Négyévszakos gumit 10-12 ezer kilométerhez igen vagy nem?

Tóth Dorottya

Kedves Máté!

Mivel a nyári gumi szettem jövőre már nem lesz használható, téliszettem pedig jelenleg nincs, beleástam magam a négyévszakos gumi témájába, mivel kézenfekvő döntés lenne ha a 8 gumi helyett elég lenne 4 -et vásárolnom. Ami azonnal feltűnt, hogy a sok évvel ezelőtti információimhoz képest a négyévszakos gumik rengeteget fejlődtek az évek alatt.

Az ADAC tesztjeit átfutva találtam is 1-2 nem hibátlanul, de a körülményekhez képest elég jól viselkedő négyévszakos típussal. 10-12ezer km -es éves futás mellé ajánlaná-e, vagy gyorsan verjem ki a fejemből és menjem meggyónni, hogy ilyen gondolataim támadtak?

Egy Alfa Romeo Giuletta paripára keresem a leendő gumit, az olasz gépsárkányom sem akarnám megsérteni ha tényleg ördögtől való dolog ez még így 2019 -et írva is... :)

Üdv:Beregi Ákos

Üdvözlöm Ákos!

Amennyiben nem az olasz Alpok aljára szeretne utazni az Alfával, akkor ennyi éves futásteljesítés mellett nyugodtan felrakhatja, de ugye azért a gyártók még mindig a külön téli-nyári gumit ajánlják.

Kompromisszumot kell kötnie, a 4 évszakos nem téli abroncs, de ha ennek tudatában használja, akkor óvatosan el lehet vele menni a sarki közèrtig, esetleg szép napfényes időben átruccanhat a szomszédos kerületbe is.😀

Inkább vegyen télit, az a biztos, de ha nem akar rá áldozni, csak óvatosan a nagy hóban!

Üdv, Máté

bhpgumi.hu
kosar icon
Gumiabroncs WEBSHOP

tyre-test.org Gumiabroncs tesztek,
vélemények valós
felhasználóktól
tire icon tyre background

gumi-b2b.hu/platform Magyarország legnagyobb
gumiabroncs platformja
tire icon tyre background

Töltse le applikációnkat!

Google Play ikon
Google Play ikon

Önnek ajánljuk