő nők. Az viszont mindkét nemre egyaránt jellemző, hogy csere esetén a gumiabroncs megbízhatóságát és minőségét tartják elsődleges szempontnak.

A Bridgestone gumiszerviz partnerhálózatának vezetői szerint a nemek vezetési stílusa közötti különbség nemcsak az abroncsok állapotában, de a jellemző abroncs-sérülésekben is egyaránt megmutatkozik.

Ki figyel jobban a gumiabroncsra? Nők vagy a férfiak?

A legáltalánosabb abroncs-sérülés a defekt

A férfiak leginkább a gumiabroncs széleinek rendellenes kopásából adódó problémák miatt keresik fel a gumiszervizeket. Ehhez hozzáadódik a korábban említett tény, hogy vezetési stílusoknak köszönhetően abroncsaik futófelülete hamarabb eléri az előírt 1,6 mm-es profilmélységet. Ilyenkor viszont már cserélni kell a gumiköpenyt. Ezzel szemben a női autósok gyakrabban fordulnak szakemberhez az abroncsnyomással kapcsolatos rendellenességek, valamint a padkák és kátyúk okozta sérülések, szálszakadás és oldalfal sérülések miatt. A Bridgestone szervizpartnerei szerint ugyanakkor a legdemokratikusabb abroncs probléma a defekt. Mind a férfiak mind a nők számára a leggyakoribb sérülés amellyel legalább 5-6 alkalommal szembesülnek autós éveik során.

Konklúzió 1:

Az erősebb nem képviselői sokkal jobban nyúzzák gumiabroncsaikat, de épp emiatt sokkal jobban is figyelnek az állapotuk megőrzésére. A gumiabroncs szervizek vezetőinek egybehangzó véleménye, hogy habár a férfi sofőrök jobban terhelik gumiabroncsaikat, de jobban is figyelnek az állapotukra. Műszaki beállítottságuk révén a férfi autóvezetők hamarabb észreveszik az abroncsaikon jelentkező hibákat, vagy azt, ha az abroncs lefutott, és célirányosan fordulnak szakemberhez. Ezzel szemben a hölgyek jellemzően csak a téli vagy a nyári abroncsváltások idején szembesülnek azok hibáival.

Konklúzió 2:

A nők tovább halogatják az abroncscserét férfi társaikhoz képest. Habár a hölgyek csak az utolsó utáni pillanatban cserélik le abroncsaikat, akkor is jellemzően azért mert már elöregedett és nem azért mert elkopott. Ez annak tudható be, hogy óvatosabban vezetnek, mint a férfi autósok. A szervizek vezetői szerint nem ritka, hogy a hölgyek akár 5-7 szezonon át is használják az abroncsokat. Velük ellentétben a férfiak autóin mindössze 4-5 szezont bírnak ki az abroncsok.

Ki figyel jobban a gumiabroncsra? Nők vagy a férfiak?

A nők a szakemberre hallgatnak, a férfiak a teszteket tanulmányozzák

A Bridgestone szervizpartnerei szerint annak ellenére, hogy az ár még mindig meghatározó szempont új gumiabroncs vásárlásakor, már mindkét nem képviselői kezdik előnyben részesíteni a minőségi abroncsokat. A női és férfi sofőrök számára egyaránt ugyanolyan fontos, hogy a gumiabroncs megbízható és jól irányítható legyen, továbbá, hogy jól tapadjon nedves és jeges útfelületen. A kívánt tulajdonságok elérése érdekében pedig hajlandók magasabb árat is fizetni a megfelelő gumiabroncsért.

Az új gumik kiválasztásában a hölgyek jellemzően a szervizek szakemberei vagy férfi ismerőseik tanácsaira hallgatnak. Az urak pedig elsősorban személyes tapasztalatukra, illetve az interneten publikált teszteredményekre hagyatkoznak.

A BHPgumi webáruháza hölgyeknek és uraknak is segít az eligazodásban, nálunk már elérhetők a legkiválóbb minőségű téli gumiabroncsok.

bhpgumi.hu
kosar icon
Gumiabroncs WEBSHOP

tyre-test.org Gumiabroncs tesztek,
vélemények valós
felhasználóktól
tire icon tyre background

gumi-b2b.hu/platform Magyarország legnagyobb
gumiabroncs platformja
tire icon tyre background

Töltse le applikációnkat!

Google Play ikon
Google Play ikon

Önnek ajánljuk