AutoBild nagy nyári gumiabroncsteszt 2022: 50 gumiabroncs összehasonlítása

Tóth Dorottya

AutoBild nagy nyári gumiabroncsteszt 2022: 50 gumiabroncs összehasonlítása

Nyári gumiabroncsteszt 50 gumiabronccsal a 215/55 R 17-es méretben: már az első biztonsági ellenőrzés megmutatja, hogy mely gumiabroncsokat érdemes a polcon hagyni!

A vizsgált gumiméret sok középkategóriás járműhöz illeszkedik, mint például a VW Passat, a Skoda Superb és a Ford Mondeo. Ezen kívül számos SUV-hoz is kompatibilis, mint például az Audi Q2 és a VW T-Roc . A teszthez több mint 50 különböző nyári gumit vásároltak és teszteltek le.

A kvalifikációs körben az első biztonsági ellenőrzés a fékút hosszát mérik száraz és nedves utakon. Csak a legjobb fékúttal rendelkező abroncsok jutnak be a második körbe, ahol a tényleges gumiteszt (aquaplaning- és kezelhetőség) zajlik.

autobild 2022 nyari gumi teszt 1

A Bridgestone meggyőző a fékteszten

A várakozásoknak megfelelően a jól ismert márkák, mint a Bridgestone, a Dunlop, a Vredestein és a Michelin a biztonsági ellenőrzésen az első 10 között végeztek.

Továbbá a dél-koreai Hankook márka is, amely szintén évek óta elismert, valamint a többi középkategóriás abroncsgyártó terméke, mint a Nokian, Kumho, Toyo, Falken és Nexen is szépen teljesítettek.

A Bridgestone Turanza T005 csúcsra tör, nedves úton produkálja a legrövidebb féktávolságot, valamint mindkét fékteszt (nedves és száraz) féktávolságának összeadásakor is az élen áll.

A Kumho ECSTA HS52 csak kis különbséggel maradt le összértékelésben az első helyezettől. A HS52 világújdonság a szezon egyik legnagyobb meglepetése kiemelkedő teljesítménye révén.

A Toyo Proxes Comfort, ami kiválóan helytállt az ADAC 2022 nyári gumitesztjén, most az AutoBild tesztjén is kiemelkedő eredményével bizonyította, hogy ott van a helye a legjobbak közt.

autobild 2022 nyari gumi teszt 2

A legkiválóbb fékúttal rendelkező nyári gumiabroncsok bejutottak a döntőbe

Bár a teszt utolsó fordulója még nem zárult le, a biztonsági ellenőrzés eredményeit már bemutatjuk. A táblázat a két fékteszt során mért féktávolságokat, valamint a hozzáadott értékeket mutatja. A táblázatban a legjobb 21 megjelölt gumiabroncs jutott be a döntőbe, amelyek bőséges biztonsági tartalékokkal rendelkeznek. A táblázat alján dőlt betűvel jelölt abroncsok megvásárlását az AutoBild szakértői nem javasolják- ezek túl kevés biztonsági tartalékot kínálnak.

Mintázat                                Nedves fékút                                            Száraz fékút                                       Összesítés

autobild 2022 nyari gumi teszt 3

autobild 2022 nyari gumi teszt 4

autobild 2022 nyari gumi teszt 5

autobild 2022 nyari gumi teszt 6

autobild 2022 nyari gumi teszt 7

autobild 2022 nyari gumi teszt 8

autobild 2022 nyari gumi teszt 9

autobild 2022 nyari gumi teszt 10

autobild 2022 nyari gumi teszt 11

*Megjegyzés a táblázat értelmezéséhez: nedves úton 80 km/h-ról, száraz úton 100 km/h-ról (féktávolság méterben).Forrás:
autobild.de

bhpgumi.hu
kosar icon
Gumiabroncs WEBSHOP

tyre-test.org Gumiabroncs tesztek,
vélemények valós
felhasználóktól
tire icon tyre background

gumi-b2b.hu/platform Magyarország legnagyobb
gumiabroncs platformja
tire icon tyre background

Töltse le applikációnkat!

Google Play ikon
Google Play ikon