Új szintre emelik a krosszmotorozást a Bridgestone Battlecross X31 gumiabroncsai

Tóth Dorottya

Új szintre emelik a krosszmotorozást a Bridgestone Battlecross X31 gumiabroncsai

A Bridgestone bejelentette legújabb, krosszmotorokra fejlesztett Battlecross X31-es modelljét. A legfrissebb Bridgestone technológiával fejlesztett gumiabroncsok új, aszimmetrikus mintázattal, optimalizált barázda mélységgel és hűtéssel biztosítanak tökéletes tapadást és stabilitást a nehéz talajon is. Az abroncsok 2022 első negyedévében kerülnek kereskedelmi forgalomba, összesen 6 méretben.

bridgestone battlecross 1

A Battlecross X31 újdonságát a teljesen új mintázat, barázdamélység, valamint a futófelület elemeinek optimálisabb elhelyezése adja. Az első és hátsó gumiabroncs mérete és mintázata is különbözik, amellyel a tapadás és irányíthatóság mellett a nagyobb gördülési sebességet is biztosítják. A fejlesztők segítségül hívták az úgynevezett „Castle Block technológiát”, amely szerint az első gumi válltömb részén, a hátsónál pedig a futófelület összes elemén plusz futófelületet integráltak az abroncsba, illetve bütykökbe. Ezzel a megoldással a Bridgestone extra tapadást és oldaltartást ért el az X31-nél.
Az X31 elsősorban sport felhasználásra tervezett gumiabroncs, így a mérnökök kiemelten foglalkoztak a teljesítménnyel, valamint a kopás hátráltatásával. Mindkettőt a fent részletezett Castle Block technológiával és a hűtési funkcióval érték el. Az X31-es oldalfala a rajta elhelyezett bütykökkel keringeti a levegőt, ezzel hűtve és védve az abroncsokat a kopástól. A motocross esetében a talaj a legtöbbször saras, csúszós, változatos, a Battlecross X31 pedig pont ezeknek a kihívásoknak hivatott megfelelni.

bridgestone battlecross 2

Nico Thuy, a Bridgestone EMIA Motorkerékpár divíziójának vezetője a következőket hangsúlyozta a Battlecross X31-ről: „A sebesség mellett a kontrollt és irányíthatóságot is biztosító gumiabroncs, amely kimondottan a motocross változatos és nehéz terepviszonyaira lett tervezve. Sokoldalú gumi, amely egy következő, magasabb szintre emeli a krosszmotorozást.

bridgestone battlecross 3

Forrás:
bridgestone.com

 

Kapcsolódó cikkek

A Bridgestone bemutatja az új négy évszakos, Turanza All Season 6-os gumiabroncsot

Bridgestone Turanza All Season 6 A Bridgestone a gumiabroncsok és a fenntartható mobilitási megoldások piacvezetője bemutatta a Turanza All Season 6 gumiabroncsot.Az új prémium négy évszakos túrabaroncs gyártása során ENLITEN technológiát alkalmaztak. Az egész éven át tartó teljesítményre tervezett Bridgestone Turanza All Season 6 egy átfogó piackutatás alapján kelt életre, méghozzá több ezer európai pilóta bevonásával arról, hogy mit várnak el egy négy évszakos túraabroncstól, és milyen kihívásokkal kell szembenézniük a vezetés során.

Élményvezetés: Leteszteltük a Bridgestone Turanza 6-ot!

Zalaegerszegig gurultunk április 25-én a lehetőségért, hogy kipróbálhassuk és első kézből tudósíthassunk az új, Bridgestone Turanza 6-os mintázat lenyűgöző teljesítményéről. Az élményvezetésre április 26-án a ZalaZone tesztpályán került sor.

Bridgestone abroncsokkal robban be a vadonatúj Lamborghini Revuelto

A Lamborghini ismét a Bridgestone-t választotta kizárólagos gumiabroncs-partnerének az új Revuelto, a Lamborghini első V12-es PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle) szupersportkocsija számára. A három elektromos motorral hajtott első és a V12-es belsőégésű motor alatt futó hátsó kerekekre fejlesztett Potenza Sport gumiabroncsokat úgy tervezték, hogy fokozzák a Lamborghini Revuelto sportos teljesítményét.

A Bridgestone az új Turanza 6 gumiabronccsal még tovább fokozza a sofőrök biztonsága iránti elkötelezettségét

Az új Bridgestone Turanza 6 a kategóriájában legjobb nedves úton nyújtott teljesítményével, kiemelkedő futásteljesítményével és javított üzemanyag- és energiahatékonyságával a járművezetők számára maximális irányíthatóságot és biztonságot nyújt. Az új nyári túraautóabroncsot széleskörű kutatások alapján úgy fejlesztették ki, hogy megfeleljen az európai járművezetők biztonsági és hatékonysági igényeinek, és segítse őket a mindennapi vezetési kihívások leküzdésében. A Turanza 6 a Bridgestone élvonalbeli, biztonságorientált gumiabroncsai sorában a legújabb; a gyártó közúti biztonság iránti erős elkötelezettségének tökéletes példája.

A Bridgestone bemutatta a fenntartható mobilitással kapcsolatos terveit a 2023-as fogyasztói elektronikai kiállításon (CES)

A Bridgestone bemutatta átfogó jövőképét a fenntartható mobilitásról a 2023-as Ces-en Las Vegasban január 5-8 között. A prémium abroncsgyártó jelenléte a CES 2023-on három kulcsfontosságú téma köré összpontosult: Megújuló természetes gumi és gumiabroncs újrahasznosítás: A Guayule egy örökzöld cserje, amely az USA délnyugati részétől Észak-Mexikóig terjedő száraz övezetből származik és természetes gumialapanyag. A Bridgestone az újrahasznosítási technológiák kifejlesztésében a fejleszt fenntartható gumiabroncsot az EVERTIRE KEZDEMÉNYEZÉSÉNEK KERETÉBEN. "Smart Corner" digitálisan összekapcsolva, gumiabroncsok és légrugók az EV-k számára: a járművek teljesítményét, hatékonyságát, biztonságát és kényelmét fokozzák az érzékelővel ellátott gumiabroncsok és légrugók. Digitális portaszolgálat a magánszemélyek és a flották számára a járműkezeléshez: online portaszolgálattal szolgálják ki járműveiket.

Újabb szuperautóra gyárt gumiabroncsot a Bridgestone

A Bridgestone a Lamborghini Huracán STO, EVO és Tecnica modellek után a Huracán Sterrato egyetlen és kizárólagos gumiabroncs-partnere: a vállalat a világ első, V10-es motorral és összkerékhajtással, terepjáró és téli felszereléssel ellátott szupersportkocsijához biztosítja az úttörő és egyedi Bridgestone Dueler All-Terrain AT002 gumiabroncsot.

Bridgestone Blizzak LM005 tesztgyőzelem a 2022-es AUTO BILD sportautó téli gumiabroncstesztjén

Csúcsteljesítmény a téli utakon (is): a Bridgestone Blizzak LM005 245/40 R19 méretben diadalmaskodott a német AUTO BILD sportautókra vonatkozó 2022-es téli gumiabroncstesztjén.

A Bridgestone egyedi Turanza Eco gumiabroncsokat fejleszt a Škoda Enyaq iV elektromos SUV-hez

Egyedi Turanza Eco gumiabroncsok a Bridgestone-tól! A Škodával való együttműködés részeként a Bridgestone a teljesen elektromos meghajtású Škoda Enyaq iV számára fejlesztette ki az ENLITEN technológiával készült Turanza Eco gumiabroncsokat. Az ENLITEN csökkenti az abroncsok tömegét és gördülési ellenállását, miközben támogatja az Enyaq kezelhetőségét, tapadását nedves útfelületen, valamint hosszú élettartamot is biztosít.

A Hopium és a Bridgestone egyedi gumiabroncsokat fejleszt a hidrogénhajtású járművekhez

A HOPIUM, -a hidrogénüzemű járművek első francia gyártója- a Bridgestone-nal, a gumiabroncsok és a fenntartható mobilitási megoldások globális vezető vállalatával együttműködve, prémium gumiabroncsokat fejleszt a Hopium "Machina" nevű csúcskategóriás szedánja számára. A partnerség célja az alacsony gördülési ellenállású technológiával rendelkező egyedi abroncsok tervezése, ami a jármű hatótávolságának 1000 km-re növelésében fontos tényező. A gumiabroncsok a Bridgestone saját fejlesztésű, virtuális gumiabroncs-fejlesztési technológiájával készülnek, amely jelentős előnyöket biztosít mind a hatékonyság, mind a fenntarthatóság tekintetében.

bhpgumi.hu
kosar icon
Gumiabroncs WEBSHOP

tyre-test.org Gumiabroncs tesztek,
vélemények valós
felhasználóktól
tire icon tyre background

gumi-b2b.hu/platform Magyarország legnagyobb
gumiabroncs platformja
tire icon tyre background

Töltse le applikációnkat!

Google Play ikon
Google Play ikon