Néhány éven belül debütálhat a Michelin UPTIS, amelynek jóvoltából defektmentes abroncsokon guruhat a Chevrolet villanyautója

Tóth Dorottya

A Michelin néhány éven belül kereskedelmi forgalomba szeretné hozni az UPTIS néven emlegetett technológiáját. Ezt az elnevezést a Unique Puncture-proof Tire System (egyedi defektbiztos gumiabroncs-rendszer) szóösszetételből származtatja a vállalat.

Ahogy a nevéből már sejthető, egy defekt- és légmentes abroncsról van szó, ami a következő generációs Chevrolet Bolt bemutatásakor debütálhat.

Ez a kívánság Alexis Garcintól érkezett, aki a cég észak-amerikai divízióját vezeti. A CNN Businessnek adott interjújában Garcin arról beszélt, hogy a Michelin „a Chevrolet Bolt következő generációját légmentes gumiabroncsokkal szeretné piacra dobni”.
Hozzátette, hogy erre a következő három-öt évben sor kerülhet.

image 44

A villanyautó egyébként tavaly esett át egy frissítésen (ezt az autót korábban Európában is lehetett kapni Opel Ampera-e néven), de úgy fest, hogy már 2025-ben érkezhet a következő generációja.
A Chevrolet ezzel kapcsolatban még semmit nem jelentett be, az viszont tény, hogy a Michelin már 2019-ben tesztalanyként használta a Boltot a különleges abroncsok megfigyeléséhez.

Michelin Uptis (Airless tire) on road test

A légmentes gumikat hivatalosan abban az évben mutatták be először, de a fejlesztésük már jóval korábban megkezdődött. Az UPTIS üvegszálas bordákkal és üvegszállal megerősített, rugószerű küllőkel rendelkezik a futófelület alatt, utóbbiak hivatottak betölteni a lengéscsillapító szerepet, amit a hagyományos abroncsoknál a levegő biztosít.

image 45

A légmentes abroncs legnagyobb előnye, hogy defekttűrő, ráadásul a Michelin számításai szerint háromszor hosszabb élettartammal rendelkezik a normál gumikhoz képest.

Az elképzelés nagyon jövőbemutató, de cseppet sem utópisztikus, izgatottan várjuk a BHPguminál is a gyártás körüli fejleményeket!

A jelek szerint pedig már csak pár évre vagyunk a bevezetésétől.

 

Forrás:

michelin.com

alapjárat.hu

Kapcsolódó cikkek

A Michelin a Gran Turismo mozifilm hivatalos gumiabroncs partnere

JÁRD AZ UTAD! A VIDEOJÁTÉKBÓL EGYENESEN A VERSENYPÁLYÁRA -- A GAMER SZÉKBŐL A PILÓTAÜLÉSBE A Gran Turismo Jann Mardenborough igaz története alapján készült, és 2023 egyik legjobban várt mozibemutatója. A film 2023. augusztus 10-én került a hazai vetítőtermekbe. A Michelin a Gran Turismo mozifilm hivatalos gumiabroncs partnere.

A Michelin bemutatja legújabb fejlesztésű repülőgép gumiabroncsát, az Air X SKY LIGHT-ot

A prémium gumiabroncsgyártás számos területén tud a Michelin kimagasló eredményekről beszámolni, a személyautó abroncs gyártáson túl magas színvonalú teljesítményt nyújt a repülőgép abroncsok gyártása terén is. A Michelin Air X SKY LIGHT gumiabroncs, egy új generációs repülőgép abroncs, amely könnyebb és tartósabb, valamint jobb teljesítményt nyújt, miközben ugyanazt a biztonsági szintet garantálja.

Porsche és Michelin, sikeres partnerség az optimális teljesítményért

A Porsche és a Michelin 1969 óta szoros üzleti kapcsolatot ápol egymással. Együttműködésük több mint egyszerű partnerség, ez egy igazi szerelmi és innovációs történet kettejük között. Ezt a partnerséget az elmúlt évtizedekben a két partner közötti 20 éves együttműködési szerződéssel jelentősen fokozták, és a gumiabroncsokon túlmenően minden Porsche-rajongó javára kiterjesztették. A két partnert a végső minőség és a tökéletesség folyamatos keresése köti össze.

A Michelin idén két kitüntetést kapott a Tire Technology Expon, köztük az Év Gumiabroncs Gyártója díjat is

Díjak, amelyek megerősítik a Michelin vezető szerepét az innováció terén A Michelin hatodik alkalommal nyerte el az Év Gumiabroncsgyártója díjat a Hannoverben megrendezett Tire Technology Expo 2023 kiállításon A csoport az Év környezetvédelmi teljesítménye díjat is elnyerte, köszönhetően az első két közúti használatra engedélyezett gumiabroncsának, amelyek 45%-ban, illetve 58%-ban fenntartható anyagokat tartalmaznak, az egyiket személygépkocsikra, a másikat pedig buszokra szánták

Michelin- Elektromos mobilitás a Movin'on Inside programjában

A Movin'On Inside, a fenntartható mobilitásról szóló beszélgetős műsor, különkiadást szentelt az elektromos mobilitás témának. A Michelin meggyőződése, hogy az elektromobilitás az energetikai átmenet gyorsítója, a prémium abroncsgyártó a fejlesztés kulcsszereplői között van. Vegyük például Afrika jelenlegi helyzetét: Afrikában a közlekedés az üvegházhatású gázok teljes kibocsátásának 10%-át teszi ki, valamint a szubszaharai járműpark a jelenlegi 25 millió járműről 2040-re várhatóan 58 millióra nő. Mind helyi, mind globális szinten cselekedni kell a folyamatok visszafordítása és megállítása érdekében.

Gumiabroncsokkal és használatukkal kapcsolatos jó tanácsok a BHPgumitól és a Michelintől; minden évszakra!

2023 első cikkét a 2022-es év olvasói kommentjei ihlették. A gumiabroncsokkal és azok használatával kapcsolatban megjelenő tavalyi tartalmaink alatti hozzászólásokat olvasva úgy gondoltuk, hogy néhány alapvető fontosságú kérdésről beszélnünk kell az abroncsokkal és azok használatával kapcsolatban. A visszatérő gyakorisággal felmerülő kérdéseket, kétségeket, problémákat és tévhiteket a Michelinnel közösen szeretnénk eloszlatni.

Fenntartható gumiabroncsok: A Michelin újabb előrelépést tesz!

A Michelin egy új akadályon lépett át, mivel elsőként tervezett olyan gumiabroncsot, amely akár 58%-ban fenntartható anyagokat tartalmaz, és amelyet közúti használatra engedélyeztek. Ez egy újabb bizonyítéka az abroncsgyártó technológiai vezető szerepének az anyagok területén.

Interjú Muzsay Istvánnal a Michelin Hungária Kft. cégvezetőjével: : 2050-ben már valamennyi termékünket fenntartható módon állítjuk elő

A Magyar Gumiabroncs Szövetség (Hungarian Tire Association - HTA) interjú sorozatának előző részében  a Goodyear Hungary Kft. kelet-európai kiskereskedelmi operatív vezetőjével, Sipőcz Győzővel beszélgettek, amelyről mi is beszámoltunk: https://bhpgumi.hu/magazin/cikkek/3142-magyar-gumiabroncs-szovetseg-interjusorozat-gumiabroncs-ipari-szereplokkel-az-abroncsgyartas-jovoje-az-innovacio.html Ezúttal A Michelin Hungária kft. cégvezetőjét, Muzsay Istvánt kérdezték, egyebek mellett a nagybetűvel írt fenntarthatóságról, a nyíregyházi gyárral kapcsolatos tervekről és a négyévszakos abroncsok előretöréséről.

Van két jó tippünk télire! Michelin Pilot Alpin 5 és Pilot Alpin 5 SUV

Megbízható téli gumi minőséget keresel személy vagy SUV járműdre? A Michelin Pilot Alpin 5-termékcsaláddal hosszútávú megoldásra lelsz! A MICHELIN Pilot Alpin 5 téli abroncsot a világ vezető autógyártói, mint az Audi, AMG, BMW, Mercedes és a Porsche - amelyek szigorúan magas színvonalat igényelnek - használják a nagyteljesítményű járműveikre való felszerelés céljából.

bhpgumi.hu
kosar icon
Gumiabroncs WEBSHOP

tyre-test.org Gumiabroncs tesztek,
vélemények valós
felhasználóktól
tire icon tyre background

gumi-b2b.hu/platform Magyarország legnagyobb
gumiabroncs platformja
tire icon tyre background

Töltse le applikációnkat!

Google Play ikon
Google Play ikon