Téli vagy négyévszakos abroncs? A lényeg a téli minősítés

Tóth Dorottya

Az időjárás, az útviszonyok, a vezetési stílus különböző abroncs használatát indokolhatja. Lényeg, hogy a biztonság érdekében télre olyan abroncsot válasszunk, amely rendelkezik téli minősítéssel.

Az oldalfalon látható Három hegycsúcs, hópihe jelölés garantálja, hogy egy abroncs megfelel az ISO szabvány szerinti tesznek, tehát biztonságosan használható télen. Az idén szigorított német jogszabályok is az ilyen jelzéssel rendelkező abroncsok használatát teszik kötelezővé.

Téli vagy négyévszakos abroncs? A lényeg a téli minősítés

A Michelin kínálatában több Három hegycsúcs, hópihe jelöléssel rendelkező abroncs is található. Azt, hogy új generációs egészéves abroncs, vagy téli abroncs használatát ajánlja a gyártó, elsősorban attól függ, hogy döntően milyen körülmények közt autózik valaki télen.

Aki csak időnként találkozik zordabb útviszonyokkal, annak tökéletes választás lehet a Michelin CrossClimate+ abroncs, a négyévszakosság minden előnyével együtt. Biztonságos egész évben, ráadásul a tárolással, szezonális cserével sem kell bajlódni. Nem okoz gondot az enyhe késő őszi időjárás, vagy a tavaszi havazás sem.

Téli vagy négyévszakos abroncs? A lényeg a téli minősítés

Aki viszont döntően kifejezetten télies útviszonyok között autózik, gyakran vezet hegyek között, vagy le nem takarított utakon közlekedik, annak a téli abroncs használata javasolt. A gyártó idei újdonsága a Michelin Alpin6-os abroncs kiváló menettulajdonságokkal rendelkezik, melyeket hosszú élettartama alatt, a kopás által megnyíló csatornák garantálnak.

Téli vagy négyévszakos abroncs? A lényeg a téli minősítés

A technológiai újítások előnyei és a maximális teljesítmény akkor hozható ki ezekből a prémium abroncsokból, ha néhány tanácsot szem előtt tartunk. Érdemes az évszakhoz, vezetési körülményekhez és stílushoz illő, az autógyártó által javasolt méretű abroncsot választani. Emellett fontos a szezononkénti átpozícionálás, a megfelelő tárolás, és a légnyomás rendszeres ellenőrzése és beállítása is. Hosszabb utak előtt és havonta legalább egyszer érdemes ellenőrizni. Minden autón megtalálható a kesztyűtartóban, a tanksapkán vagy a B oszlopon a javasolt légnyomás üres és terhelt mértéke egyaránt.

A fenti tanácsok betartásával növelhető az élettartam, ezáltal csökken a km költség és a környezeti terhelés, a fenntarthatóság pedig mind a gyártó, mind a felhasználó hosszú távú érdeke.

További információkért kattintson ide.

bhpgumi.hu
kosar icon
Gumiabroncs WEBSHOP

tyre-test.org Gumiabroncs tesztek,
vélemények valós
felhasználóktól
tire icon tyre background

gumi-b2b.hu/platform Magyarország legnagyobb
gumiabroncs platformja
tire icon tyre background

Töltse le applikációnkat!

Google Play ikon
Google Play ikon

Önnek ajánljuk