Ez a 20 téli gumi rendelkezik a legkiválóbb fékező erővel az AutoBild idei téli gumi tesztje alapján

Tóth Dorottya

Ez a 20 téli gumi rendelkezik a legkiválóbb fékező erővel az AutoBild idei téli gumi tesztje alapján

A 2021 -es AutoBild téli gumiabroncs -teszt megmutatja, hogy melyik gumiabroncs jelent valóban biztonságos megoldást. Összesen 50 gumiabroncsot teszteltek a vizsgálat során.
Itt láthatja a 20 téli gumit, amelyek a legjobban teljesítettek a biztonsági ellenőrzés alkalmával!

A fő AutoBild 2021 -es téli gumiabroncs -teszt során a 205/55 R16 H abroncsméretre összpontosítottak a tesztelők. A méret alkalmas a legtöbb kompakt osztályú autóhoz - például a VW Golfhoz, a Ford Focushoz és az Opel Astrához -, valamint sok régebbi középkategóriás modellhez is. A téli gumiabroncs teszt elején 50 különböző gumit vásároltak névtelenül különböző szakkereskedőktől. Ezt követően egy első biztonsági ellenőrzésen kellett bizonyítaniuk a gumiknak, ahol a fékezési tulajdonságokat vizsgálták, nedves pályán 80 km / órás sebességnél. Itt már kizárták az első gyengeségeket mutató jelölteket a teszt további részéből.
Ezután a legjobb 35 gumiabroncs versenyzett tovább tömör hótakarón, 50 km / h -ás sebességről fékeztek le.
Csak a 20 legjobb abroncs jut el a döntőig, amelyekkel 13 másik vizsgálati területen (beleértve az aquaplaninget, a kezelhetőséget és a futásteljesítményt is) elvégzik a tényleges gumiabroncs -tesztet.

Téli gumiabroncs -teszt 2021: A Bridgestone áll a fékpróba-teszt élén

A várakozásoknak megfelelően a prémium márkák termékei a 20 döntős között szerepelnek. A Bridgestone Blizzak LM005 a legjobb fékteljesítményt mutatja a téli gumiabroncsok között, csúcs minősítéssel mind nedves, mind havas úton.
Ám néhány olcsó márkájú gumiabroncs is meglepően pozitív eredménnyel teljesíti az első biztonsági ellenőrzést. Beleértve például a Barum Polaris 5 -öt vagy a Nexen Winguard Snow G3 -at.

A fékezési teszt 20 döntőse az AutoBild 2021-es téli gumi tesztjén

Bár a teszt utolsó fordulója még nem fejeződött be teljesen, a biztonsági ellenőrzés eredményeit már meg tudjuk mutatni (a teljes tesztjelentést rövidesen elolvashatja az AutoBild 40/2021 lapszámban). Az első táblázat azt a 20 téli gumit mutatja, amelyek bejutottak az utolsó körbe. A második táblázat az összes tesztelt téli gumiabroncs fékezési minősítését mutatja.
A saját biztonsága érdekében jobb, ha nem tartja az egeret a táblázat végén található 15 abroncson, amikor kiválasztja az idei téli gumi szettet. A legrosszabb gumik sok értékes méter féktartalékot adnak le nedves úton, ezért a nedves fékezés után kizárták őket a tesztből. A legrosszabb gumik sok értékes métert veszítenek a fékezéskor nedves útfelületen, ezért a nedves pályán történő fékezést követően kizárták őket a tesztből.

Tesztelt gumiabroncs                                                                     Féktávolság

autobild tel 1

autobild tel 2

autobild tel 3

(* Összérték szerint rendezve (hozzáadott féktávolság); ** Nedves féktávolság 80 km / h -tól, száraz fékút 100 km / h -tól)
#Segítség a táblázat értelmezéséhez:
 - Nass=nedves úton mért féktávolság
 - Schnee= havas úton mért féktávolság
 - Gesamt= összesített féktávolság

Előzetes forduló: a féktávolság mérési eredményei (méterben)
Gumiabroncs                                    Nedves fékezés 80 km / h   Havas fékezés 50 km / h         Összesen

autobild tel 4

autobild tel 5

autobild tel 6

* a féktávolság teljes hossza szerint válogatva; minden gumiabroncs terhelési / sebességindexe 91 H.

bhpgumi.hu
kosar icon
Gumiabroncs WEBSHOP

tyre-test.org Gumiabroncs tesztek,
vélemények valós
felhasználóktól
tire icon tyre background

gumi-b2b.hu/platform Magyarország legnagyobb
gumiabroncs platformja
tire icon tyre background

Töltse le applikációnkat!

Google Play ikon
Google Play ikon

Önnek ajánljuk