A Bridgestone egyedi Turanza Eco gumiabroncsokat fejleszt a Škoda Enyaq iV elektromos SUV-hez

Tóth Dorottya

Egyedi Turanza Eco gumiabroncsok a Bridgestone-tól!

A Škodával való együttműködés részeként a Bridgestone a teljesen elektromos meghajtású Škoda Enyaq iV számára fejlesztette ki az ENLITEN technológiával készült Turanza Eco gumiabroncsokat. Az ENLITEN csökkenti az abroncsok tömegét és gördülési ellenállását, miközben támogatja az Enyaq kezelhetőségét, tapadását nedves útfelületen, valamint hosszú élettartamot is biztosít.

 A Škoda nem véletlenül választotta a Bridgestone ENLITEN technológiával készült Turanza Eco gumiabroncsokat, mivel a 30%-kal csökkentett gördülési ellenállás és a 20%-kal visszavett súly1 529 kilométeres hatótávolságot biztosít az Enyaq iV számára. A bevált technológiával készült Bridgestone abroncsokat a Škoda mellett olyan gyártók alkalmazzák, mint az Audi a Q4 e-tron modellen, a Volkswagen a ID.3/ID.4/ID.5 elektromos autóin és a Cupra a Born-on.

Skoda Enyaq Coupe RS iV

A Bridgestone az Enyaq iV gumiabroncsait 18, 19, 20 és 21 colos méretben készíti. A fenntarthatóság jegyében, a fizikai megvalósulás előtt saját, virtuális abroncsfejlesztési technológiájával fejlesztették, így a valós körülmények között szükséges tesztek számát is jelentősen csökkentették. Ennek köszönhetően a fejlesztési fázisban akár 60 százalékkal mérséklődik a nyersanyagfogyasztás és a szén-dioxid kibocsátás, miközben akár 50 százalékkal is felgyorsítható a piacon való debütálás- összességében fenntarthatóbbá, hatékonyabbá, pontosabbá és rugalmasabbá téve a gumiabroncsfejlesztést.

A Škoda Enyaq iV egy minden szempontból fenntartható autó és élvezetesen vezethető és nem utolsó sorban a Bridgestone E8 kötelezettségvállalásában foglalt értékek közül többet megvalósít. A Bridgestone E8 kötelezettségvállalás összesen nyolc fókuszterületet - Energia, Ökológia, Hatékonyság, Bővítés, Gazdaság, Érzelem, Könnyítés és Erősítés - foglal magában, és segít kollektíven irányítani a vállalat stratégiai prioritásait, a döntéshozatalt és a fenntarthatósági erőfeszítéseket az üzlet és a működés minden területén.

A Bridgestone az elektromos mobilitásban hatalmas lehetőséget lát a szén-dioxid kibocsátás csökkentésének és a mindenki számára fenntarthatóbb mobilitás jövőjének kialakítása tekintetében. A vállalat büszke arra, hogy a Škodával együttműködve segíthet felgyorsítani ezt az elektromos közlekedésre való átalakulást. Az EV abroncsok a Bridgestone EMIA teljes személygépkocsikra vonatkozó OE-kínálatának mintegy 11%-át teszik ki - a 2019-es mindössze 4%-ról, ez az arány 2024-re várhatóan meghaladja majd a 20%-ot.

 

Bridgestone Turanza Eco 215 50 R19 93T B Seal

 

Forrás:

bridgestone.com

 

Kapcsolódó cikkek

Újabb szuperautóra gyárt gumiabroncsot a Bridgestone

A Bridgestone a Lamborghini Huracán STO, EVO és Tecnica modellek után a Huracán Sterrato egyetlen és kizárólagos gumiabroncs-partnere: a vállalat a világ első, V10-es motorral és összkerékhajtással, terepjáró és téli felszereléssel ellátott szupersportkocsijához biztosítja az úttörő és egyedi Bridgestone Dueler All-Terrain AT002 gumiabroncsot.

A Bridgestone hiperhatékony gumiabroncsot fejleszt a Mercedes-Benz VISION EQXX számára

A Mercedes-Benz AG a Bridgestone-t választotta a Mercedes Benz VISION EQXX névre hallgató, technológiai programjának gumiabroncs-fejlesztő partneréül. A futurisztikus elektromos jármű a Mercedes válasza az EV-k hatékonyabbá tételére és az elektromos hatótávolság új szintre emelésére. A Bridgestone mérnökei a Mercedes-Benzzel együttműködve olyan egyedi tervezésű gumiabroncsokat hoztak létre, amelyek hozzájárultak ahhoz, hogy a jármű hatékonysága és ezáltal hatótávolsága egyetlen feltöltéssel 1000 kilométerre nőjön. Az említett távot a jármű a németországi Sindelfingenből a franciaországi Cassis-ig egyetlen töltéssel tette meg, 8,7 kWh/100 kilométeres energiafogyasztással.

A Bridgestone szerint a guayule lehet a gumiabroncs-gyártás jövője

A gumiabroncsgyártó egy új, szárazságtűrő cserjével helyettesítené a gumifákat A Bridgestone abroncsgyártó szerint a guayule, a természetes gumi új forrása. Az Egyesült Államok Energiaügyi Minisztériuma (DOE) kutatási ösztöndíjat adományozott a Bridgestone-nak, miután a gumiabroncsgyártó cég több mint egy évtizedet töltött a guayule nevű sivatagi cserje vizsgálatával, amely a természetes gumi lehetséges új forrásának ígérkezik. A vállalat szerint a szárazságtűrő növény egy fenntartható alternatívát jelenthet a gumifák számára, amelyek hagyományosan trópusiasabb klímát igényelnek.

A Bridgestone egyedi Potenza Sport abroncsokat fejleszt a Maserati új Grecale D-UV modelljére

A Bridgestone-t választották a Maserati Grecale gumiabroncs-partnerének, amely zászlóshajó Potenza Sport abroncsokat biztosít az olasz vállalat legújabb D-szegmensű járművéhez (D-UV). A fejlesztési folyamat során a legmodernebb virtuális abroncsmodellezési technológiákat használták, amelyek lehetővé tették a Bridgestone számára, hogy a Potenza Sportot virtuális környezetben tervezze, tesztelje és finomhangolja, ami jelentős előnyöket biztosít a hatékonyság és a fenntarthatóság terén. A partnerség részeként a Bridgestone biztosítja a felszereléseket a Grecale csúcsminőségű Trofeo és MHEV lágy hibrid változatához.

bhpgumi.hu
kosar icon
Gumiabroncs WEBSHOP

tyre-test.org Gumiabroncs tesztek,
vélemények valós
felhasználóktól
tire icon tyre background

gumi-b2b.hu/platform Magyarország legnagyobb
gumiabroncs platformja
tire icon tyre background

Töltse le applikációnkat!

Google Play ikon
Google Play ikon

Önnek ajánljuk