Olcsóbbak az abroncsok online?

Tóth Dorottya

Olcsóbbak az abroncsok online?

Az autózás nem olcsó tevékenység, de amikor új gumikat vásárolunk, könnyen felkúszhatnak a költségek az egekbe, különösen, ha egész garnitúrát cserélünk. Hova forduljon, ha olcsó gumikat szeretne vásárolni?

Forduljon kereskedőhöz vagy műhelyhez? Vagy képes lesz online olcsóbbat találni? Felbecsülhetetlen annak ismerete, hogy hol keresse és találja meg a legjobb ajánlatokat, ami jelentős megtakarítást is jelenthet. Ez a praktikus útmutató segít Önnek megtalálni.

michelin 1

Milyen márkát válasszunk?

Árak tekintetében 14.000 és 40.000 forint között tud számolni, vagy drágábban. Ez közvetlen összefüggésben áll azzal, hogy milyen márkát választ. Rövidtávon az olcsóbb abroncsokkal pénzt spórolhat meg. A nyári teljesítményük összehasonlítható a prémium márkákkal, de a téli -és a jeges úti teljesítményben elmaradnak. Ráadásul alacsonyabb futásteljesítménnyel rendelkeznek, úgy 11.000-13.000 kilométer között mozog, ami végül drágábbá teszi őket, mivel gyakrabban kell cserélni. Összehasonlításképpen: a csúcskategóriás gumiabroncsok 24.000-32.000 kilométert is kibírnak. A középkategóriás gumiabroncsok hasonló technológiával rendelkeznek, mint a legismertebb prémium márkák és kiváló ár-érték arányt kínálnak élettartam szempontjából, ha a büdzséje nem engedi meg a prémium termékeket. A prémium gumiabroncsok, mint a MICHELIN abroncsok, kiváló minőségű anyagokból készülnek a legjobb technológiával, hogy hatékonyabb legyen a fékezés, az üzemanyag-takarékosság és a tapadás. Menjen az abroncs választóhoz.

Új vagy használt?

Egy másik módja annak, hogy pénzt takarítson meg és érdemes megfontolni (de lehet hallani sem akar róla) hogy részben kopott, vagy használt gumiabroncsot vásárol. Sok autóipari vállalat nem javasolja ezt a gyakorlatot, de törvényes a műhelyeknek addig eladni az abroncsokat, amíg azok nem sérültek meg. Biztonságosnak kell lenniük, legalább 4mm profilmélység, rajta, hogy “RÉSZBEN HASZNÁLT”. Belső ellenőrzést is el kell végezni, ha azt a felnin akarják értékesíteni, és az oldalfalon található összes eredeti feliratnak látszódnia kell. A hivatalos profilmélység jelenleg az 1,6mm, de sok vállalat javasolja az abroncsok cseréjét már 3mm profilmélységnél. A részben kopott Michelin abroncsoknál kimutatták, hogy nagyon jól teljesítenek alacsony tapadási körülmények között; a vállalat továbbra is a teljesítőképes gumiabroncsok gyártásával igyekszik csökkenteni az abroncs hulladékot a törvényes határig. A tartós teljesítményének köszönhetően a Michelin azt javasolja, hogy az abroncsokat inkább 1,6mm-es profilmélységnél cseréljék és ne 3mm-nél. Bár drágábbak, az új abroncsok kétségkívül a legbiztonságosabbak, a legjobb tapadást, üzemanyag-takarékosságot és féktávolságot biztosítják.

michelin 2

Hol vásároljunk abroncsot?

Miután megszerezte az összes szükséges információt és eljött az ideje a vásárlásnak, több lehetőség is felmerül. Függetlenül attól, hogy merre indul neki az olcsó abroncsok keresésének, a szolgáltatás még mindig nagyon fontos.

Vásárlás a kereskedőtől

A műhelyek alkalmasak az azonnali javításokra, különösen akkor, ha defektet vagy sérülést szenvedett, és nincs ideje. Egyenesen be tud hajtani egy szervizbe és helyszínen le is cserélik a gumikat. Ez egy olyan lehetőség ami jól tud jönni, ha kevés ideje van, vagy ha azonnali javításra van szüksége. Ráadásul a műhelyek gyakran széles választékot kínálnak, több márka közül és ártartományban választhat. A személyes jelenlét lehetőséget kínál arra, hogy alkudjon esetleg egy optimálisabb árra, ha szükséges. Sok ember számára ez nyomást jelenthet, vagy csak nem tartja vonzó megoldásnak, de adott esetben jelentős megtakarítást jelenthet.

michelin 3

Abroncs vásárlása online

Az elmúlt években az olcsó gumiabroncsok online vásárlása sokkal népszerűbb lett. Számos olyan webhely versenyez egymással, melyek a legolcsóbb online gumikat és ajánlatokat kínálják. Ez kiváló mód, mert lehetővé teszi az abroncsok és az árak összehasonlítását, és lehetőséget ad a legtöbb pénz megtakarításra. A weboldalak eltérnek, a gyorsan illeszkedő cégektől, mint az ATS Euromaster és a Kwik-Fit, az olyan szolgáltatásokig, amik csak online műkődnek, mint a Blackcircles.com és a Valuetires.co.uk. Az előbbi lehetővé teszi, hogy átnézze a közeli műhelyek készletét és le is tudja foglalni a kiválasztott készletet. Az utóbbi általában két lehetőséget kínál Önnek: házhoz szállítás vagy felszerelik egy hozzájuk tartozó műhelyben. A foglalások időpontja nem mindig azonnali, vagyis előfordulhat, hogy néhány napot várnia kell. Ugyanez vonatkozik a házhoz szállításra is. Az olyan weboldalak, mint a Blackcircles.com, egy autó abroncsainak garázsban történő teljes felszereléséhez tartalmazhatják az áfát, a szállítást, a felszerelést, a kiegyensúlyozást, az új gumi szelepet és a régi gumiabroncsok ártalmatlanítását. Ez azt jelenti, hogy a szervizben nincs mit fizetni, így a folyamat egyszerű és kényelmes. A gumiabroncsok online vásárlása valószínűleg a legjobb megoldás Ön számára, ha nem azonnali megoldást keres, és van ideje a vásárlásra és összehasonlítani az árakat. Ezen felül megvásárolhatja a legolcsóbb gumikat online, mert van az az előnye a kereskedésekkel és szervizekkel szemben, hogy sok weboldal olyan ajánlatokat és promóciókat is kínál, amelyek nem elérhetők autókereskedésekben és szervizekben.


Forrás:
michelin.com

bhpgumi.hu
kosar icon
Gumiabroncs WEBSHOP

tyre-test.org Gumiabroncs tesztek,
vélemények valós
felhasználóktól
tire icon tyre background

gumi-b2b.hu/platform Magyarország legnagyobb
gumiabroncs platformja
tire icon tyre background

Töltse le applikációnkat!

Google Play ikon
Google Play ikon