Két közlekedési probléma megoldása egy füst alatt a Bridgestone jóvoltából - Bridgestone Turanza T005 Driveguard

Tóth Dorottya

Mi az abszolút rémálom az autósok számára? Egyértelműen esőben defektes kereket cserélni. Szerencsére a Bridgestone fejlesztett egy szenzációs megoldást a problémára.

    Tartalomjegyzék:

  1. Két közlekedési problémára egy megoldás, TURANZA T005 DRIVEGUARD

A gumiabroncsot a tatabányai gyárukban már gyártják is, amely kiválóan tapad vizes úton, és védelmet nyújt a nem várt defektek következményeivel szemben is. Idén tavasszal késve indult meg a téli gumik nyárira cserélésének ideje, mivel a koronavírus járvány miatt a megszokott csereidőben 60-70%-kal kevesebb autó járt az utakon. Így a csereidő eltolódott, sokan még csak mostanában fognak eljutni a szervizbe. Pedig a lágyabb keverékből gyártott téli gumi rosszul tűri a tavaszi-nyári időszakot, hiszen a keveréke a hideg évszakhoz, hóhoz, jéghez lett fejlesztve. A felgyorsuló kopás miatt akár 1-2 szezont is veszíthetünk az téli abroncsaink élettartamából. Ha pedig téli gumiabroncsaink profilmélysége 4 mm alá csökken, saját biztonságunk érdekében új abroncsot kell felszereltetnünk a gépkocsinkra.

Két közlekedési probléma megoldása egy füst alatt a Bridgestone jóvoltából - Bridgestone Turanza T005 Driveguard Két közlekedési probléma megoldása egy füst alatt a Bridgestone jóvoltából - Bridgestone Turanza T005 Driveguard

Két közlekedési problémára egy megoldás, TURANZA T005 DRIVEGUARD

Az újonnan fejlesztett gumiabroncs arra született, hogy a legnehezebb időjárási helyzeteket is a sofőr irányítsa, amelyhez a Turanza T005 Driveguard megad minden biztonságos feltételt.

  1. Optimalizált kialakítású mintázat: A vállrész nagy térfogatú vágatai javítják a vízáramlást, a minta középső részén optimálisan elosztott üres rész pedig az érintkező felület közepén gondoskodik a vízelvezetésről. A vállrész blokkjai közti érintkezésnek köszönhetően jobban ellenáll a deformációnak, így még fékezéskor is egyenletesen érintkezik az útfelülettel.
  2. Továbbfejlesztett karkasz: Az egyedi acél és merev poliészter erősítés kimagasló kezelhetőséget és alacsony gördülési ellenállást biztosít, hogy csökkentse a CO2-kibocsátást és az üzemanyag-fogyasztást.
  3. Új anyagkeverési technológia: Az új keverési technológia javítja a szilika diszperzióját a Nano Pro-tech™ szilikáttartalmú anyagban. A minta és az anyagösszetétel szinergiája maximalizálja a tapadást az érintkező felületen, hogy javítsa a tapadást nedves úton.

Két közlekedési probléma megoldása egy füst alatt a Bridgestone jóvoltából - Bridgestone Turanza T005 Driveguard

Az abroncsgyártók közül először fejlesztett a Bridgestone, és kínált a másodlagos piacon is elérhető olyan gumiabroncsot, amely a vizes úton való biztonságos közlekedésre és a nem várt defektek következményeire egyszerre kínál megoldást” – mondta Hunyadi Szabolcs, a Bridgestone Europe NV/SA, Magyarországi Fióktelepének személygépjármű-abroncs üzletág vezetője. „A Turanza T005 Driveguard gumiabroncs a 2017-ben bevezetett defekttűrő abroncsunk továbbfejlesztett változata. Immár vizes úton is jobb tapadást és irányíthatóságot biztosít és komfortosabb vezetést tesz lehetővé. Ezzel az abronccsal az autósok vizes úton és defekt esetén is megőrizhetik uralmukat a jármű felett, és akár további 80 km-t is megtehetnek 80 km/óra sebességgel” – tette hozzá a szakember.

Túlzás nélkül kijelenthetjük, hogy esőben kereket cserélni, az mindannyiunk rémálma, amit a Bridgestone felmérései is igazolnak. Az abroncsgyártó 25.000 autós megkérdezésével készített felméréséből ugyanis kiderült, hogy az autójukat naponta használó autósok 43%-a a kanyarokban való jó irányíthatóságot, valamint a rövid féktávot tartja a nyári gumiabroncsok legfontosabb tulajdonságának. Ez különösen igaz a tavaszi évszakra jellemző esős időszakokban.

Két közlekedési probléma megoldása egy füst alatt a Bridgestone jóvoltából - Bridgestone Turanza T005 Driveguard

A gumiabroncs működési elvéről itt tekinthet meg egy videót.

A cég statisztikáiból az is kiderült, hogy 10-ből 4 autósnak volt már legalább egy defektje az elmúlt öt évben. Egy-egy defekt megjavítása és a kerékcsere akár egy órán keresztül is tarthat. Ez rendkívül veszélyes lehet az autópályákon, vagy országutakon, különösen akkor, amikor esik az eső, mivel a megkérdezett autósok 60%-a helyszíni kerékcserével volt kénytelen elhárítani a defektet. A defekttűrő technológiával gyártott gumiabroncsok 16-tól 19 coll-ig, összesen 25 méretben elérhetők. A méretválaszték 65%-a Magyarországon, a vállalat tatabányai gyárában készül. Az abroncs minden olyan gépkocsin alkalmazható, amely abroncsnyomás-érzékelő rendszerrel fel van szerelve. A defekt után megtehető távolság pedig a jármű terhelésétől, a külső hőmérséklettől és a TPMS bejelzési idejétől függ.

Forrás: bridgestone.hu

bhpgumi.hu
kosar icon
Gumiabroncs WEBSHOP

tyre-test.org Gumiabroncs tesztek,
vélemények valós
felhasználóktól
tire icon tyre background

gumi-b2b.hu/platform Magyarország legnagyobb
gumiabroncs platformja
tire icon tyre background

Töltse le applikációnkat!

Google Play ikon
Google Play ikon

Önnek ajánljuk