Minőséget a minőségre, BMW autókra BMW gumiabroncsokat!

Tóth Dorottya

Hogy minden passzoljon!

A keréktárcsákon és a gumiabroncsokon múlik az, hogy a BMW futóműfejlesztő szakembereinek munkája miként érvényesül az úton. Sima aszfalt, kavics, hó vagy jég? Az eredeti, csillagjelöléssel ellátott BMW gumiabroncsok mindenfajta felületen kiszolgálják az Ön járművét. A BMW futóműkomponensekkel és az adaptív szabályozórendszerekkel együttműködve a gumik maximális tapadást és kiváló általános teljesítményt nyújtanak, egyszersmind hozzájárulnak ahhoz, hogy az autó alacsony fogyasztási és károsanyag-kibocsátási értékekkel rendelkezzen.

 BMW első kép

 

A minőségi védjegy:

BMW gumi

  1. Modellre szabott és kipróbált: A BMW-re tervezett gumiabroncsokat úgy fejlesztették ki, hogy azok illeszkedjenek az adott BMW modellek dinamikai jellemzőihez. Ezen gumik mindegyike magán viseli a speciális csillagjelölést. A gumik mindegyike szigorú, 50 szempontot vizsgáló teszten esik át.

  2. Sportos: A csillagjelöléssel ellátott gumiabroncsok a paraméterek tekintetében tökéletesen illeszkednek a BMW-futóműelemekhez és az adaptív szabályozó rendszerekhez.

  3. Energiatakarékos, strapabíró: Ezek a gumiabroncsok a különleges anyagösszetételüknek köszönhetően mérséklik a fogyasztást és csökkentik a belső és külső zaj kibocsátását. BMW gumi2

  4. Innovatív: A BMW hivatalos minősítésével rendelkező gumik megelőzik korukat. Az olyan technológiák, mint a Digitális gumiabroncs-diganosztika, valamint a QR-kód, megbízható információkat szolgáltatnak az abroncsról.
  5. Prémium gumiabroncsgyártók: Számos neves prémium abroncsgyártó, mint pl. A Goodyear, a Dunlop, a Pirelli és a Continental működik szorosan együtt a BMW járműfejlesztési részlegével azért, hogy az adott járművel paramétereihez illeszkedő termékek szülessenek.


További hasznos infók az abroncsjelölésekről

Csillaggal jelölt BMW gumiabroncsok a magasfokú minőségért és biztonságért, hogy Ön is a csillagok között érezhesse magát vezetés és utazás során

 

Az évszaknak megfelelő gumiabroncsok jelentősége:

  • BMW téli abroncsok: Jeges út, vigyél haza! 7 fok alatti hőmérsékleten a téli gumiabroncsok használata kifejezetten ajánlott és számos előnnyel jár. A téli gumik ugyanis anyagösszetételüknek köszönhetően hidegben sokkal jobb teljesítményt nyújtanak az erőátadást, a kanyarodáskor történő tapadást, valamint a fékezést illetően. A téli gumik puhábbak és jobban barázdáltak a nyáriaknál, ennek köszönhetően téli útviszonyok között jobb tapadást nyújtanak nyári társaikhoz képest.

BMW tél

 

  • BMW nyári abroncsok: Mindent a nyári örömökért! 7 fok feletti hőmérsékleten mind a kezelhetőség, mind a sebesség tekintetében a nyári gumiabroncsok teljesítenek jobban. A meleghez tervezett nyári gumik anyagösszetétele keményebb, mint a télieké. Ennek köszönhetően rövidül a féktáv, mérséklődik a gördülési ellenállás és a zajkibocsátás, továbbá csökken a fogyasztás.

BMW nyár

 

A gyártásról. Ahol a nagy utazás elkezdődik.

Nem akarjuk újra feltalálni a kereket. Csak tökéletesíteni szeretnénk azt. E szándék vezet bennünket minden eredeti komplett BMW kerékkészlet megalkotásakor. Az összetett gyártási folyamattal készülő keréktárcsáknak meg kell felelniük szigorú, a tartóssággal szemben támasztott követelményeinknek. Mindennek köszönhetően azok messze túlteljesítik a dinamikai, a statikai és a szimulációs teszteken megkövetelt értékeket. Az eredmény a kimagasló a minőség, amelyben Ön bármilyen helyzetben nyugodtan bízhat. Az eredeti BMW keréktárcsákat stílusbeli elegancia és kompromisszumoktól mentes funkcionalitás jellemzi.

Öntés: Az eredeti BMW Keréktárcsákat olvasztott alumíniumból öntik. A folyékony halmazállapotú fémet öntőformába töltik, majd miután lehűlt, kiveszik onnét. A teljes folyamatot számítógép ellenőrzi, ami szavatolja keréktárcsáink kitűnő minőségét. Az általunk alkalmazott öntési eljárás költséghatékony, rendkívül precíz és tág mozgásteret ad a dizájn kialakításában. Az öntött keréktárcsák könnyűek és rendkívül merevek.

BMW felnik

 

Kovácsolás és marás: A művelet során a kereket egy tömör alumíniumtömbből készítik el kovácsolással. A tét azzal emelhető, hogy a kovácsolt munkadarabból marással alakítják ki a küllőket. A kovácsolt alumínium keréktárcsák 10–20 százalékkal könnyebbek, mint az alumíniumöntvény kerekek. A technológia további előnye, hogy a jóvoltából részletgazdagabb küllődizájn hozható létre.

Flow forming: A „flow-forming” egy nyomás alatti formázási eljárás. Ennek lényege, hogy az öntött alumíniumból készült, megforgatott keréktárcsa belső részére nyomást fejtenek ki. A művelet során megnyúlik és tömörebbé válik az alumínium, amivel nő a szakítószilárdsága. A módszer további előnye, hogy az alkalmazásával rendkívül csekély falvastagságú, igen könnyű és stabil keréktárcsák készíthetők, amelyek kiválóan bírják a drasztikus behatásokat.

Alámetszés: A műveletet mind a kovácsolt, mind az öntött kerekek esetében alkalmazzák. A kerék teherviselés szempontjából felesleges részeit kiesztergálják a küllők közül. Mindez tovább csökkenti a tömeget. A küllő és a kerékpalást találkozásánál kialakított bevágás minőségi, 3D-s látványt biztosít.


Felületdizájn: Függetlenül attól, hogy milyen módszerrel gyártották azokat, az eredeti BMW könnyűfém keréktárcsák felületi megmunkálása sokféle módszerrel történhet. Alapműveletnek a porfújás számít, amellyel a kerék ellenállóvá tehető az olyan környezeti hatásokkal szemben, mint amilyen a korrózió vagy az útszóró só. Régebben a könnyűfém keréktárcsákat gyakran ezüstszínű fényezéssel, valamint átlátszó fedőlakkal tették kívánatosabbá. A napjainkban forgalmazott BMW keréktárcsák azonban ennél már sokkal kifinomultabbak és látványosabbak.

 

Fedezze fel a BMW további lenyűgöző technológiáit!

Kisebb zaj, nagyobb vezetési élmény: Az eredeti BMW könnyűfém keréktárcsákra olyan innovatív gumiabroncsokat szerelnek, amelyek zajcsillapító tulajdonságokkal rendelkeznek. A párnaréteg és a futófelület közé habréteg kerül, amely elnyeli az abroncs üreges belső kamrájában jelentkező vibrációk keltette zajokat. Mindennek köszönhetően az utastérben csökken az érzékelhető zaj mértéke, vagyis jelentősen javul az akusztikai komfort.

bmw zaj

 

Aerodinamikailag optimalizált elegancia: Az aerodinamikailag optimalizált kialakítású könnyűfém keréktárcsák mérséklik a jármű össztömegét és légellenállását. Mindennek köszönhetően az Ön BMW-je hatékonyabban haladhat. A nagyrészt zárt keréktárcsa-felületek jóvoltából csökken a kerekek körül kialakuló turbulenciák intenzitása.

ac schnitzer tuning for the bmw i4 g26

 

BMW digitális gumiabroncs diagnosztika: A BMW digitális gumiabroncs-diagnosztika intelligens módon méri fel a gumiabroncs állapotát (amennyiben csillagjelöléssel ellátott, eredeti BMW gumiról van szó). A rendszerhez tartozó érzékelők továbbítják az abroncsnyomásra, a hőmérsékletre és a kerékfordulatszámra vonatkozó adatokat annak érdekében, hogy megjósolható legyen az egyes gumik élettartama. Az információk a központi kijelzőn és a My BMW applikációban láthatók. A diagnosztika azzal egészíti ki a gumiabroncsnyomás-figyelő rendszert, hogy felhívja a figyelmet a gumiabroncs sérülésére utaló jelekre és a lassú nyomásvesztésre – mindezzel pedig a minimálisra csökkenti a defekt esélyét.

BMW diagnosztika

 

A megbízható információkat nyújtó abroncscímke mindig kéznél van

Az Európai Unió területén forgalmazott összes gumiabroncsnak teljesítenie kell az EU-szabványokat (a kategóriák az „A”-tól az „E”-ig terjednek, a legjobb az „A”). Az ily módon lehetővé váló összehasonlíthatóság segíti a vásárlók dolgát, amikor új gumiabroncsokat kívánnak beszerezni. ÜZEMANYAGHATÉKONYSÁG: Minél magasabb kategóriába sorolt a gumiabroncs, annál alacsonyabb a gördülési ellenállása, illetve annál jelentősebb annak a fogyasztás és a CO2-kibocsátás mérséklésére gyakorolt hatása. FÉKEZÉS NEDVES ÚTON: Minél magasabb kategóriába tartozik egy gumi, annál kisebb féktávolság érhető el vele. ZAJKIBOCSÁTÁS: A gumiabroncs által keltett külső elhaladási zajt decibelben (dB) adják meg. A gumik e szerint az „A” (kisebb elhaladási zaj) vagy a „B” kategóriába tartoznak.

 

 

 

Forrás:

bmw.hu

 

 

 

 

 

bhpgumi.hu
kosar icon
Gumiabroncs WEBSHOP

tyre-test.org Gumiabroncs tesztek,
vélemények valós
felhasználóktól
tire icon tyre background

gumi-b2b.hu/platform Magyarország legnagyobb
gumiabroncs platformja
tire icon tyre background

Töltse le applikációnkat!

Google Play ikon
Google Play ikon

Önnek ajánljuk