Hulladékból gumiabroncsot készít a Michelin; a gyerekeknek nagyon tetszett a kezdeményezés!

Tóth Dorottya

A Michelin a Scotland Innovation Parkban, Dundee-ban magyarázta el a gyerekeknek, hogy hogyan lehet hulladékból gumiabroncsot készíteni. A kezdeményezés végül hatalmas népszerűségnek örvendett és százával csábította a lelkes, fiatal látogatókat. A rendezvényre látogató gyerekek csodás kíséretet is kaptak a Michelin legendás figurája, a Bibendum személyében. Lehetőségük nyílt felfedezni és megfejteni a Michelin Regenlab rejtélyét, azé a titokzatos gépét, amelyet hulladékkal, például joghurtos poharakkal vagy akár műanyag palackokkal is működtetnek.

 UNE newsDundee

A hab a tortán az volt, hogy a gyerekek a gépet ki is próbálhatták, kísérletezhettek is vele, ahogyan azt a Le Mans-i 24 órás verseny vagy a Moto GP pilótái is megtették már korábban. Egy olyan élménycsomagot nyújtott a francia prémium abroncsgyártó, amely korántsem hagyta hidegen kisiskolásainkat!

 

A MICHELIN CÉLJA, HOGY 2050-RE 100%-BAN ÚJRAHASZNOSÍTOTT VAGY BIOTERMELÉSBŐL SZÁRMAZÓ ANYAGOKAT ÉPÍTSEN BE GUMIABRONCSAIBA

A környezet védelme kimagaslóan fontos a jövő generációik jólétének biztosítása érdekében. A Michelin számára pedig minden prioritás, ami a Fenntartható Fejlesztési Célok stratégiájában szerepel.  A Michelin a szaktudásán és a kutatás-fejlesztési teljesítményén túlmenően az innovatív partnerségekre támaszkodik, nagyon különböző technológiai fejlesztésekben vesz részt, hogy megfeleljen a 100%-ban fenntartható gumiabroncs kihívásának. Ilyen például a BioButterfly a növényi hulladékból származó bioalapú butadién előállítása, a Pyrowave a polisztirol hulladék újrahasznosítási technológiája, a Carbios a műanyaghulladék enzimatikus újrahasznosítási folyamata, vagy akár az Enviro az elhasználódott gumiabroncsokból származó korom újrahasznosítása.

https://www.youtube.com/watch?v=Ui0lfeQ5epE&ab_channel=Michelin

 

A MICHELIN SKÓCIAI INNOVÁCIÓS PARKRÓL (MSIP) DIÓHÉJBAN

A Michelin Scotland Innovation Park (MSIP) a Michelin, a Dundee Városi Tanács és a Scottish Enterprise közös vállalkozása, amelyet azért hoztak létre, hogy gazdasági növekedést generáljon Skóciában, és támogassa a fenntartható gazdaságra való igazságos és méltányos átállást. Az MSIP egy olyan hely, ahol ösztönzik az innovációt, ahol az ötletek virágozhatnak, és ahol bőséges lehetőség van az egyetemekkel, ipari csoportokkal és más innovációs központokkal való együttműködésre. Minden feltétel adott a fenntartható mobilitás és a szén-dioxid-mentesítés terén történő előre lépésekhez.

MSIP

 


Tudta?

Évente közel 4 milliárd műanyag palackot lehetne újra hasznosítani a Michelin gumiabroncsaiban.

image 2022 06 13T144341.036

 

Korábbi cikkeink a témában:

https://bhpgumi.hu/magazin/cikkek/3060-muanyagbol-gumiabroncsot-igen-a-michelin-mar-teszteli-az-elso-prototipust.html

 

https://bhpgumi.hu/magazin/cikkek/3124-a-lefutott-gumibroncsok-ujrahasznositasa-ahogy-a-michelin-csinalja.html

 

https://bhpgumi.hu/magazin/cikkek/3041-michelin-e-primacy-az-okotudatos-es-tartos-nyari-gumi.html

 

 

Forrás:

michelin.com

Kapcsolódó cikkek

Hogyan formálja át a Michelin a biológiai sokféleséggel kapcsolatos kihívásokat a tevékenységeinek fenntartható gyakorlása érdekében?

A vállalatoknak jelentős szerepet kell vállalniuk a biológiai sokszínűségre, a környezetre gyakorolt (káros) hatásuk csökkentésében, valamint az ökoszisztémák helyreállításában és előmozdításában. A Michelin e meggyőződésétől vezérelve a környezettudatosság érdekében cselekszik és újít. "A biológiai sokféleség védelme a fenntartható gazdasági és emberi fejlődés alapvető feltétele" - nyilatkozta Florent Menegaux, a Michelin Csoport vezérigazgatója. Miként sikerül megvalósítania e nemes elhatározást a világ egyik legnagyobb prémium gumiabroncs gyártójának?

MICHELIN CROSSCLIMATE 2 SUV; a négyévszakos abroncsok mestere!

A Michelin a CrossClimate 2 SUV mintázatát kifejezetten városi terepjárokra fejlesztette. Lendületben marad mindenhol, minden időjárásban - az elsőtől az utolsó kilométerig. Az új négyévszakos mintázat az európai piacok legkeresettebb all-season abroncscsaládjának tagja.  A CrossClimate 2 SUV egy biztonságos és költséghatékony választás. Téli minősítéssel is rendelkező gumiabroncs, amely minden eddiginél magasabb szintű biztonságot szavatol SUV modellek számára, minden időjárási körülmény között! A MICHELIN CROSSCLIMATE 2 SUV abroncs egész évben meggyőző biztonsági teljesítményt nyújt, így nyugodtan rábízhatja magát!

A lefutott gumibroncsok újrahasznosítása, ahogy a Michelin csinálja

A Michelin együttműködik az újrahasznosító iparral, hogy ösztönözze az elhasználódott gumiabroncsok visszanyerését és újbóli felhasználását.

Forradalmasító praktikákkal halad a karbonsemlegesség felé a Continental

A Continental abroncsgyártó rendkívül elkötelezett a fenntartható fejlődés elve mellett. Álláspontjuk szerint a fenntartható és felelősségteljes üzleti tevékenység növeli az innovációs képességüket, amely által még könnyebben tudnak megfelelni a jövő kihívásainak. 

Néhány éven belül debütálhat a Michelin UPTIS, amelynek jóvoltából defektmentes abroncsokon guruhat a Chevrolet villanyautója

A Michelin néhány éven belül kereskedelmi forgalomba szeretné hozni az UPTIS néven emlegetett technológiáját. Ezt az elnevezést a Unique Puncture-proof Tire System (egyedi defektbiztos gumiabroncs-rendszer) szóösszetételből származtatja a vállalat.

bhpgumi.hu
kosar icon
Gumiabroncs WEBSHOP

tyre-test.org Gumiabroncs tesztek,
vélemények valós
felhasználóktól
tire icon tyre background

gumi-b2b.hu/platform Magyarország legnagyobb
gumiabroncs platformja
tire icon tyre background

Töltse le applikációnkat!

Google Play ikon
Google Play ikon