A Hopium és a Bridgestone egyedi gumiabroncsokat fejleszt a hidrogénhajtású járművekhez

Tóth Dorottya

A HOPIUM, -a hidrogénüzemű járművek első francia gyártója- a Bridgestone-nal, a gumiabroncsok és a fenntartható mobilitási megoldások globális vezető vállalatával együttműködve, prémium gumiabroncsokat fejleszt a Hopium "Machina" nevű csúcskategóriás szedánja számára.

A partnerség célja az alacsony gördülési ellenállású technológiával rendelkező egyedi abroncsok tervezése, ami a jármű hatótávolságának 1000 km-re növelésében fontos tényező. A gumiabroncsok a Bridgestone saját fejlesztésű, virtuális gumiabroncs-fejlesztési technológiájával készülnek, amely jelentős előnyöket biztosít mind a hatékonyság, mind a fenntarthatóság tekintetében.

 1920 hopium

Az átfogó Bridgestone E8 kötelezettségvállalási projekt keretében az abroncsgyártó vállalta, hogy támogatja a fenntartható társadalom megvalósulását azáltal, hogy partnereivel közösen társadalmi és fogyasztói értéket biztosít az üzleti és a működési tevékenységének minden területén.

A versenypályákon szerzett tapasztalatai eredményeként Olivier Lombard, a Le Mans-i 24 órás verseny egykori legfiatalabb győztese megalapította a Hopiumot, a csúcskategóriás hidrogénüzemű járművek gyártóját. Az autórajongó családból származó Olivier Lombard hét éve versenyez hidrogénhajtású autókkal, ezzel a világ legtapasztaltabb versenyzője ezen a területen. A verseny szabadtéri laboratóriumként szolgált Olivier Lombard és csapata számára, hogy új mobilitási megoldásokat fontolgassanak napjaink környezetvédelmi kihívásaihoz. Annak ellenére, hogy a közlekedési ágazat az üvegházhatású gázok kibocsátásának 20%-át teszi ki, a vállalat a klímaváltozás szereplőjeként pozicionálja magát. A Hopium szakértőkből és iparági vezetőkből álló csapatot hozott össze a hidrogén-üzemanyagcella, technológia és autóipari innováció élvonalában.

 

hopium machina 13ee46b4b997952a6a5e326a297dfeb6

 

Olivier Lombard, a Hopium vezérigazgatója és alapítója elmondta: "Indulása óta a Hopium megtiszteltetésnek tekinti, hogy együttműködjön a területük legjobbjaival. Ma ez a stratégiai megállapodás egy neves ipari világvezetővel fontos mérföldkőnek számít ambiciózus ütemtervünkben. A Bridgestone jelentős szakértelemmel rendelkezik a gumiabroncsok és abroncstechnológiák tervezése terén az újabb típusú mobilitás számára, és minden bizonnyal értékes tanulságokkal járul hozzá a partnerséghez, segítve minket abban, hogy megfeleljünk az előttünk álló kihívásoknak."

 

Steven De Bock, a Bridgestone EMIA fogyasztói cseréjéért és OE-ért felelős alelnöke a következőket mondta: "Ez az izgalmas partnerség a Hopiummal ismét bizonyítja, hogy támogatjuk az innovatív mobilitás úttörőinek következő generációját. Elismert szakértelmünket egy igazi innováció szolgálatába állítjuk a zéró kibocsátású mobilitás területén, és ezzel elősegítjük a mobilitás fenntarthatóbb jövőjének megvalósítását."

FSisLCAX0AAZeWS

 

Nektek mi a véleményetek a hidrogénnel működő autókról? Lehet, hogy ez lesz a jövő?

 

 

Forrás:

https://press.bridgestone-emia.com/hopium-partners-with-bridgestone-to-develop-bespoke-tyres-for-hydrogen-powered-hopium-machina/

 

 

 

Kapcsolódó cikkek

Autó Korcz Kft.- Tököl

Az Autó Korcz Kft műhelyében kiváló minőségű, kerékszerelési és gumicsere szolgáltatást biztosítanak közös ügyfeleink számára. A szakszerű átvizsgálás után gyors és hatékony megoldást nyújtanak bármilyen problémára: defekt, egyéb javítható sérülés, szerelés, illetve szezonális gumicsere esetén egyaránt. Fontos számukra, hogy ügyfeleik mindig gyors és minőségi szolgáltatásban részesüljenek.

A Bridgestone bemutatja az új négy évszakos, Turanza All Season 6-os gumiabroncsot

Bridgestone Turanza All Season 6 A Bridgestone a gumiabroncsok és a fenntartható mobilitási megoldások piacvezetője bemutatta a Turanza All Season 6 gumiabroncsot.Az új prémium négy évszakos túrabaroncs gyártása során ENLITEN technológiát alkalmaztak. Az egész éven át tartó teljesítményre tervezett Bridgestone Turanza All Season 6 egy átfogó piackutatás alapján kelt életre, méghozzá több ezer európai pilóta bevonásával arról, hogy mit várnak el egy négy évszakos túraabroncstól, és milyen kihívásokkal kell szembenézniük a vezetés során.

Az abroncs nem pusztán egy fekete gumikarika

Sipőcz Győző, a Goodyear Hungary Kft. kelet-európai kiskereskedelmi operatív vezetője szerint folyamatos innováció és a néha meghökkentő célú fejlesztések jelentik az abroncsiparág jövőjét. Mint megtudtuk, a Goodyearnek megvan a válasza a mikrorészecske kibocsátás problémájára, a távol-keleti konkurencia nyomulására és az elektromobilitás miatt felforduló piaci fejleményekre is. Sipőcz Győzővel a Magyar Gumiabroncs Szövetség beszélgetett e témákról.

Defect Cars Kft.- Gyál

A Defect Cars Kft. partnerszervizünk 2009 óta folytatja tevékenységéit, amelyeket folyamatosan fejleszt.Partnerünk szervize a pest vármegyei Gyálon található. Munkatársaik precízek, szakképzettek. Gépparkuk rendkívül mondenr, amelyet rendszeresen ellenőriznek és kalibrálnak. Szolgáltatásaikat folyamatosan bővítik. Ettől az évtől kezdve előzetes eredetiségvizsgálatott is vállalnak.

Gumipatika Plussz Kft.- Budapest

IX. kerületi, fővárosi partnerszervizünk 1985-ben kezdte meg tevékenységét családi vállalkozásként. A Gumipatika Plussz Kft. jó minőségű, új és használt személy, kisteher és teher gumiabroncsok szerelésével, valamint javításával és értékesítésével foglalkozik. Munkájukra alaposság és precizitás jellemző.

HABIBI-2003 Gumiszerviz Kft- Érd és Százhalombatta

A HABIBI-2003 Gumiszerviz Kft. több mint 20 éve foglalkozik gumiszerviz szolgáltatással. A vevők igényeihez igazodva több mint 10 éve autószerviz szolgáltatással bővültek, valamint mobil gumiszervizt is működtetnek. A HABIBI-2003 Gumiszerviz Kft. két helyszínen is fogadja közös ügyfeleinket a budapesti agglomerációban, Érden és Százhalombattán.  Kollégáik jól képzettek, több mint 20 év szakmai tapasztalattal rendelkeznek. Gépeiket folyamatosan fejlesztik, így a legkorszerűbb eszközökkel dolgoznak.

Palotagarázs Budapest

A Palotagarázs partnerszervizünk Budapest XV. kerületében a Csobogós utca 10. szám alatt 2018. óta várja ügyfeleit. Gumiszerelés, klímatöltés, autókozmetika a fő profiljuk. A téli-nyári szezonokban a gumik átszerelése gördülékenyen zajlik, időpontfoglalással fogadják az ügyfeleket.

TM BETA-Car Bt.- Gumiszerviz Érd

A TM BETA-Car Bt. Érden működő partnerszervizünk. Korábban a gumicserét a meglévő autószerviz ügyfélkör kiszolgálása érdekében indították, mint ahogy a teljeskörű klímaszervizet is, azonban a nagyszámú érdeklődés miatt ma már mindkét, a gumiszervizet és a klímaszervizet is elérhetővé tették minden egyes új és meglévő ügyfelük számára.

Új partnerszervizünk: Janó Gumi és Karosszéria szerviz - Bük

Janó Gumiszerviz Egyik legújabb partnerszervizünk, a büki Janó Gumi és Karosszéria szerviz 2017-ben nyitotta meg kapuit, azzal a fő célkitűzéssel, hogy minden régi és új ügyfelük igényeit minél magasabb színvonalon elégítsék ki.

bhpgumi.hu
kosar icon
Gumiabroncs WEBSHOP

tyre-test.org Gumiabroncs tesztek,
vélemények valós
felhasználóktól
tire icon tyre background

gumi-b2b.hu/platform Magyarország legnagyobb
gumiabroncs platformja
tire icon tyre background

Töltse le applikációnkat!

Google Play ikon
Google Play ikon