Continental AllSeasonContact, egy gumiabroncs, amely minden évszakban megállja a helyét!

Tóth Dorottya

Continental AllSeasonContact, egy gumiabroncs, amely minden évszakban megállja a helyét!

A megfelelő gumiabroncs kiválasztása során visszatérő téma a négyévszakos abroncsok használata, amelyről mi is többször és hosszan értekeztünk már.


pl.: itt -> Négyévszakos gumi választás szempontjai

Az utóbbi időben az egész évben használható gumiabroncsok iránti kereslet világszinten gyarapodott, a prémium gyártók pedig, mint ahogy a Continental is, kiváló fejlesztésekkel reagáltak erre a fogyasztói igényre. A Continental létrehozott egy olyan gumiabroncsot, amely azoknak szól, akik a nyári és téli körülményekre ugyanazon megoldással szeretnének válaszolni. A négyévszakos gumiabroncsok ugyanis adott felhasználási körülmények és használat mellett jelenthetnek megfelelő alternatívát.

conti all season contact 1

A Continental továbbra is nagy hangsúlyt fektet a biztonságra és ennek tükrében fejlesztett ki egy minden évszakra alkalmas gumiabroncsot, amely kiváló teljesítményt nyújt minden időjárási körülmény között. Ez az abroncs jó választás azokban a régiókban, ahol nincsen sem szélsőségesen hideg, sem pedig kiemelkedően nagy meleg, vagyis ahol a nyár nem túl meleg, a tél pedig többnyire enyhe. A négyévszakos gumiabroncsok olyan utakon működnek a legoptimálisabban, ahol az útfelületet nem borítja hosszantartó és mély hó, azaz az abroncsnak nem szükséges a legnehezebb téli körülmények között haladnia. Emellett olyan autóvezetők számára is jó megoldás lehet a négyévszakos abroncs, akik évente kevés kilométert tesznek meg. Mások számára a prémium gumiabroncsokat gyártó Continental továbbra is fenntartja az ajánlását, miszerint nyári körülmények között nyári gumiabroncsot, téli időjárás esetén pedig téli abroncsot érdemes használni, mivel a négyévszakos gumiabroncsok mindössze a két lehetőség közötti kompromisszumot jelentik.

conti all season contact 2

A négyévszakos abroncsok használatával a tulajdonosoknak a szezonális csere terhe nem jelentkezik, hiszen nem kell évente két alkalommal felkeresniük egy gumisműhelyt. Azonban ettől függetlenül nekik is ellenőriztetniük kell az abroncsaikat, hiszen bizonyos hibákat kizárólag képzett és gyakorlott szakemberek tudnak felismerni és orvosolni. Egy-egy ilyen ellenőrzés során nem csak az abroncsok vizsgálatára kerül sor, hanem a felni vagy szelepek állapotának ellenőrzésére is.” – mondta el Menkó Illés, a Continental Hungaria Kft. műszaki szakértője.


Egész éves biztonságra tervezve

Legyen szó vizes utcákról, sáros utakról vagy nagyobb pocsolyákról, az AllSeasonContact minden lehetőségre fel van készülve. A kiváló aquaplaning teljesítményt biztosító nyitott vállak és a merev mintázat kombinációjának köszönhetően a gépkocsivezető egész évben a kezében tartja az irányítást. A kovasav tartalmú alapanyagkeverék gondoskodik arról, hogy az autóvezetők az év minden évszakában bízhassanak a kiváló tapadási és fékezési teljesítményben.
Ezen kívül az AllSeasonContact üzemanyagot takarít meg, ami által csökkenti a jármű szén-dioxid-kibocsátását. Mindezek mellett elmondható, hogy a Continental AllSeasonContact mintázata nagyszerű vezetési hatékonysággal rendelkezik. Az oldalfalon elhelyezett „három hegycsúcs hópehely” (3PMSF jelölésével a gumiabroncs teljes mértékben megfelel még a legszigorúbb európai országok téli abroncsokra vonatkozó előírásainak is.

conti all season contact 3

Kiemelkedő eredmények a független teszteken

A független tesztek eredményei döntő szerepet játszhatnak a gumiabroncsok kiválasztása során. Az AllSeasonContact rendszeresen kiemelkedő eredményekkel zárja a teszteket, így kerülve be a legajánlottabb kategóriába. Az alábbiakban a legnagyobb sikereket egy pár példával mutatjuk be:
Az AllSeasonContact az első helyet szerezte meg az ADAC 2020-as négyévszakos tesztjén (235/55 R17), mely során kiemelték a vizes és havas utakon mutatott teljesítményét. A német ACE és GTÜ, valamint az osztrák ARBÖ által közösen végzett 2019-es négyévszakos gumiabroncs-teszten (205/60 R16) az AllSeasonContact került ki győztesként. Az abroncs az erősen ajánlott minősítést kapta meg, miközben a vizes útfelületen való haladás, a vizes körülmények közötti kezelhetőség, valamint a gördülési ellenállás kategóriákban is az élen végzett.
Az Auto Bild 2020-as szuper négyévszakos gumiabroncs-tesztje (205/55 R16) azt állapította meg, hogy ezeket az abroncsokat meggyőző négyévszakos teljesítmény jellemzi, kiváló téli mutatókkal és nagyon jó ár-teljesítmény aránnyal. Továbbá kiemelésre került a rendkívüli aquaplaning teljesítmény, a pontos kormányzási precizitás, a magas futásteljesítmény és az üzemanyag-megtakarító gördülési ellenállás.

Forrás:
conti.de

Kapcsolódó cikkek

A Hankook bemutatta új, elektromos járművekhez tervezett négy évszakos gumiabroncsát

iON FlexClimate Az elektromos autókhoz és terepjárókhoz tervezett négyévszakos abroncsokkal teljessé válik az iON-széria Egész évben kiválóan használható A gumiabroncs-széria az új technológiai rendszer előnyeit élvezi A Hankook prémium gumiabroncsgyártó bemutatta az új iON FlexClimate modellt, az első négyévszakos gumiabroncsot, amelyet kifejezetten elektromos járművekre (személyautók és terepjárók) fejlesztettek az európai piac igényeire szabva. Az elektromos autókhoz és terepjárókhoz készült nyári gumiabroncs, a Hankook iON evo, és a Hankook iON i*cept téli abroncs mellett a Hankook iON FlexClimate négyévszakos modellel teszi teljessé gumiabroncscsaládját az elektromos járművek jelenlegi és jövőbeli generációi számára.

A Bridgestone bemutatja az új négy évszakos, Turanza All Season 6-os gumiabroncsot

Bridgestone Turanza All Season 6 A Bridgestone a gumiabroncsok és a fenntartható mobilitási megoldások piacvezetője bemutatta a Turanza All Season 6 gumiabroncsot.Az új prémium négy évszakos túrabaroncs gyártása során ENLITEN technológiát alkalmaztak. Az egész éven át tartó teljesítményre tervezett Bridgestone Turanza All Season 6 egy átfogó piackutatás alapján kelt életre, méghozzá több ezer európai pilóta bevonásával arról, hogy mit várnak el egy négy évszakos túraabroncstól, és milyen kihívásokkal kell szembenézniük a vezetés során.

Új Continental AllSeasonContact 2, ami minden személyautóhoz és SUV-hez alkalmas!

Az új Continental AllSeasonContact 2 minden személyautóhoz és SUV-hez alkalmas A német vállalat négyévszakos gumiabroncsa a lehető legjobb vezethetőséget biztosítja minden időjárási körülmény esetén Nagy futásteljesítmény és alacsony gördülési ellenállás magasabb biztonsági jellemzőkkel Hatékony négyévszakos megoldás az összes hajtástípusú gépjárműhöz A négyévszakos autógumik néhány évvel ezelőtt még csak a kisautók réspiacán számítottak elterjedtnek, azonban ma már elképzelhetetlen nélkülük a gumiabroncspiac: az autósok egyre nagyobb számban használják ezt a típust személyautók és SUV-k esetén egyaránt.

Az úttörő Vredestein a négy évszakos EV abroncsok új mércéjét állítja fel

Az Apollo Tyres bemutatta a Vredestein Quatrac Pro EV-t, Európa első olyan egész évben használható gumiabroncsát, amelyet kifejezetten akkumulátoros elektromos járművekhez és hibridekhez fejlesztettek ki. a Vredestein Quatrac Pro EV kiváló kezelhetőséget és stabilitást, lényegesen alacsonyabb szintű gördülési ellenállást és kényelmesebb utazást biztosít. Mindemellett könnyebb konstrukcióval is rendelkezik, és gyártása során kevésbé terheli a környezetet. A teljesen új prémium termék a jövő hónaptól kapható a gumiabroncs-kiskereskedőknél és -forgalmazóknál, kezdetben hét méretben 18 és 19 colos keréktárcsákhoz, és további 12 méretben - köztük 17 és 20 colos opciókkal.

Minden útfelületen kiváló, ráadásul még takarékos is a Goodyear Vector 4Seasons Gen-3 négyévszakos gumiabroncs

Goodyear Vector 4Seasons Gen-3 abroncsa győzedelmeskedett az Auto Bild négy évszakos abroncsokkal végzett tesztjén! Az Auto Bild „példás”-nak minősítette a Vector 4Seasons Gen-3 abroncsot Az elsődleges teljesítményteszt első helye mellett az abroncs a „2022 zöld abroncsa” címet is elnyerte A Goodyear sorozatban immár harmadszor tudhatja magáénak a négy évszakos abroncsoknak járó díjat

Continental AllSeasonContactTM: teljes kontroll minden évszakban

A Continental a lehető legjobb megoldást kínálja mindenkinek, aki prémium gumiabroncsot keres. A négyévszakos gumiabroncsok globális trenddé válásával a német technológiai vállalat nagyon aktívan dolgozott azon, hogy olyan abroncsokat fejlesszen ki, melyek mindenki számára megfelelő megoldást nyújtanak nyári és téli körülmények között is. A 2018-ban bemutatott AllSeasonContact™ már bizonyított az úton és a független teszteken egyaránt.

Magyar Gumiabroncs Szövetség- interjúsorozat gumiabroncs ipari szereplőkkel: az abroncsgyártás jövője az innováció

Magyar Gumiabroncs Szövetség- interjúsorozat gumiabroncs ipari szereplőkkel: Sipőcz Győző: az abroncsgyártás jövője az innováció A Magyar Gumiabroncs Szövetség (Hungarian Tire Association - HTA) interjúsorozatának ezen részében a Goodyear Hungary Kft. kelet-európai kiskereskedelmi operatív vezetőjét kérdezték, aki szerint az abroncsok fejlesztése messze túlmutat azon, hogy éppen milyen a mintázatuk. Kinek jó a négyévszakos abroncs, kell-e félni az újrafutózott teherautó abroncsoktól, és miként alakul át a cég mobilitási szolgáltatóvá. Egyebek mellett ezek a témák kerültek szóba.

MICHELIN CROSSCLIMATE 2 SUV; a négyévszakos abroncsok mestere!

A Michelin a CrossClimate 2 SUV mintázatát kifejezetten városi terepjárokra fejlesztette. Lendületben marad mindenhol, minden időjárásban - az elsőtől az utolsó kilométerig. Az új négyévszakos mintázat az európai piacok legkeresettebb all-season abroncscsaládjának tagja.  A CrossClimate 2 SUV egy biztonságos és költséghatékony választás. Téli minősítéssel is rendelkező gumiabroncs, amely minden eddiginél magasabb szintű biztonságot szavatol SUV modellek számára, minden időjárási körülmény között! A MICHELIN CROSSCLIMATE 2 SUV abroncs egész évben meggyőző biztonsági teljesítményt nyújt, így nyugodtan rábízhatja magát!

Szakmai tények a négyévszakos gumiabroncsról a Continental jóvoltából

A négyévszakos gumiabroncsokra sokan kompromisszumos megoldásként tekintenek, vannak viszont, akik esküsznek rájuk. A tavasz és ezzel együtt az abroncscsere beköszöntével ismét felmerül a kérdés, hogy milyen érvek szólnak a minden szezonra alkalmas abroncsok mellet vagy éppen ellen. Arról, milyen előnyökkel és hátrányokkal járnak, illetve, hogy mely autókon teljesítenek a legjobban, Menkó Illés, a Continental műszaki szakértője adott áttekintést.

bhpgumi.hu
kosar icon
Gumiabroncs WEBSHOP

tyre-test.org Gumiabroncs tesztek,
vélemények valós
felhasználóktól
tire icon tyre background

gumi-b2b.hu/platform Magyarország legnagyobb
gumiabroncs platformja
tire icon tyre background

Töltse le applikációnkat!

Google Play ikon
Google Play ikon