Hogyan válasszunk téli gumiabroncsot?

Tóth Dorottya

Hogyan válasszunk téli gumiabroncsot?

Melyik a legbiztonságosabb téli abroncs?

Hasznos tanácsok a Michelintől: az Önnek leginkább megfelelő téli abroncs kiválasztásához több tényezőt is figyelembe kell vennie

 - milyen vidéken lakik,
 - milyen vezetési szokásai vannak, milyen típusú és gyártmányú autót vezet,
 - milyen méretű abroncsra van szüksége.

Ha a téli időszakra keres abroncsot, de nem tudja, hogyan válassza ki az Önnek leginkább megfelelőt a kereskedésekben kapható rengeteg termék közül?
Akár téli, akár négyévszakos abroncsra van szüksége, a Michelin segít Önnek a döntésben.

kép 1

Tanácsaink a legjobb téli abroncs kiválasztásához

A tél közeledtével talán Ön is elgondolkodik azon, hogy milyen téli abronccsal vágjon neki ennek az időszaknak. A kereskedésekben kapható különböző típusú és gyártmányú termékek között nézelődve érdemes néhány fontos szempontot szem előtt tartanunk.
Az abroncs oldalfalán található M+S jelöléssel ellentétben a 3PMSF téli minősítés azt jelenti, hogy az ilyen jelöléssel rendelkező abroncs megfelel az uniós normáknak és az egységes teljesítményteszteknek, és megfelelő teljesítményt nyújt a télies időjárásban a biztonságos téli autózáshoz.
7°C alatti hőmérsékleten fontos, hogy téli körülményekre is megfelelő abroncsot használjunk. Tanácsainkat követve egyszerűen megtalálhatja a vezetési szokásaihoz, járművéhez leginkább illő, megfelelő méretű téli abroncs megoldást.

- #1 tanács: lakóhelye és vezetési szokásai szerint válassza ki a téli abroncsot: ha ön olyan vidéken lakik, ahol a tél hosszú és zord, a MICHELIN tanácsa a téli abroncs vásárlása.
A MICHELIN ALPIN termékcsalád (például a MICHELIN Pilot Alpin 5, a MICHELIN Pilot Alpin 5 SUV, és a MICHELIN Alpin 6 abroncsok) még a legzordabb téli időjárásban is biztonságos, kényelmes és pontos vezetési élményt nyújt felhasználóinak.
Ha ön olyan vidéken él, ahol a téli időjárás inkább változékony, ritkán esik a hó, a MICHELIN CrossClimate négyévszakos termékcsaládunk tökéletes választás lehet. A MICHELIN CROSSCLIMATE termékek kiegyensúlyozott összteljesítményt biztosítanak, téli és nyári használatra egyaránt megfelelőek, sőt havas útfelületen kifejezetten jó teljesítményt nyújtanak.
Ha olyan területen él, ahol a valódi, sőt a szélsőségesen téli idő jellemző, a MICHELIN önnek a speciális téli abroncsok használatát ajánlja, ilyen például a Nordique/Nordic (északi) MICHELIN X-ice vagy MICHELIN
X-ice North 4 abroncs, amely szögelt vagy szögelés nélküli változatban is kapható.
Szeretne még többet tudni arról, hogy mi a különbség a téli és a négyévszakos abroncsok között? Olvassa el a Téli vagy négyévszakos abroncs: honnan tudhatom, melyik megoldás a legjobb számomra? című írásunkat!

- #2 tanács: legyen tisztában a pontos abroncsmérettel!: A megfelelő abroncs kiválasztásához figyelembe kell venni az abroncs méretezését.

Honnan tudom meg a méreteket?

Az abroncs méretezése a termék több jellemzőjéről tájékoztat: profilszélesség, profilarány (magasság-szélesség aránya), pántátmérő, terhelési index és sebességindex.
A méret az abroncs oldalfalán található, és az alábbi sorrendben olvashatók le a megadott adatok:
• 255 - az abroncs profilszélessége (mm)
• 45 - profilarány vagy széria (százalék), az abroncs magasságának és profilszélességének aránya. Ebben a példában a 45 azt jelenti, hogy az oldalfal magassága a profilszélesség 45%-a.
• R vagy ZR - radiál szerkezet
• 17 - belső átmérő, az abroncs átmérője hüvelykben (inch, coll). 1 hüvelyk = 2,54 cm. Ez a jármű kerékpántjának átmérő mérete is.
• 96 - a maximális abroncsonkénti terhelhetőség indexszáma.
• V - az abroncs maximális sebessége. A példában szereplő V sebességindex 240 km/ó maximális sebességet jelent.
A téli vagy négyévszakos abroncs méret jellemzőinek meg kell egyeznie a nyári abroncs méret jellemzőivel, a terhelési index lehet ugyanakkora vagy magasabb. Ha keréktárcsával együtt vásárol új abroncsot, a kisebb váltóméret választása takarékosabb megoldás lehet, de így is minden esetben ellenőrizni kell, hogy a járműre felszerelhető-e az adott méret. Választhat alacsonyabb sebességindexű abroncsot, ami jobban jobban megfelel a téli vezetéshez, és általában olcsóbb is.
Most, hogy már tudja, hogyan olvassa le az abroncs méretét, kipróbálhatja abroncskeresőnket, és megismerkedhet a MICHELIN négyévszakos termékeivel.

- #3 tanács: olyan abroncsot válasszon, amely a helyi időjárási viszonyokhoz és az ön vezetési szokásaihoz egyaránt ajánlott!

kép 2

Forrás:
michelin.com

bhpgumi.hu
kosar icon
Gumiabroncs WEBSHOP

tyre-test.org Gumiabroncs tesztek,
vélemények valós
felhasználóktól
tire icon tyre background

gumi-b2b.hu/platform Magyarország legnagyobb
gumiabroncs platformja
tire icon tyre background

Töltse le applikációnkat!

Google Play ikon
Google Play ikon