Melyek a legújabb téli gumi újdonságok a középkategóriás gumiabroncs márkák világából?

Tóth Dorottya

A Michelin és a Continental középkategóriás márkáinak újdonságai


Amikor új abroncsot szeretnénk vásárolni, először fel kell tennünk magunknak a kérdést, hogy milyen vezetési szokásaink, és milyen gépjárművünk van, illetve milyen útviszonyok között használjuk az autónkat. Emellett persze azt is el kell döntenünk, hogy mennyit tudunk költeni az adott gumiabroncsra. Számos autós dönt a minőségi középkategóriás gyártmányok mellett, hiszen rendkívül tartós, megbízható márkák képviseltetik magukat ebben a szegmensben.

Jó néhány márkát ismerünk, amely valamelyik nagy prémium márka gyártójának a tulajdonát képezi, a Michelin esetében például a BFGoodrich, Kleber, Sebring, Taurus, Kormoran. Ugyanakkor rengeteg önálló középkategóriás gyártmány is elérhető, amelyek megbízható tulajdonságaik miatt méltán tettek szert nemzetközi hírnévre, mint a Hankook, a Nokian, a Cooper, a Kumho, vagy a Toyo. Ezek a középkategóriás márkák is állnak elő évente újdonságokkal.

Lássuk, hogy az elmúlt évben melyik márka milyen újdonságot dobott piacra téli gumi kategóriában, és hogy mi várható a 2021-es évben.

A Michelin és a Continental középkategóriás márkáinak újdonságai

A Michelin középkategóriás márkái közül a 2020-as év csak nyári gumi tekintetében hozott újdonságokat, ám offroad abroncsok tekintetében 2019-ben két újdonsággal is bővítette a termékpalettáját. A BFGoodrich Mud Terrain T/A KM3 és a BFGoodrich Mud Terrain T/A KM3 7,5/100 R16 abroncsok 2019-ben kerültek piacra, és meglehetősen népszerűnek bizonyultak a terepjáró abroncsok szegmensében.

téli újdonság 2

téli újdonság 3

A Michelin másik híres középkategóriás márkája a Kleber az elmúlt években nem bővítette a téli gumi termékpalettáját. Ugyanakkor az Uniroyal számos új téli abroncsot dobott piacra tavaly, és így lesz ez az idei évben is. Az Uniroyal bár Amerikában a Michelin csoport érdekeltségébe tartozik, Európában a Continental csoport abroncsa, és 2020-ban az Uniroyal Snow Max 3 abroncsot dobták piacra, amely kifejezetten kisteher járművekre és személyszállító kisbuszokra lett tervezve. A 2021-es évben az Uniroyal Winter Expert kerül a piacra a téli személyautó abroncsok kínálatát erősítve.

téli újdonság 4

téli újdonság 5

Újdonságok az elismert középkategóriás abroncs márkáktól

A Nokian téli abroncs kínálata a 2019-ben és a 2020-ban is bővült.

A Nokian WR Snowproof 2019-ben került piacra, és már abban az évben az Autobild teszten vizsgálták, ahol egy jó minősítéssel és egy 13. hellyel zárt több középkategóriás márkát is magam mögé utasítva. 2020-ban az ADAC is hasonlóan jó véleménnyel volt az abroncsról, ahogyan több más teszten is jól szerepelt.

téli újdonság 6

Ugyanebben az évben a Nokian kisteher abroncs és SUV abroncs kínálata is bővült a Nokian Hakkapeliitta C3 és Nokian Hakkapeliitta R3 SUV abroncsokkal, 2020-ban pedig a Nokian WR Snowproof P került a piacra.

téli újdonság 7

A Cooper szintén 2019-ben hozott téli gumi újdonságot, méghozzá a Cooper Discoverer Winter-t, amely a 2019-es Autobild teszten a 6. helyen végzett a 215/60 R17 méret kategóriában.

téli újdonság 8

A Kumho esetében a 2020-as év hozott újdonságot, a Kumho WinterCraft WP72 abroncsot.

téli újdonság 9

A Toyo szintén 2020-ban dobta piacra a legújabb téli abroncsát, a Toyo Observe S944-t.

téli újdonság 10

Mi a BHPguminál mindig azt javasoljuk, hogy használjon évszaknak megfelelő gumiabroncs mintázatot. Télen akár duplája is lehet a fékút nyári gumival​, ezért fontos, hogy télen mindenképpen téli gumit használjunk​. Az is rendkívül lényeges, hogy mind a két tengelyre téli mintázat legyen felszerelve. Ha egyik tengelyen nyári gumit, másik tengelyen téli gumit használunk, könnyen meg tud pördülni az autó.

A nagy abroncsgyártók középkategóriás gyártmányai megfelelő és tartós választások lehetnek, azonban érdemes a vásárlás előtt szakembertől is tájékozódni, hiszen a gépjármű teljesítményével összhangban lévő téli gumit érdemes választani.

Ha kérdése lenne autós-gumis témában, forduljon bizalommal Szakértői rovat!

A legkiválóbb téli gumiabroncsok a BHPgumi készletéről

Kapcsolódó cikkek

Milyen sebességindexű abroncsot válasszak télre?

Megfelelő sebességindex télre

Mikre érdemes figyelni, ha SUV téli gumit vásárolunk?

Mikre érdemes figyelni, ha SUV téli gumit vásárolunk? Miben más egy SUV téli gumi? Mi a különbség ezek között és a személyautók számára kifejlesztett téli gumiabroncsok között? Sokakban felmerülnek e kérdések, mi a BHPguminál pedig most igyekszünk válaszokat adni.

Abroncscsere, avagy meddig tart a gumik élettartama?

Azon tűnődik, mennyi az abroncs várható élettartama? Előbb-utóbb minden gumiabroncs elkopik vagy megsérül, és ekkor cserére szorul. Különböző tényezőktől függ, hogy mikor érkezik el ennek ideje: ezek közé tartozik a vezetési stílusa, lakóhelye, valamint az, hogy miként tartja karban a gumikat. Ha azonban az útmutatónkban lévő tanácsokat megfogadja, tudni fogja, hogy mit tehet azért, hogy abroncsait a lehető legtovább használhassa, hogy mikor kell átvizsgáltatni őket, és hogy mely abroncsok képesek egész élettartamukon keresztül a legjobb teljesítményt nyújtani.

Tudnivalók az őszi abroncscsere előtt; 10+1 pontban

Bár az időjárás még meglepően enyhe, lassan itt az ideje, hogy időpontot kérjünk a gumisunktól a szokásos őszi abroncscserére. A hazai autótulajdonosok a Magyar Gumiabroncs Szövetség (HTA) tagjai által gyártott több tucat típusból válogathatnak, a kínálat sokszínű, mindenki megtalálja az igényeinek és pénztárcájának megfelelőt: úgy tűnik, egyelőre az árak emelkedése is mérsékelt ezen a téren.

Mi a 3PMSDF jelölés feltétele egy gumiabroncsnál?

3PMSDF

Mi mindenben különleges a Nokian Tyres? Ötletek, biztonság, csúcstechnológia

A Nokian Tyres finn gumiabroncs gyártó 1932-től gyárt személygépjármű abroncsokat. Európában az egyetlen gyártó, aki saját téli tesztközponttal rendelkezik. A Nokian Tyres gumiabroncsainak biztonsága az északi körülmények alapos ismeretéből fakad, amelyet az innováció egészít ki - az ötletek folytonossága, amelyet a biztonság, a tartósság és a környezettudatosság javítása érdekében hasznosítanak. Munkájuk eredményeit olyan körülmények között tesztelik, ahol csak a legkeményebbek boldogulnak.

A tél sztárja címért az új Goodyear UltraGrip Performance 3 is indul 2023-ban

ULTRAGRIP PERFORMANCE 3 A Goodyear bemutatja az új UltraGrip Performance 3-at, a tél egyik legjobb gumiabroncsát. Innovatív jellemzőinek köszönhetően a Goodyear a téli termékcsalád legújabb kiegészítőjét új etalonként határozza meg a piacon. A független német szervezet, a TÜV SÜD által végzett teszt megerősítette, hogy az UltraGrip Performance 3 az azonos szegmens négy versenytársával összehasonlítva a legjobb a nedves és száraz fékezési szabványok, a nedves kanyartartás és a havas kezelési pontosság tekintetében.

Gumiabroncsokkal és használatukkal kapcsolatos jó tanácsok a BHPgumitól és a Michelintől; minden évszakra!

2023 első cikkét a 2022-es év olvasói kommentjei ihlették. A gumiabroncsokkal és azok használatával kapcsolatban megjelenő tavalyi tartalmaink alatti hozzászólásokat olvasva úgy gondoltuk, hogy néhány alapvető fontosságú kérdésről beszélnünk kell az abroncsokkal és azok használatával kapcsolatban. A visszatérő gyakorisággal felmerülő kérdéseket, kétségeket, problémákat és tévhiteket a Michelinnel közösen szeretnénk eloszlatni.

Bridgestone Blizzak LM005 tesztgyőzelem a 2022-es AUTO BILD sportautó téli gumiabroncstesztjén

Csúcsteljesítmény a téli utakon (is): a Bridgestone Blizzak LM005 245/40 R19 méretben diadalmaskodott a német AUTO BILD sportautókra vonatkozó 2022-es téli gumiabroncstesztjén.

bhpgumi.hu
kosar icon
Gumiabroncs WEBSHOP

tyre-test.org Gumiabroncs tesztek,
vélemények valós
felhasználóktól
tire icon tyre background

gumi-b2b.hu/platform Magyarország legnagyobb
gumiabroncs platformja
tire icon tyre background

Töltse le applikációnkat!

Google Play ikon
Google Play ikon