Érdekességek

Yokohama által támogatott autóversenyek 2018-ban

Tavaly volt 100 éves a YOKOHAMA Rubber. A gumiabroncs gyártó története 1917-re nyúlik vissza, amikor is Yokohama Cable Manufacturing és BFGoodrich egyesültek.

Tesla az űrben! - A végtelenbe és tovább -

A 2018 február 6.-ai esemény kapcsán a következők jutnak az ember eszébe: a megosztó szenzáció. Az egyszerű ember számára nehéz ésszel felfogni, hogy mekkora ugrást tett az emberiség: a valaha épített legerősebb rakéta sikeres startot vett és félelmetes sebességgel halad úti célja, a Mars felé.

Idén ünnepli 40. születésnapját a Yokohama ADVAN

A YOKOHAMA új logóval ünnepli az “ADVAN” 40. születésnapját Tavaly volt 100 éves a a YOKOHAMA Rubber, idén pedig egy újabb születésnapot ünnepelnek, mégpedig az ADVAN 40. évfordulóját! A gumiabroncs gyártó története 1917-re nyúlik vissza, amikor is Yokohama Cable Manufacturing és BF Goodrich egyesültek. A vállalat székhelye Tokióban van, Japánban. 1969-ben a cég kibővült, az Egyesült Államokban is lett két telephelye Virginiában és Mississippiben, hatalmas felvevőpiacnak örvend azóta is.

Hamarosan érkeznek az intelligens gumik!

-A Continental két új gumiabroncs-technológiai koncepciót kínál a nagyobb biztonság és kényelem érdekében- A Continental két új gumiabroncs-technológiai koncepciót készül bevezetni, amelyek a jövőben még nagyobb biztonságot és komfortot tesznek majd lehetővé az autósok számára. A két rendszer szentesíti a gumiabroncs állapotának folyamatos nyomon követését, valamint a gumiabroncs-teljesítmény jellemzőinek alkalmazkodását az uralkodó útviszonyokhoz. Ez röviden annyit jelent, hogy a Continental intelligens abroncsai képesek idomulni az útfelülethez és felismerik a kopásokat, továbbá a keletkezett károkat.

Forradalmi innováció, az öngyógyító autógumi

Forradalmi innováció, a Harvard kutatói feltalálták az öngyógyító autógumit A technológia fejlődése egy tudatosan irányított folyamat. Kis lépések sora és nagy ugrások váltakozása jellemzi. A felhasználók számára szinte előre megjósolhatatlan, hogy mi lesz a következő lépés a technológiai előrehaladások terén. Az előre becslések valószínűsége fordított arányban van a változások tudományos és társadalmi alapjainak mélységével. A lehetőségek köre azonban, amelyen belül a jövő valósága realizálódik majd, elég nagy biztonsággal megrajzolható.

Jönnek a napelemes autók

A Toyota után jön az Audi és a magyar napelemes autó is itt van már a kertek alatt A hibridautó olyan autó, amely a meghajtásához szükséges energiát több, egymástól eltérő elven működő erőforrásból nyeri. A hibrid szó eredetileg a biológiában volt használatos, különböző fajtájú állat egyedek keresztezéséből született utódokra használták. A járműiparban a hibrid arra vonatkozik, hogy az energiát nem csak egy fajta motorból nyerjük ki, hanem együtt (de nem feltétlenül egy időben) használunk többféle erőforrást.

Tesla, az önvezető autók legújabb nemzedéke

Az önvezető autók nemzedéke Az önvezető autó (angolul autonomous car, driverless car, self-driving car, robotic car) olyan autó, amit emberi beavatkozás nélkül, digitális technológiák segítségével vezérelnek és ami képes önállóan közlekedni a közúti forgalomban. Érzékeli környezetének apró részleteit, navigálja önmagát, így várhatóan kevesebb helyre van szüksége, ezért hatékonyabban hasznosítja a rendelkezésére álló útfelületet, elkerüli a közlekedési dugókat és csökkenti a balesetek valószínűségét. Az önvezető autók autonóm biztonsági rendszereinek fontos tényezője a vezető nélküli vészmegállás mellett, a vezető felügyelete alatti, de autonóm sávtartás is.

Ingyenes és praktikus appok autósoknak

Praktikus appok autósoknak A BHPgumi csapata összeszedte Önnek a leghasznosabb és legelőnyösebb okos telefonon használható autós applikációkat és takarékos utazási lehetőségeket. Az autó vezetése és a telefon ezzel egyidejű használata se nem jó párosítás, se nem szabályos. Senkit nem szeretnénk ilyen balesetveszélyes felhasználásra buzdítani, főleg, hogy a tudomány jelenlegi állása lehetővé teszi ennek elkerülését. Vannak olyan applikációk, amelyeket már az indulás előtti pillanatban aktiválhatunk, ezáltal megkönnyítve az utazásunkat. A kedvezőtlen, hosszadalmas belföldi utazási feltételek pedig magától értetődően determinálták a praktikusabb alternatívák létrejöttét a távolságok megtételéhez. Cikkünkben ezeket a felhasználóbarát opciókat vesszük számba.

Tényleg lehet üzemanyagot spórolni? Hogyan???

Magas árak, alacsony üzemanyag fogyasztás? Lehetséges! Biztos Ön is törte már a fejét azon, hogyan is lehetne üzemanyagot spórolni ilyen magas árak mellett. Ha nem tudjuk lecserélni a négykerekű járművet, akkor a következő tippek segíthetnek, hogy alacsonyabb legyen az üzemanyag fogyasztása: Vezessen egyenletesen, kerülje a hirtelen sebességnövekedést és a hirtelen fékezéseket. Ügyeljen az autó súlyára, a csomagtér ne legyen tele felesleges csomagokkal, ha a kelleténél nagyobb súlyt szállítunk nehezebb elindítani a járművet, nagyobb erőre van szükség, hogy mozgásba hozzuk a kocsit, vagyis több üzemanyagot fog fogyasztani. Figyeljen a sebességfokozatra! Minél magasabb a sebességi fokozat annál alacsonyabb a motor fordulatszáma, így csökkentve a fogyasztást. A kerekek és a gumik mérete sem mindegy, ha nagyobb a kerék és szélesebb a gumi az előírtnál, akár 1 liter üzemanyaggal többet is elhasználhatunk száz kilométeren.

Önfelfújó gumiabroncs a Goodyear Tyre-től

Önfelfújó gumiabroncs Goodyear Tyre A Goodyear Tyre & Rubber Co egy új légnyomás szabályozó rendszer kifejlesztésén kísérletezik. Az úgynevezett Air Maintenance Technology (ATM), ami lehetővé teszi, hogy a gumiabroncs optimális légnyomáson üzemeljen bármiféle külső pompa vagy elektronika nélkül. Ezáltal a Goodyear önfelfújós gumik javítják az üzemanyag és a megtett kilométerek arányát. A technológia eredményeképp ezeknek az abroncsoknak semmiféle külön költsége nem lesz a hagyományos abroncsokkal szemben. A manuálisan felpumpált gumiabroncsok örökre emlékké válhatnak a Goodyear Tyre & Rubber Company új innovatív fejlesztésének köszönhetően.

Okos telefon után intelligens gumiabroncs

Az intelligens gumiabroncs A jövő korszerű vívmánya az intelligens gumiabroncs. Amikor az ember azt hinné, hogy már nem lehet új dolgot feltalálni ebben a túlmodernizált világban, akkor a Lipcsei Alkalmazott Tudományok Egyetemének kutatói megmutatják, hogy igenis „van új a nap alatt”. A 2012-es Hannoveri Vásáron április 23 és 27-ke között mutatták be azt az intelligens autógumit, amely képes alkalmazkodni az időjárási viszonyokhoz. Természetesen a kutatók még csak a fejlesztéseken dolgoznak, de ha sikerül megvalósítani a tervet, akkor a jövőben feleslegessé válhatnak az évszakos gumik.

Gumiabroncs érdekességek

Gumiabroncs érdekességek/1: Biztonságos vezetés éjjel Sötétedéskor és este szemünk már másképp reagál a fényviszonyokra. Az előttünk lévő utat is másképp érzékeli a szem, a sötét környezetben nehezebben vesszük észre az akadályokat, kivilágítatlan embereket, autókat, állatokat, tárgyakat.


bhpgumi.hu Gumiabroncs WEBSHOP kosar icon tyre background

tyre-test.org Gumiabroncs tesztek,
vélemények valós
felhasználóktól
tire icon tyre background

gumi-b2b.hu/platform Magyarország legnagyobb
gumiabroncs platformja
tire icon tyre background

Töltse le applikációnkat!

Google Play ikon
Google Play ikon

Önnek ajánljuk