A Bridgestone bemutatta a fenntartható mobilitással kapcsolatos terveit a 2023-as fogyasztói elektronikai kiállításon (CES)

Tóth Dorottya

A Bridgestone bemutatta átfogó jövőképét a fenntartható mobilitásról a 2023-as Ces-en Las Vegasban január 5-8 között.

A prémium abroncsgyártó jelenléte a CES 2023-on három kulcsfontosságú téma köré összpontosult:

  1. Megújuló természetes gumi és gumiabroncs újrahasznosítás: A Guayule egy örökzöld cserje, amely az USA délnyugati részétől Észak-Mexikóig terjedő száraz övezetből származik és természetes gumialapanyag. A Bridgestone az újrahasznosítási technológiák kifejlesztésében a fejleszt fenntartható gumiabroncsot az EVERTIRE KEZDEMÉNYEZÉSÉNEK KERETÉBEN.
  2. "Smart Corner" digitálisan összekapcsolva, gumiabroncsok és légrugók az EV-k számára: a járművek teljesítményét, hatékonyságát, biztonságát és kényelmét fokozzák az érzékelővel ellátott gumiabroncsok és légrugók.

  3. Digitális portaszolgálat a magánszemélyek és a flották számára a járműkezeléshez: online portaszolgálattal szolgálják ki járműveiket.

 guayule

A fenntartható mobilitást biztosítják a gumiabroncs- és gumigyártás minden egyes szakaszában a termék életciklusa során - a gyártástól és a tulajdonlástól a karbantartásig és az életciklus végéig. A CES-en a Bridgestone bemutatta elképzelését a gumiabroncsok teljes körű felhasználásáról és az abroncsgyártó végső célja a szén-dioxid-semleges közlekedés elérése a jövőben.

 

Fenntarthatóbb gumiabroncsok gyártása

A Bridgestone elkötelezte magát az újrafeldolgozott és újrahasznosított gumiabroncsok használatának növelése mellett. Céljuk 2030-ig elérni, hogy a gumiabroncsaik 40%-ban megújuló anyagokból készüljenek. Az ezt követő törekvésük pedig ennél is nagyobb, 2050-re ezt az arányt 100%-ra szeretnék növelni. A CES-en a vállalat bemutatta több kulcsfontosságú elemét is a fenntartható gumiabroncs-gazdaságra irányuló célkitűzései közül.

Egy megújuló alternatív természetes forrás a guayule, amely olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a kaucsuk. Számos előnye közül az egyik, hogy 40%-kal kevesebb vizet igényel, mint az olyan növények, mint a lucerna és a gyapot, amelyeket manapság az amerikai délnyugaton termesztenek. A vállalat több mint 100 millió dollárt fektetett be guayule-ból származó természetes kaucsuk előállításába, és jelenleg egy 281 hektáros kutatófarmot, egy biofeldolgozó kísérleti üzemet és több termesztőüzemet működtetnek. A Bridgestone azon dolgozik, hogy a helyi termelők oktatásával a klímatudatos gazdálkodási technikákra és öntözésre, alkalmazkodni tudnak a jelenlegi nehézségekhez és környezeti változásokhoz. Az elsődleges cél, hogy 25.000 hektárnyi területet műveljenek meg guayule-termesztés számára az évtized végéig.

 

Az újrahasznosított gumiabroncsok jövője

2022 elején a Bridgestone bejelentette a EVERTIRE INTIATIVE kezdeményezését, amelynek középpontjában a gumiabroncsok újrahasznosítása áll. Ezen globális erőfeszítésen a Bridgestone egyéb partnerekkel dolgozik együtt, hogy az abroncsok újrahasznosítására a legkorszerűbb technológiát alkalmazhassák. Ennek egyik példája az elhasználódott gumiabroncsok biológiai feldolgozása egy fermentációs eljárással. Az ebből a folyamatból származó anyagok alkalmasak újbóli felhasználásra az abroncsgyártás során.

ogp

 

Az autonóm és elektromos jövő

A Bridgestone Smart Corner megoldás egy demonstrációja annak a képességnek, ami javítja az elektromos és autonóm járművek teljesítményét, kényelmét és hatékonyságát, miközben maximalizálja a gumiabroncsok, a rugók és a levegő élettartamát. A megoldás egyesíti a prémium kategóriás Bridgestone gumiabroncsokat és a Firestone Airide-ot. A Firestone Airide olyan légkamrákat és rugókat foglal magába, amelyeket kifejezetten elektromos és autonóm járművekhez és azok alkalmazásaira terveztek. A Smart Corner megoldás egy beágyazott, felhőbe kapcsolt érzékelőket használ mind a gumiabroncsokban, mind a légrugókban, lehetővé téve a Bridgestone számára a valós idejű és prediktív betekintést, amely növeli a biztonságot és hatékonyságot. A Bridgestone ENLITEN EV Concept gumiabroncs olyan anyagokból készül, amelyek egyszerre megújulók és energiahatékonyak, csökkentve a gördülési ellenállást az akkumulátor hatótávolságának növelése érdekében, miközben megfelelnek az EV-khez kapcsolódó nagyobb terhelés és kopás követelményeinek. Az ENLITEN EV Concept gumiabroncs kerül összepárosításra a Firestone Airide rendszerrel, hogy optimalizálja a hatékonyságot és a rugózási minőséget. Ez a digitálisan összekapcsolt légrugó alkalmazkodik a dinamikus terheléshez és lehetővé teszi az aktív felfüggesztési rendszerek további elszigetelését a zajoktól, anélkül, hogy a menetkomfort tekintetében kompromisszumra kényszerülnénk. Mind az ENLITEN EV Concept gumiabroncs, mind a a Firestone Airide Concept EV légrugó beépített érzékelőkkel rendelkeznek, amelyek összegyűjtik a légnyomással, hőmérséklettel és sebességgel kapcsolatos adatokat, amelyeket a Bridgestone saját adatelemzésével kombinálva valós idejű becslésekkel tájékoztatják a járműrendszereket a kanyarterhelésről, az útfelület állapotáról, valamint a gumiabroncs és a rugó teljesítményéről. Ezek a digitálisan lehetővé tett észrevételek a biztonság maximalizálása érdekében tudatosítják a folyamatokat az elektromos és autonóm járművekben. Ezzel egyidejűleg lehetővé teszik a Bridgestone mobilitási megoldásai számára, hogy előre jelezzék a jármű igényeit, és közvetlenül összekapcsolják az ügyfeleket olyan szolgáltatásokkal, amelyek növelik a kényelmet, komfortot, meghosszabbítják a termék élettartamát és egy jobb minőségű, széndioxid-kibocsátás mentes közlekedést szavatolnak.

cq5dam.web.1280.1280 2

 

A járműtulajdonos felhatalmazása

A proaktív karbantartás kulcsfontosságú a következők biztosításához a jármű kifogástalan műszaki állapotának, hosszú élettartamának, optimális teljesítményének és hatékonyságának biztosítása érdekében. A Bridgestone Fleet Care egyesíti az adatkapcsolattal rendelkező gumiabroncsokat a jármű fedélzetén lévő rendszerekkel, hogy automatizálja vagy felhatalmazza a tulajdonosokat a járműápolással kapcsolatban. Legyen szó akár egyetlen személygépkocsiról vagy egy teljes flottáról, a flottakezelési megoldás zökkenőmentesen integrálódik a járműrendszerekbe a rutinszerű karbantartáshoz szükséges adatok gyűjtéséhez.

Web enabling circularity V2

A szervizigényeket, a gumiabroncsok kopásának előrejelzését, és egy egységes online élményt nyújtanak. Az adatok értelmezésével megjelenik az állapot az egyes járművek szükségleteire, és a rendszer szervizelési lehetőségeket kínál az adott problémák megoldására, méghozzá egy gombnyomással. A flotta gondozási megoldás a vállalat tulajdonában lévő hálózatra csatlakozik, és lehetővé teszi, hogy a jármű tulajdonosa válassza ki, hogy mely szolgáltatásokat kívánja elvégezni az ő igényei szerint. A digitális fizetés pedig rendkívül egyszerű, és minden szolgáltatás egyeztethető.

 

Ez a platform lehetővé teszi a flották számára, hogy termelékenyebbek legyenek, hatékonyabban és gazdaságosabban működjenek, és a Bridgestone további célja, hogy ugyanezt a prémiumszintet és személyre szabott értéket és szolgáltatást kínálja a családok számára is.

 

A legtudatosabb Bridgestone abroncsok elérhetők készleteinkről:

https://bhpgumi.hu/autogumi/nyari-gumi/bridgestone-nyarigumi/

https://bhpgumi.hu/autogumi/negyevszakos-gumi/bridgestone-negyevszakosgumi/

 

Forrás:

tyretradenews.co.uk

 

Kapcsolódó cikkek

Autó Korcz Kft.- Tököl

Az Autó Korcz Kft műhelyében kiváló minőségű, kerékszerelési és gumicsere szolgáltatást biztosítanak közös ügyfeleink számára. A szakszerű átvizsgálás után gyors és hatékony megoldást nyújtanak bármilyen problémára: defekt, egyéb javítható sérülés, szerelés, illetve szezonális gumicsere esetén egyaránt. Fontos számukra, hogy ügyfeleik mindig gyors és minőségi szolgáltatásban részesüljenek.

A Bridgestone bemutatja az új négy évszakos, Turanza All Season 6-os gumiabroncsot

Bridgestone Turanza All Season 6 A Bridgestone a gumiabroncsok és a fenntartható mobilitási megoldások piacvezetője bemutatta a Turanza All Season 6 gumiabroncsot.Az új prémium négy évszakos túrabaroncs gyártása során ENLITEN technológiát alkalmaztak. Az egész éven át tartó teljesítményre tervezett Bridgestone Turanza All Season 6 egy átfogó piackutatás alapján kelt életre, méghozzá több ezer európai pilóta bevonásával arról, hogy mit várnak el egy négy évszakos túraabroncstól, és milyen kihívásokkal kell szembenézniük a vezetés során.

Az abroncs nem pusztán egy fekete gumikarika

Sipőcz Győző, a Goodyear Hungary Kft. kelet-európai kiskereskedelmi operatív vezetője szerint folyamatos innováció és a néha meghökkentő célú fejlesztések jelentik az abroncsiparág jövőjét. Mint megtudtuk, a Goodyearnek megvan a válasza a mikrorészecske kibocsátás problémájára, a távol-keleti konkurencia nyomulására és az elektromobilitás miatt felforduló piaci fejleményekre is. Sipőcz Győzővel a Magyar Gumiabroncs Szövetség beszélgetett e témákról.

Defect Cars Kft.- Gyál

A Defect Cars Kft. partnerszervizünk 2009 óta folytatja tevékenységéit, amelyeket folyamatosan fejleszt.Partnerünk szervize a pest vármegyei Gyálon található. Munkatársaik precízek, szakképzettek. Gépparkuk rendkívül mondenr, amelyet rendszeresen ellenőriznek és kalibrálnak. Szolgáltatásaikat folyamatosan bővítik. Ettől az évtől kezdve előzetes eredetiségvizsgálatott is vállalnak.

Gumipatika Plussz Kft.- Budapest

IX. kerületi, fővárosi partnerszervizünk 1985-ben kezdte meg tevékenységét családi vállalkozásként. A Gumipatika Plussz Kft. jó minőségű, új és használt személy, kisteher és teher gumiabroncsok szerelésével, valamint javításával és értékesítésével foglalkozik. Munkájukra alaposság és precizitás jellemző.

HABIBI-2003 Gumiszerviz Kft- Érd és Százhalombatta

A HABIBI-2003 Gumiszerviz Kft. több mint 20 éve foglalkozik gumiszerviz szolgáltatással. A vevők igényeihez igazodva több mint 10 éve autószerviz szolgáltatással bővültek, valamint mobil gumiszervizt is működtetnek. A HABIBI-2003 Gumiszerviz Kft. két helyszínen is fogadja közös ügyfeleinket a budapesti agglomerációban, Érden és Százhalombattán.  Kollégáik jól képzettek, több mint 20 év szakmai tapasztalattal rendelkeznek. Gépeiket folyamatosan fejlesztik, így a legkorszerűbb eszközökkel dolgoznak.

Palotagarázs Budapest

A Palotagarázs partnerszervizünk Budapest XV. kerületében a Csobogós utca 10. szám alatt 2018. óta várja ügyfeleit. Gumiszerelés, klímatöltés, autókozmetika a fő profiljuk. A téli-nyári szezonokban a gumik átszerelése gördülékenyen zajlik, időpontfoglalással fogadják az ügyfeleket.

TM BETA-Car Bt.- Gumiszerviz Érd

A TM BETA-Car Bt. Érden működő partnerszervizünk. Korábban a gumicserét a meglévő autószerviz ügyfélkör kiszolgálása érdekében indították, mint ahogy a teljeskörű klímaszervizet is, azonban a nagyszámú érdeklődés miatt ma már mindkét, a gumiszervizet és a klímaszervizet is elérhetővé tették minden egyes új és meglévő ügyfelük számára.

Új partnerszervizünk: Janó Gumi és Karosszéria szerviz - Bük

Janó Gumiszerviz Egyik legújabb partnerszervizünk, a büki Janó Gumi és Karosszéria szerviz 2017-ben nyitotta meg kapuit, azzal a fő célkitűzéssel, hogy minden régi és új ügyfelük igényeit minél magasabb színvonalon elégítsék ki.

bhpgumi.hu
kosar icon
Gumiabroncs WEBSHOP

tyre-test.org Gumiabroncs tesztek,
vélemények valós
felhasználóktól
tire icon tyre background

gumi-b2b.hu/platform Magyarország legnagyobb
gumiabroncs platformja
tire icon tyre background

Töltse le applikációnkat!

Google Play ikon
Google Play ikon