MICHELIN, a mindenek feletti téli útmutatás

Tóth Dorottya

MICHELIN, a mindenek feletti téli útmutatás

Michelin: a téli gumi szakértő

Sok-sok éven át a Michelin teljes körű, sokszorosan díjazott gumiabroncs-választékot kínált fogyasztói számára, hogy biztonságosan tudjanak közlekedni a téli viszonyok között.

Az All-Season gumiabroncsoktól alacsony hőmérsékletű, enyhe hómennyiségű telekhez, a télre szakosodott kategóriákig, amelyek alkalmazkodnak az intenzív havas utakhoz, sőt az extrém északi télhez is. A Michelin olyan technológiai megoldásokkal rendelkezik, amelyek szavatolják a biztonságos tapadási és fékezési feltételeket, a legkeményebb időjárási feltételek között is.

kép 1

Biztonság és mobilitás a legzordabb télben.

Visszatérve az alapokhoz, vizsgáljuk meg, mit kell tudnunk ahhoz, hogy megismerkedjünk a téli gumik nélkülözhetetlenségével. Az alapvető információkra szükségünk van ahhoz, hogy végül a megfelelő gumiabroncsot válasszuk, ebben tudunk Olvasóink segítségére lenni a Michelinnel közösen.

Mik a téli gumik pontosan?

Dióhéjban: téli gumik, hóabroncsok, sárgumik. Mindegy hogyan nevezzük őket, a téli gumik az időjárás kihívásaira születtek.

Mi teszi egyedivé a téli gumikat?

A téli gumiabroncsok kifejezetten a biztonságos téli autózáshoz készültek, 7 fok alatti hőmérséklethez, függetlenül attól, hogy havas-e az út. Különleges jelölésekkel azonosítják őket, amelyek M + S és / vagy 3PMSF, amelyeket az abroncsok oldalfalán találhatunk. A téli gumiabroncsok futófelületei könnyen felismerhetők, mivel számos mély barázdával rendelkeznek. Ezek a gumiabroncs futófelületén elhelyezett lamellák (barázdák) „kapaszkodó-karomként” viselkednek, biztosítva az optimális teljesítményt száraz, nedves, havas és jeges terepen.
A téli gumiabroncsok jobban tapadnak, mint a nyári gumiabroncsok 7 ° C alatti hőmérsékleten, mivel a következőkkel lettek kialakítva:
Futófelületükön tízszer több lamella helyezkedik el
3D-s önzáró lamellák vannak a futófelület teljes mélységében, amelyek javítják a kezelhetőséget száraz úton haladva
10% -kal nagyobb profilmélység, amely rugalmasságot biztosít a csúszós utakon

kép 2

Speciális alapanyagok:

A téli gumiabroncs kémiai anyag összetételében is különbözik a nyári gumiabroncsoktól. Úgy tervezték, hogy alacsony hőmérsékleten is puha maradjon, maximális tapadását nyútson csúszós felületeken (nedves, havas vagy jeges körülmények között). Alacsony hőmérsékleten (kevesebb, mint 7ºC) a nyári gumiabroncsok futófelülete megkeményedik, ami gátolja a megfelelő tapadást a talajhoz. A téli gumik egyedülálló összetétele lehetővé teszi, hogy rugalmasak maradjanak és hatékonyan tapadjanak az útfelülethez.

Miért kellene téli abronccsal felszerelni a járművet?

A nyári gumiabroncsok észrevehetően kevésbé hatékonyak, ha csökken a hőmérséklet. Az edzett gumi, amely az alacsonyabb hőmérséklet eredményeként alakul ki, rossz tapadáshoz vezet. Ezért javasoljuk az abroncsok cseréjét, amint a hőmérséklet 7 ° C alá csökken.
A téli vezetés igényeinek megfelelően kifejlesztett téli gumiabroncsok olyan anyagokból készülnek, amelyek alkalmazkodnak a hideghez. Legyen szó száraz, nedves, havas vagy jeges aszfaltról, a rugalmas anyaguk és és mély profilmélységük párosítása szavatolja a jobb tapadást az útfelületen. Csökken a féktávolság, a jármű úttartása és kezelhetősége pedig optimálissá válik.

Jó tudni!

Ha téli körülmények között, például havon vagy jeges útviszonyok között csak alkalmanként vezet, a MICHELIN CrossClimate sorozat gumiabroncsai tökéletesek az Ön számára.

kép 3

Ha azonban rendszeresen zord időjárási viszonyokkal kell szembenéznie, a MICHELIN Alpin termékcsalád rendelkezik azzal a tudással, amire Önnek szüksége van ahhoz, hogy biztonságosan eljusson oda, ahová mennie kell.

kép 4

Forrás:
michelin.com

bhpgumi.hu
kosar icon
Gumiabroncs WEBSHOP

tyre-test.org Gumiabroncs tesztek,
vélemények valós
felhasználóktól
tire icon tyre background

gumi-b2b.hu/platform Magyarország legnagyobb
gumiabroncs platformja
tire icon tyre background

Töltse le applikációnkat!

Google Play ikon
Google Play ikon

Önnek ajánljuk