Új elnök a Magyar Gumiabroncs Szövetség (HTA) élén

Tóth Dorottya

Tokaji Vilmos váltotta a hazai gumiabroncs-gyártók szakmai szövetségének (HTA) elnöki székében Hunyadi Szabolcsot, aki továbbra is az elnökség tagja maradt. Az új elnök, elődeihez hasonlóan a jövőben is kiemelt feladatként kezeli a hét hazai gumiabroncs-gyártó céget tömörítő szakmai érdekvédelmi szövetség tudásmegosztó szerepét a gumiabronccsal és a biztonságos közlekedéssel kapcsolatban.

Az új elnök célkitűzései között szerepel az elődei által elindított társadalmi felelősségvállalás folytatása a közlekedésbiztonság terén, melynek részeként a felhasználókat és a szakma képviselőit kívánja közelebb hozni a Szövetséghez, így növelve annak ismertségét, csökkentve a balesetek számát.

A szakmai szövetség elnöksége legutóbbi közgyűlésén Tokaji Vilmost, a Continental Hungária Kft. értékesítési vezetőjét választotta meg elnökének.

Tokaji Vilmos 44 éves, két gyermek édesapja. A Budapesti Gazdasági Főiskolán (ma BGE) szerzett kereskedelmi szakon diplomát 1999-ben, mellyel párhuzamosan felsőfokú külkereskedelmi ügyintéző OKJ-s képzésben is részt vett. A folyamatos fejlődés híve, a „life-long-learning” jegyében rendszeresen képzi magát különböző tréningek segítségével. Közel tíz éve, 2010 februárjától erősíti a Continental Hungária Kft. csapatát, ahol kezdetben kiemelt vevőkért felelt az autósház csatornán, majd 2011-től értékesítési menedzserként tölt be vezető pozíciót a Személy- és kisteher gumiabroncs értékesítés tízfős sales csapata élén. Anyanyelvén kívül angolul és németül beszél. A Szövetségnek az alapítás, azaz 2011 óta tagja.

Az új elnök, akárcsak az őt megelőző elnökök, a Szövetség legfontosabb feladatának a biztonságos közlekedés elősegítését tekinti, ugyanakkor meg kívánja tartani a szervezet tájékoztató szerepét és a megfelelő szakmai szolgáltatási háttér biztosítását. Tokaji Vilmos megválasztásakor hangsúlyozta: „Közös társadalmi felelősségünk az évszaknak megfelelő abroncshasználat, és emellett a megfelelő állapotú abroncsok, azaz a lekopott abroncsok elleni küzdelem is, mellyel nem csupán a balesetek száma, illetve az anyagi károk csökkenthetők, hanem az emberi veszteség mértéke is.

A társadalmi felelősségvállalás azonban nem merül ki ennyiben, a HTA tevékenységében 2020-ban külön nyomatékot kap a fenntartható fejlődés témaköre, továbbá a hazai munkahelyteremtésben betöltött szerep, ezáltal a magyar gazdaság növekedéséhez történő hozzájárulás. Az új elnök örömtelinek és támogatandónak tartja, hogy a klímaváltozás folyamatának megállítása érdekében az abroncsgyártók innovatív megoldásokat keresnek, amelyekkel csökkenthető a károsanyag kibocsátás, mind a termelés (abroncsgyártás), mind a közlekedés terén (hatékonyabb abroncsok).

Forrás: hta.org.hu

bhpgumi.hu
kosar icon
Gumiabroncs WEBSHOP

tyre-test.org Gumiabroncs tesztek,
vélemények valós
felhasználóktól
tire icon tyre background

gumi-b2b.hu/platform Magyarország legnagyobb
gumiabroncs platformja
tire icon tyre background

Töltse le applikációnkat!

Google Play ikon
Google Play ikon