A Michelin idén két kitüntetést kapott a Tire Technology Expon, köztük az Év Gumiabroncs Gyártója díjat is

Tóth Dorottya
  • Díjak, amelyek megerősítik a Michelin vezető szerepét az innováció terén

  • A Michelin hatodik alkalommal nyerte el az Év Gumiabroncsgyártója díjat a Hannoverben megrendezett Tire Technology Expo 2023 kiállításon

  • A csoport az Év környezetvédelmi teljesítménye díjat is elnyerte, köszönhetően az első két közúti használatra engedélyezett gumiabroncsának, amelyek 45%-ban, illetve 58%-ban fenntartható anyagokat tartalmaznak, az egyiket személygépkocsikra, a másikat pedig buszokra szánták

 totem et demos

 

Idén március 21-23. között a németországi Hannoverben megrendezésre kerülő Tire Technology Expo 2023 során a Michelin két nemzetközi díjat nyert, amelyeket a gumiabroncs-ipar, a tudományos világ és a sajtó szakértőiből álló zsűri ítélt oda:

  • Az Év Gumiabroncsgyártója díjat, amelyet hatodik alkalommal nyert el, ami abszolút rekord.

  • Az Év Környezetvédelmi Teljesítménye - Abroncstervezés díjat, az első két közúti használatra (személygépkocsik és buszok) jóváhagyott abroncsért, amelyek 45%-ban, illetve 58%-ban fenntartható anyagokat tartalmaznak. Ez a díj egy új kategóriába tartozik, amely az iparágban a környezetet leginkább tiszteletben tartó technológiai előrelépéseket díjazza.

tiretech 2022 award 2

 

A Michelin, az egyetlen vállalat, amely hatszor nyerte el az Év Gumiabroncsgyártója díjat, és idén ismét elnyerte azt a fenntarthatóbb mobilitást szolgáló innovációkért. Az elmúlt hónapokban a Michelin jelentős előrelépéseket tett mind az "Airless", mind a fenntartható anyagok és az újrahasznosítási technológiák integrálása terén.

Amellett, hogy a Michelin elnyerte a legrangosabb Év Gumiabroncsgyártója díjat, az Év Környezetvédelmi Teljesítménye - Gumiabroncstervezés díjat is elnyerte.

Ez a díj az első olyan, személygépkocsikra és buszokra szánt "közúti használatra engedélyezett" gumiabroncsok elérését ismeri el, amelyek 45%-ban, illetve 58%-ban fenntartható anyagokat tartalmaznak, anélkül, hogy ez befolyásolná a teljes környezeti lábnyomot, és fenntartaná a Michelin márkához kapcsolódó kivételes teljesítményszintet.

Olyan előrelépések, amelyek a Michelin folyamatos elkötelezettségéről tanúskodnak, valamint a csoport azon törekvéséről, hogy kövesse a "teljesen fenntartható" gumiabroncsok felé vezető útitervét.

 

 

A kiváló és fenntartható díjnyertes Michelin abroncsok elérhetők a BHPgumi készleteiről:

https://bhpgumi.hu/autogumi/nyari-gumi/michelin-nyarigumi/

https://bhpgumi.hu/autogumi/negyevszakos-gumi/michelin-negyevszakosgumi/

 

 

Forrás:

michelin.com

Kapcsolódó cikkek

A négy évszakos abroncsok előretörése és a kínai konkurenciák

A négy évszakos abroncsok előretörése és a kínai konkurenciákInterjú a Michelin Hungária Kft. ügyvezető igazgatójával   Dr Nemes Attila: Célunk, hogy 2050-re az abroncsainkat 100%-ban biológiai eredetű, megújuló vagy újrahasznosítható anyagokból állítsuk elő   A Magyar Gumiabroncs Szövetség (Hungarian Tire Association - HTA) 2011-ben alakult meg hét magyarországi gyártókapacitással, illetve képviselettel rendelkező nemzetközi gumiabroncsgyártó vállalat részvételével. Sorozatunkban e cégek vezetőit faggatjuk az aktuális témákról. Ezúttal a Michelin Hungária Kft. ügyvezető igazgatójával beszélgettünk a négyévszakos abroncsok előretöréséről, a kínai konkurenciáról és a magyarországi munkájukról.

A Michelin bemutatja legújabb fejlesztésű repülőgép gumiabroncsát, az Air X SKY LIGHT-ot

A prémium gumiabroncsgyártás számos területén tud a Michelin kimagasló eredményekről beszámolni, a személyautó abroncs gyártáson túl magas színvonalú teljesítményt nyújt a repülőgép abroncsok gyártása terén is. A Michelin Air X SKY LIGHT gumiabroncs, egy új generációs repülőgép abroncs, amely könnyebb és tartósabb, valamint jobb teljesítményt nyújt, miközben ugyanazt a biztonsági szintet garantálja.

A Pirelli abroncsok kommunikálnak az autóval; interjú a Pirelli Hungary ügyvezető igazgatójával

A Magyar Gumiabroncs Szövetség (Hungarian Tire Association - HTA) 2011-ben alakult meg hét magyarországi gyártókapacitással, illetve képviselettel rendelkező nemzetközi gumiabroncsgyártó vállalat részvételével. Az olvasóink már megszokhatták, hogy kéthetente-havonta hasznos tanácsokkal, a gumiabroncsok vásárlásával és használatával összefüggő cikkekkel jelentkezik a HTA, amelyeket mi tovább osztunk felületeinken. Emellett tavaly elindítottak egy interjúsorozatot is, amelynek idei első részeként a Szövetség elnökével, Morenth Péterrel készült riportot olvashattátok: https://bhpgumi.hu/magazin/cikkek/3245-kozlekedesbiztonsag-es-innovacio.html Ezúttal Matteo Schiavot, a Pirelli Hungary ügyvezető igazgatóját kérdezték, egyebek mellett az autóval kommunikáló abroncsokról, a fenntarthatóságról, a rizshéj szerepéről és arról, hogy mit jelent a Pirelli számára a legfelső 1%-hoz tartozni.

Michelin- Elektromos mobilitás a Movin'on Inside programjában

A Movin'On Inside, a fenntartható mobilitásról szóló beszélgetős műsor, különkiadást szentelt az elektromos mobilitás témának. A Michelin meggyőződése, hogy az elektromobilitás az energetikai átmenet gyorsítója, a prémium abroncsgyártó a fejlesztés kulcsszereplői között van. Vegyük például Afrika jelenlegi helyzetét: Afrikában a közlekedés az üvegházhatású gázok teljes kibocsátásának 10%-át teszi ki, valamint a szubszaharai járműpark a jelenlegi 25 millió járműről 2040-re várhatóan 58 millióra nő. Mind helyi, mind globális szinten cselekedni kell a folyamatok visszafordítása és megállítása érdekében.

A Bridgestone bemutatta a fenntartható mobilitással kapcsolatos terveit a 2023-as fogyasztói elektronikai kiállításon (CES)

A Bridgestone bemutatta átfogó jövőképét a fenntartható mobilitásról a 2023-as Ces-en Las Vegasban január 5-8 között. A prémium abroncsgyártó jelenléte a CES 2023-on három kulcsfontosságú téma köré összpontosult: Megújuló természetes gumi és gumiabroncs újrahasznosítás: A Guayule egy örökzöld cserje, amely az USA délnyugati részétől Észak-Mexikóig terjedő száraz övezetből származik és természetes gumialapanyag. A Bridgestone az újrahasznosítási technológiák kifejlesztésében a fejleszt fenntartható gumiabroncsot az EVERTIRE KEZDEMÉNYEZÉSÉNEK KERETÉBEN. "Smart Corner" digitálisan összekapcsolva, gumiabroncsok és légrugók az EV-k számára: a járművek teljesítményét, hatékonyságát, biztonságát és kényelmét fokozzák az érzékelővel ellátott gumiabroncsok és légrugók. Digitális portaszolgálat a magánszemélyek és a flották számára a járműkezeléshez: online portaszolgálattal szolgálják ki járműveiket.

Tündököl a Hankook Tire

Ritkán csillog úgy egy gumiabroncs, mint az új Formula E versenyabroncs a Hankooktól. Az ausztriai Swarovski Kristály Világok egyik rendezvényén a prémium gumiabroncsgyártó hivatalosan is bemutatta az újonnan kifejlesztett Hankook iON versenyabroncsot a vendégeknek, a Formula E képviselőinek, valamint a nemzetközi sajtónak. A leginkább az új iON egy különös, kristályokkal díszített példánya hívta fel magára a figyelmet. A következő szezontól, a Hankook lesz az új és hivatalos technikai partnere és gumiabroncs-beszállítója a ABB FIA Formula E világbajnokságnak.

A GOODYEAR bemutatja a 90%-ban fenntartható anyagokból készült gumiabroncs-koncepcióját

A Goodyear Tire & Rubber Company 90%-ban fenntartható anyagokból készült gumiabroncs-koncepciót mutatott be. A koncepció minden előírt hatósági vizsgálaton átesett, és sikerrel teljesítette a Goodyear belső vizsgálatait is.  A tesztekből kiderült az is, hogy az új gumi gördülési ellenállása alacsonyabb a hagyományos anyagokból készült referenciaabroncsénál. Alacsonyabb gördülési ellenállása révén az abroncs kisebb üzemanyag-fogyasztást és széndioxid-kibocsátást tesz lehetővé.

Fenntartható gumiabroncsok: A Michelin újabb előrelépést tesz!

A Michelin egy új akadályon lépett át, mivel elsőként tervezett olyan gumiabroncsot, amely akár 58%-ban fenntartható anyagokat tartalmaz, és amelyet közúti használatra engedélyeztek. Ez egy újabb bizonyítéka az abroncsgyártó technológiai vezető szerepének az anyagok területén.

Interjú Muzsay Istvánnal a Michelin Hungária Kft. cégvezetőjével: : 2050-ben már valamennyi termékünket fenntartható módon állítjuk elő

A Magyar Gumiabroncs Szövetség (Hungarian Tire Association - HTA) interjú sorozatának előző részében  a Goodyear Hungary Kft. kelet-európai kiskereskedelmi operatív vezetőjével, Sipőcz Győzővel beszélgettek, amelyről mi is beszámoltunk: https://bhpgumi.hu/magazin/cikkek/3142-magyar-gumiabroncs-szovetseg-interjusorozat-gumiabroncs-ipari-szereplokkel-az-abroncsgyartas-jovoje-az-innovacio.html Ezúttal A Michelin Hungária kft. cégvezetőjét, Muzsay Istvánt kérdezték, egyebek mellett a nagybetűvel írt fenntarthatóságról, a nyíregyházi gyárral kapcsolatos tervekről és a négyévszakos abroncsok előretöréséről.

bhpgumi.hu
kosar icon
Gumiabroncs WEBSHOP

tyre-test.org Gumiabroncs tesztek,
vélemények valós
felhasználóktól
tire icon tyre background

gumi-b2b.hu/platform Magyarország legnagyobb
gumiabroncs platformja
tire icon tyre background

Töltse le applikációnkat!

Google Play ikon
Google Play ikon