A 10 legszebb autós kirándulóhely Európában

Tóth Dorottya

Jelen pillanatban még lehet, hogy bármilyen utazás csak egy négy fal közötti ábránd, ám úgy gondoljuk itt az ideje már most megtervezni az autós kirándulási útvonalakat, hiszen hamarosan itt a nyár! Végre! Az első napsugarak megjelenésével felpezsdül a vér, az autónk kilométerért kiált, és kezdjük sejteni milyen lesz az életérzés az elkövetkező körülbelül fél évben: vakító napsütés, a szabadság érzése, autózás és kirándulás!

  Tartalomjegyzék:

 1. Transzfogarasi út (Románia):
 2. Vörös-tó (Horvátország):
 3. Bledi-tó (Szlovénia):
 4. Provence (Franciaország):
 5. Bollenstreek - Virágút (Hollandia):
 6. Grossglockner Hochalpenstrasse - Panorámaút (Ausztria):
 7. Romantische Strasse - A romantika útja (Németország):
 8. Kékestető:
 9. Orfű:
 10. Balaton:

Kis hazánk is tökéletes tájakat nyújt a kirándulni vágyóknak, mégis azt javasoljuk, engedje most el a képzeletét és tartson velünk Európa legszebb helyeire!

Transzfogarasi út (Románia):

A 10 legszebb autós kirándulóhely Európában

Nem lepődnénk meg, ha a kedves olvasó a kép láttán kikapcsolja a böngészőt és azonnal útra kel. Az anno katonai szállítási útvonalnak épített út csodálatos látványt nyújt minden arra autózónak. Összesen 578 hídja és viaduktja van, 2042 m magasságig vezet fel. Számos erdélyi városon kívül (pl. Brassó, Nagyszeben, Segesvár) még elhalad a Biles-vízesés telep, a Bilea-tó és a Vidraru-tól mellett is. Érdemes tudni, hogy a lavinaveszély miatt az utat hivatalosan július 1-től nyitják meg, de szerintünk minden várakozást megér egy ilyen táj. Sőt, ha jobban belegondolunk, jut idő rendesen megtervezni a kirándulást pontról pontra.

Vörös-tó (Horvátország):

A 10 legszebb autós kirándulóhely Európában

Nehéz megtalálni a megfelelő szavakat. Horvátország lenyűgöző szépségű helyeket kínál nem is kis számban, nem egyszerű dolog kiemelni egyet. A Vörös-tó Európa legmélyebb természetes krátere és karsztvizű tava. Imotski városától körülbelül másfél kilométerre fekszik, nevét a körülötte lévő vöröses talajról kapta. Maga a tó partja nem megközelíthető, de úgy gondoljuk a látvánnyal is bőven jól lehet lakni! Ha mégis úgy érzi, hogy nem mozgatta eléggé a lábait, érdemes meglátogatni a várostól pár száz méterre lévő Kék-tavat is, ami szintén szemet gyönyörködtető. Sőt mi több, így két legyet is üthet egy csapásra!

Bledi-tó (Szlovénia):

A 10 legszebb autós kirándulóhely Európában A 10 legszebb autós kirándulóhely Európában

Bled-et Északnyugat-Szlovéniában, a Júliai-Alpok lábánál találjuk, és az alpesi nyaralók talán legszebb gyöngyszeme. Már maga a környezet is elképesztő látványt nyújt, a tóval együtt nézve egyenesen lélegzetelállító. A tó körbegyaloglása alig másfél óra alatt megtehető, ez hozzávetőlegesen hat kilométert jelent. A tó közepén fekszik egy kis sziget, amin látható (és látogatható) a Csodatevő Madonna barokk kegytemplom. Az élmény mellet, azért is érdemes felkeresni a templomot, mert a legenda szerint ha meghúzzuk a harangot és kívánunk valamit, akkor az valóra válik!

Provence (Franciaország):

A 10 legszebb autós kirándulóhely Európában

Ha csak annyit mondanánk francia riviéra (Provence-Alpes-Côte d’Azur), lehet nem is kell több csábító mondat. Provence Dél-Franciaország egyik történelmi régiója, alapvetően a Rhône völgyében helyezkedik el. Az ország egyik legfontosabb turisztikai régiója, amely magába foglalja Marseille, Nizza, Toulon és Aix-en-Provence városait. A régió felét hegyek borítják, négy nemzeti -és öt állami park is van. A látványra nem lehet panasz: hegyek közepette színpompás levendulamezőkön, olívaültetvényeken és szőlőskerteken át vezet a kanyargós útszakasz. Éghajlata nagyon kedvező, fázni biztos nem fogunk!

Bollenstreek - Virágút (Hollandia):

A 10 legszebb autós kirándulóhely Európában

Az egyik, ha nem a legkülönlegesebb autós útvonalak egyike a Hollandiában elhelyezkedő Virágút. A végeláthatatlan tulipánmezők garantáltan tátott szájakat hagynak maguk után, színességük páratlan látványt nyújt. A mintegy 40 km hosszan futó út Bollenstreek út közel egymillió turista célpontja évente. Noha a tulipán (a köztudattal ellentétben) nem mindig volt őshonos Hollandiában, mégis nemzeti szimbólummá vált, a látványt tekintve megkérdőjelezhetetlenül jogosan.

Grossglockner Hochalpenstrasse - Panorámaút (Ausztria):

A 10 legszebb autós kirándulóhely Európában

A Keleti-Alpok fővonulatának gerincén áthaladó útvonal Ausztria leghíresebb alpesi panorámaútja. A majd 50 kilométeres útvonal nagyon sok látványt kínál az arra utazóknak. Testközelből szemlélhetjük Ausztria legnagyobb gleccserét és nézhetjük meg az ország legmagasabb hegycsúcsát is. Helyenként a felhők fölé is felnyúló tájak egy nagyon aprólékos festmény érzését tárja elénk, de mi tudjuk: ez igenis a valóság, élni kell a lehetőséggel!

Romantische Strasse - A romantika útja (Németország):

A 10 legszebb autós kirándulóhely Európában

Az utazást tekintve Németország egyik legfőbb vonzereje a Romantikus út/Romantika újta. Ez egy tematikus útvonal, amely 400 kilométer hosszan vezeti az arra utazókat. Az út mentén rengeteg érdekességgel találkozhat az ember: kastélyok, kolostorok, barokk templomok, festői kisvárosok, tradicionális falvak, érintetlen tájak…stb. A vendégszeretet, a kultúra és a természet hármasa jellemzi legjobban az élményt, de természetesen a látvány se hagy minket csalódással távozni.

Kékestető:

A 10 legszebb autós kirándulóhely Európában

Magyarország legmagasabb hegye, a Kékes területén elhelyezkedő Kékestető, természetesen nem maradhat le listánkról. Az Északi-Középhegységben, a Mátrában található és 1014 méter magasan fekszik. Hazán egyik legjelentősebb klimatikus gyógyhelye és jelentős turisztikai célpontja. Télen is látogatott hely, itt fekszik Magyarország leghosszabb sípályája is.

Orfű:

A 10 legszebb autós kirándulóhely Európában

A Baranya megyében található Orfű községe idegenforgalmi szempontból kiemelt jelentőséggel bír. A Mecsek-hegyhát közepén fekvő területet hegyek, patakokban gazdag völgyek és a síkságok változatossága teszi még lenyűgözőbbé. Legfőbb vonzereje a sportosan vezető sofőrök számára a merészen kacskaringó szerpentin, amelyen évi rendszerességgel a Mecsek-rallyt is megrendezik. Továbbá említést kell tegyünk csodás tavairól, név szerint az Orfűi-, a Pécsi-, illetve a Hermann Ottó-tó. Számos lehetőséget nyújt az odalátogatóknak, programokban és látványban biztosan nem fogunk szűkölködni!

Balaton:

A 10 legszebb autós kirándulóhely Európában A 10 legszebb autós kirándulóhely Európában

Egy egyszerű, de mindenképp nagyszerű tippel zárnánk cikkünket. Talán túl evidensnek tűnik, ezért le is marad sok hazai ajánlóról, mégis úgy gondoljuk nem hibázhat aki ezt választja. A Balaton és környéke szinte mindenkinek egy kicsit a sajátja, otthona, így könnyen elkerüli a figyelmet mennyi csodálatos táj helyezkedik el a tó mentén. A fővárostól autóval alig másfél óra alatt elérhető távolságban elhelyezkedő magyar tengerről mi nem félünk kijelenteni, hogy Közép-Európa legnagyobb tava igenis nemzeti kincsünk, és kihagyhatatlan kirándulási pontok tömkelege vár tárt karokkal ott mindenkit!

Köszönjük, hogy velünk tartottak, reméljük hasznos tippekkel tudtuk gazdagítani kirándulási terveiket és bízunk benne, hogy hamarosan a felsorolt káprázatos autós kirándulóhelyek valamelyikén láthatjuk viszont egymást.

bhpgumi.hu
kosar icon
Gumiabroncs WEBSHOP

tyre-test.org Gumiabroncs tesztek,
vélemények valós
felhasználóktól
tire icon tyre background

gumi-b2b.hu/platform Magyarország legnagyobb
gumiabroncs platformja
tire icon tyre background

Töltse le applikációnkat!

Google Play ikon
Google Play ikon