AutoBild 2019 téli gumiabroncs teszt - több mint 50 gumiabronccsal

Tóth Dorottya

Megszületett a 2019. évi nagy téli gumiabroncs teszt eredménye az AutoBild jóvoltából, amely során 53 téli gumiabroncsot vizsgáltak 225/45 R 17 méretben. Az első fékteszt után a gyártók majdnem fele kiesett a vizsgálat további részéből. A Continental, a Goodyear és a Michelin állnak a mezőny élén.

AutoBild téli abroncsteszt 2019

A prémium gumiabroncsok nagyon meggyőzőek

Már az első biztonsági ellenőrzés után egyértelművé vált, hogy a budget kategóriás abroncsok nem igazán biztonságosak. (80km/h sebességnél nedves úton történő megállás.) A Laufenn I Fit LW31-nek például 10m-es fékútja van a megállásig. Ezzel szemben a Bridgestone Blizzak LM 005-tel a legjobb eredményt érheti el nedves útfelületen történő fékezéskor. Téli gumiabroncsok esetében szerencsésebb a minőségi középkategóriából vagy a prémium kategóriából választani, az idei tesztsorozat is erre az eredményre jutott. A második tesztpontnál ( 50km/h sebességnél fékezés hóban) is ugyanezen eredményre jutottak a tesztelők. A Kleber Krisalp HP 3-mal akár még a legjobb féktávolságot is elérhetjük. Azonban az igazán kimagasló biztonságot a prémium gyártók szavatolták: a Bridgestone, a Goodyear és a Michelin.

Miért olyan fontos a szezonális gumiabroncs csere?

Azt, hogy mennyire fontos a hideg évszakban a nyári gumiabroncsokról téli gumiabroncsokra váltani, azt egy nyári profil féktávolsága bizonyítja, amelyet a fékezési tesztek során vizsgáltak. A nyári gumiabroncs egyike annak az öt gumiabroncsnak, amelyeknek a legrövidebb a megállási útja hideg hőmérsékleten és nedves utakon. Havon azonban szinte nincs is megállás: 89.1m-nél sikerült megállnia az autónak, ami kb. 57m-rel több, mint a legrosszabb téli gumiabroncs, és 65 méterrel több, mint a Kleber Krisalp HP 3-as.

AutoBild 2019 téli gumiabroncs teszt; több mint 50 gumiabronccsal

A Continental WinterContact TS 860 az idei AutoBild téli tesztjének győztese!

Az AutoBild Magazin téli tesztsorozata alkalmából összesen 20gumiabroncs fékezési távolsága bizonyult elfogadhatónak, azaz biztonságosnak téli útviszonyok közé. Ezen 20 gyártó abroncsát további 14 szempont alapján vizsgálták - például havas, nedves és száraz utakon vagy az aquaplaning tesztpályán. A téli gumiabroncsok tartósságát egy futásteljesítmény teszttel is ellenőrzik. A teszt nyertese a Continental WinterContact TS 860, amely a legjobb eredményt nyújtotta.

AutoBild 2019 téli gumiabroncs teszt; több mint 50 gumiabronccsal

A második és a harmadik helyen a Goodyear UltraGrip Performance és a Michelin Alpin 6 állnak. A nagy prémium gyártók mellett a középkategóriába sorolható Apollo Aspire XP Winter magas szintű, kiegyensúlyozott teljesítményével győzte meg a bírákat. Ezzel a tesztsorozat 4. helyét szerzi meg.

Az utolsó, végső fordulóba jutott, említésre érdemes 20 gumiabroncs eredményeit a következő táblázat foglalja magába:

#Gumiabroncs neveÉrtékelés
1. Continental WinterContact TS860 91 H példás
2. Goodyear UltraGrip Performance+ 91 H példás
3. Michelin Alpin 6 91 H példás
4. Apollo Aspire XP Winter 94 V példás
5. Bridgestone Blizzak LM 005 91 H példás
6. Vredestein Wintrac Pro 94 H példás
7. BF Goodrich g-Force Winter 2 94 H
8. Semperit Speed-Grip 3 91 H
9. Hankook Winter i*cept RS² 91 H
10. Uniroyal MS Plus 77 91 H
11. Nexen Winguard Sport 2 91 H
12. Fulda Kristall Control HP2 91 H
13. Nokian WR Snowproof 91 H
14. Yokohama BluEarth-Winter (V905) 91 H kielégítő
15. Kleber Krisalp HP3 94 H kielégítő
16. Dunlop Winter Sport 5 91 H kielégítő
17. Sava Eskimo HP2 91 H kielégítő
18. Pirelli Winter Sottozero 3 91 H kielégítő
19. Debica Frigo HP2 91 H feltételesen ajánlott
20. Kumho WinterCraft WP71 91 H feltételesen ajánlott

Részletek a tesztgyőztes gumiabroncsok kapcsán

  1. Continental WinterContact TS 860: maximális biztonság bármilyen téli időben, közepes és kompakt autók számára. A Cool Chili ™ maximális fékteljesítményt biztosít téli időben. A Liquid Layer technológia csökkenti a fékezési távolságot jeges utakon. Biztonságos hó-elvezető technológia kanyarodáshoz havas úton.
  2. Goodyear UltraGrip Performance: kiemelkedő teljesítmény az abroncs egész élettartama alatt. Rövid fékezési távolságok nedves és száraz utakon. Kiváló tapadás havon és jégen. Rendkívül pontos kormányzási viselkedés.
  3. Michelin Alpin 6 91 H: Havas úton történő fékezésben kimagasló helyen jeleskedik. Első számú gyorsulás és tapadás havas úton. Rendkívül hosszú élettartam. A MICHELIN Alpin 6-tal a gyártó hosszú élettartamú stratégiája is növekszik a téli gumiabroncsoknál. A cél az, hogy a gumiabroncsok folyamatosan magas szintű biztonságot nyújthassanak még nagy mennyiségű megtett kilométer után is. A Michelin ezt az Alpin 6-tal realizálja, többek között az Evergrip technológiával ellátott, önmegújuló profil révén, amely kivételes gyorsulási képességet és kiváló tapadást garantál még a maradék futófelület-mélység mellett is.
  4. Apollo Aspire XP Winter: Az Aspire XP Winter jellemzői a kiváló havas- és nedves útkezelés, továbbá az abroncs lehetővé teszi járművének magas biztonsági tulajdonságait alacsony hőmérsékleten. A többirányú hornyoknak és lamelláknak, valamint a robosztus felépítésnek köszönhetően az Aspire XP Winter tartós gumiabroncs, amely kimagasló vezetési élményt nyújt.
  5. Bridgestone Blizzak LM 005: “Érd el a célt - nem számít, mit hoz a tél.” Megbízható viselkedés havon és jégen. A vizsgált méretben defekttűrő kivitelben is kapható. Rövidebb féktávolság havon és jégen. A ferde szélekkel ellátott cikk-cakk alakú hornyok javítják a tapadást a barázdákban lévő hó és az úton lévő hó között. Az új anyagtechnológia (Nano Pro-tech ™) kiváló fékezési és kanyarodási tulajdonságokat biztosít, amelyeket a TÜV tesztelt. Az LM005 megkapta az "A" EU jelölést a nedves tapadásért, minden méretben.
  6. Vredestein Wintrac Pro: Összehasonlíthatatlan téli teljesítmény a legerősebb járművekhez. A maximális tapadás kanyarodáskor. Rövid féktávolság nedves utakon. Kiváló vezérlés, még nagy sebességnél is.

A BHPgumi minden szezon előtt törekszik Vásárlói döntését objektív információkkal és releváns teszteredményekkel is segíteni, hogy minél biztonságosabb körülmények között vehessék az utakon az akadályokat.

További 2019-es téli tesztek: ADAC téli gumi tesztek

bhpgumi.hu
kosar icon
Gumiabroncs WEBSHOP

tyre-test.org Gumiabroncs tesztek,
vélemények valós
felhasználóktól
tire icon tyre background

gumi-b2b.hu/platform Magyarország legnagyobb
gumiabroncs platformja
tire icon tyre background

Töltse le applikációnkat!

Google Play ikon
Google Play ikon