A gumiabroncsok hangtompító technológiája - Pirelli-

Tóth Dorottya

A PNCS 25%-kal csökkenti a gumiabroncs közúti zaját

    Tartalomjegyzék:

  1. Hogyan működik a PNCS technológia?
  2. Maurizio Boiocchi, a Pirelli technológiai és innovációs alelnöke elmondta:

A PNCS (zajcsökkentő rendszer) a Pirelli innovatív megoldása a gumiabroncsok belsejében lévő levegő rezgései által okozott zaj csillapítására.

A Pirelli által kidolgozott rendszer már 2013 óta elérhető a piacon, különösen a prémium szektorban. A forradalmi praktika egyre nagyobb kényelmet nyújt a sofőrök és az utasok számára.

A gumiabroncsok hangtompító technológiája - Pirelli-

Hogyan működik a PNCS technológia?

A rendszert úgy tervezték meg a gyártó mérnökei, hogy csökkentse az autó belsejében észlelt zajt, amely az útfelület és a gumiabroncs közötti kölcsönhatásból származik. A Pirelli PNCS-nek köszönhetően ez az útzaj akár 25% -kal is mérsékelhető, mintha az autó csak három keréken gurulna.

A technológia lényege, hogy a gumiabroncs belsejében elhelyeznek egy speciális hangnyelő anyagot, amely elnyeli a levegőben fellépő rezgéseket. Ezek a rezgések egyébként a jármű belsejébe kerülnének, bosszantó háttérzajokat eredményezve. Ez a „szivacs” olyan nyílt cellákból álló habból készül, amely maximalizálja az anyag munkafelületét, fokozva a vibrációt, és ezáltal csökkentve a zajt.

A gumiabroncsok hangtompító technológiája - Pirelli-

Az ezzel a technológiával felszerelt gumiabroncsok felismerhetők az oldalfalon található speciális jelölések által, amelyek a PNCS szimbólum mellett egy hangszórót és hanghullámot ábrázolnak. A PNCS technológiával felszerelt járművek tulajdonosai számára ajánlott, hogy mindig megfelelő jelzésű gumiabroncsot vásároljanak, amelyet kifejezetten az ilyen gépjárművek számára készítettek. Természetesen az sem elhanyagolható szempont, hogy a gumiabroncsokról szakszerűen gondoskodjanak: a megfelelő abroncsnyomás fenntartása, ahogy azt a gyártó is javasolja, szintén hozzájárul az út zajának csökkentéséhez.

Maurizio Boiocchi, a Pirelli technológiai és innovációs alelnöke elmondta:

„A gumiabroncs-fejlesztés mellett a Pirelli minden nap a gépjárművezetők kényelmének javítását célzó technológián dolgozik, biztosítva a legmagasabb minőségi követelményeket.”

A PNCS technológia hatékonyságát igazolja a tény, hogy 2017 és 2018 között az ezzel a technológiával ellátott termékek iránti kereslet megduplázódott.

A legjobb Pirelli gumiabroncsok a BHPgumi kínálatából:

bhpgumi.hu
kosar icon
Gumiabroncs WEBSHOP

tyre-test.org Gumiabroncs tesztek,
vélemények valós
felhasználóktól
tire icon tyre background

gumi-b2b.hu/platform Magyarország legnagyobb
gumiabroncs platformja
tire icon tyre background

Töltse le applikációnkat!

Google Play ikon
Google Play ikon

Önnek ajánljuk