Új szintre emelik a krosszmotorozást a Bridgestone Battlecross X31 gumiabroncsai

Tóth Dorottya

Új szintre emelik a krosszmotorozást a Bridgestone Battlecross X31 gumiabroncsai

A Bridgestone bejelentette legújabb, krosszmotorokra fejlesztett Battlecross X31-es modelljét. A legfrissebb Bridgestone technológiával fejlesztett gumiabroncsok új, aszimmetrikus mintázattal, optimalizált barázda mélységgel és hűtéssel biztosítanak tökéletes tapadást és stabilitást a nehéz talajon is. Az abroncsok 2022 első negyedévében kerülnek kereskedelmi forgalomba, összesen 6 méretben.

bridgestone battlecross 1

A Battlecross X31 újdonságát a teljesen új mintázat, barázdamélység, valamint a futófelület elemeinek optimálisabb elhelyezése adja. Az első és hátsó gumiabroncs mérete és mintázata is különbözik, amellyel a tapadás és irányíthatóság mellett a nagyobb gördülési sebességet is biztosítják. A fejlesztők segítségül hívták az úgynevezett „Castle Block technológiát”, amely szerint az első gumi válltömb részén, a hátsónál pedig a futófelület összes elemén plusz futófelületet integráltak az abroncsba, illetve bütykökbe. Ezzel a megoldással a Bridgestone extra tapadást és oldaltartást ért el az X31-nél.
Az X31 elsősorban sport felhasználásra tervezett gumiabroncs, így a mérnökök kiemelten foglalkoztak a teljesítménnyel, valamint a kopás hátráltatásával. Mindkettőt a fent részletezett Castle Block technológiával és a hűtési funkcióval érték el. Az X31-es oldalfala a rajta elhelyezett bütykökkel keringeti a levegőt, ezzel hűtve és védve az abroncsokat a kopástól. A motocross esetében a talaj a legtöbbször saras, csúszós, változatos, a Battlecross X31 pedig pont ezeknek a kihívásoknak hivatott megfelelni.

bridgestone battlecross 2

Nico Thuy, a Bridgestone EMIA Motorkerékpár divíziójának vezetője a következőket hangsúlyozta a Battlecross X31-ről: „A sebesség mellett a kontrollt és irányíthatóságot is biztosító gumiabroncs, amely kimondottan a motocross változatos és nehéz terepviszonyaira lett tervezve. Sokoldalú gumi, amely egy következő, magasabb szintre emeli a krosszmotorozást.

bridgestone battlecross 3

Forrás:
bridgestone.com

 

bhpgumi.hu
kosar icon
Gumiabroncs WEBSHOP

tyre-test.org Gumiabroncs tesztek,
vélemények valós
felhasználóktól
tire icon tyre background

gumi-b2b.hu/platform Magyarország legnagyobb
gumiabroncs platformja
tire icon tyre background

Töltse le applikációnkat!

Google Play ikon
Google Play ikon