Prémium nyári abroncs kisebb felnire? A 15 collos méretkategóriában a Goodyear nyert az ADAC nagyszabású tesztjén

Tóth Dorottya
  • Első helyezés az ADAC 15" méretű nyári abroncsokon végzett tesztjén
  • A legjobb univerzális abroncs 15 versenytárssal összehasonlítva
  • A legnagyobb futásteljesítmény; „nagyon jó” futásteljesítmény-minősítés

A Goodyear EfficientGrip Performance 2 első helyezést ért el az ADAC 15"-os nyári abroncsokat vizsgáló legújabb tesztjén, amelynek során a kisautó szegmensben népszerű méretben 16 különböző abroncsot hasonlítottak össze.

 A németországi ADAC autóipari szövetség az osztrák ÖAMTC és a svájci TCS szervezetekkel közösen tette közzé a teszt eredményeit. A vizsgálat tárgya a 185/65R15 méretű, H sebességindexű abroncs volt, melyet különböző szempontok szerint vizsgáltak, mint például a száraz és a nedves úton nyújtott teljesítmény, a zajszint, az üzemanyag-fogyasztás és a kopás. 

161640210.goodyear efficientgrip performance 205 55 r16 91w

Tesztjelentésében az ADAC a sokat úton lévő vezetők számára ajánlotta a Goodyear EfficientGrip Performance 2 abroncsát, mivel a futásteljesítmény tekintetében ez bizonyult a legjobbnak a 16 vizsgált termék közül. A valamennyi kategóriában mutatott meggyőző eredményeknek köszönhetően a Goodyear EfficientGrip Performance 2 kapta a legjobb összpontszámot is. 

A hosszú élettartam a Goodyear EfficientGrip Performance 2 abroncs kulcsfontosságú jellemzője. Az abroncs elődjéhez viszonyítva figyelemre méltó 50%-kal, a vizsgált legközelebbi versenytársához képest pedig 20%-kal nagyobb futásteljesítménnyel büszkélkedhet, ezzel „nagyon jó” minősítést szerzett, és az összes vizsgált kritériumban meggyőző eredményeket ért el.

Goodyear Ef.g. Perf.2

A 2022-ben végzett ADAC-teszt a 185/65R15 méretű abroncsot vizsgálta, amelyet előszeretettel használnak számos kisautón – így például az Audi A1, a Citroën C3, a Fiat Panda, a Renault Clio és Zoe, valamint a Volkswagen Polo járműveken. 

Laurent Colantonio, a Goodyear EMEA-régió regionális műszaki igazgatója így fogalmaz: „Az EfficientGrip Performance 2 termékcsaládot úgy terveztük meg, hogy kitűnő abroncs legyen számos különböző autó és felhasználó számára, akik a száraz és a nedves utakon nyújtott megbízható teljesítmény mellett kiváló futásteljesítményt és tartósságot várnak el. Ezek a jellemzők mutatják, hogy a díjnyertes termékcsalád készen áll a modern elektromos autókra, továbbá bizonyítják a Goodyear fenntarthatóság iránti elkötelezettségét is. Örömmel tölt el bennünket, hogy mindez egyértelműen megmutatkozik az ADAC tesztjének eredményeiben, melynek keretében egy, a kisautók és a kompakt ferdehátúak sofőrjei körében népszerű abroncsméretet vették górcső alá.

EFFIGRIPP2 ratio 900x500px

https://www.youtube.com/watch?v=dr5WNLjaFYs&ab_channel=GoodyearUK

 

Forrás:

goodyear.com

bhpgumi.hu
kosar icon
Gumiabroncs WEBSHOP

tyre-test.org Gumiabroncs tesztek,
vélemények valós
felhasználóktól
tire icon tyre background

gumi-b2b.hu/platform Magyarország legnagyobb
gumiabroncs platformja
tire icon tyre background

Töltse le applikációnkat!

Google Play ikon
Google Play ikon