Európa legnagyobb autós szövetsége a Goodyear EfficientGrip Performance 2-t a legjobb futásteljesítményű gumiabroncsnak minősítette

Tóth Dorottya

Európa legnagyobb autós szövetsége a Goodyear EfficientGrip Performance 2-t a legjobb futásteljesítményű gumiabroncsnak minősítette

Európa legnagyobb autós szövetsége, az ADAC kihirdette a nagy teljesítményű gumiabroncsok intenzív tartóssági, azaz a várható élettartamra vonatkozó tesztjének eredményeit.

A Goodyear EfficientGrip Performance 2 az első helyet szerezte meg olyan futásteljesítménnyel, amely több mint kétszerese volt néhány rivális márkának.

goodyear 1

A teszt tizenöt gumimárkát hasonlított össze a nagy teljesítményű szegmensben, Európa legkelendőbb autójának, egy Volkswagen Golfnak a segítségével. A teszt relevanciájának hangsúlyozására a 205 / 55R16 méretű gumiabroncs-méretet használták, mivel ez a legnépszerűbb méret számos európai piacon.

A Goodyear EfficientGrip Performance 2 tesztelése után az ADAC méltatta a mintázat sajátos erősségeit, jelesül a magas kopásállóságot, a rövid féktávolságot és a nedves úton történő jó irányíthatóságot.
Az ADAC eredményeinek részletes elemzése rávilágít arra, hogy mekkora különbségek voltak a kopástesztben. Az egyik márka már 24.800 km-nél elérte a kopási határát, amíg a Goodyear Efficient Grip Performance 2 olyan kopási előrejelzést mutatott, amely azonos körülmények között több mint kétszerese volt ennek, azaz 55.300 km. Az ADAC eredményei megegyeznek a TÜV SÜD eredményeivel.
A belső tesztek és a TÜV SÜD független tesztje azt mutatták, hogy az elődjénél a becsült 50% -kal nagyobb volt a futásteljesítmény, és a Michelin abroncsánál pedig 20% -kal magasabb. Ezeken a teszteken a Goodyear a legrövidebb féktávolságokat is rögzítette nedves és száraz utakon. Négy tesztelt versenytárshoz képest sikerült bizonyítania, hogy a tartósság nem veszélyezteti a nedves tapadást és a biztonságot.

goodyear 2

Örülünk, hogy az ADAC teszt eredményei megerősítik a korábbi tesztek eredményeit. Egyértelmű, hogy az EfficientGrip Performance 2 kompromisszumok nélküli választás a nagy futásteljesítményű járművel rendelkező vezetők számára. A rivális gumiabroncsok kétszeres futásteljesítményének elérése jelentős költség- és környezeti előnyökkel jár mind a járművezetők, mind a flotta vezetői számára."- mondta Piotr Nagalski, a Marketing Europe igazgatója.

Az EfficientGrip Performance 2 45 különböző méretben érhető el, a 15-18” átmérőjű gumiabroncsok tartományában. A teszt során a kimagasló futásteljesítményt számos olyan innovatív funkcióval éri el, mint például a futófelület nagyfokú rugalmassága. Ez csökkenti a zord útviszonyok okozta gumiabroncs-kopást, anélkül, hogy kompromisszumot kellene kötni nedves és a száraz útviszonyok között.

goodyear 3

Forrás:
goodyear.eu

bhpgumi.hu
kosar icon
Gumiabroncs WEBSHOP

tyre-test.org Gumiabroncs tesztek,
vélemények valós
felhasználóktól
tire icon tyre background

gumi-b2b.hu/platform Magyarország legnagyobb
gumiabroncs platformja
tire icon tyre background

Töltse le applikációnkat!

Google Play ikon
Google Play ikon