AUTO BILD 2022 négy évszakos gumiteszt SUV modellekhez

Tóth Dorottya

AUTO BILD 2022 négy évszakos gumiteszt SUV modellekhez

Az AUTO BILD 2022-es négy évszakos gumiabroncs tesztjén tizenegy SUV-kra szánt all-season gumiabroncs versenyez. A havon is bizonyítaniuk kell, hogy valóban minden évszakhoz alkalmasak-e.

Különösen az ilyen gazdaságilag gondterhes időkben mindenki igyekszik spórolni, ahol csak lehet. A gumiabroncsok esetében is van lehetőség a megtakarításra.

Természetesen nem mindegy, hogy csak 290 eurót (115.000Ft-ot) költünk-e egy garnitúra olcsó Goodride abroncsra, vagy pedig 800 eurót (317.400Ft-ot) négy Michelin abroncsra, mint ahogyan ez itt a tizenegy tesztalany esetében történt. Aztán ott vannak a felszerelés, a kiegyensúlyozás költségei, és esetleg a hat hónapig nem használt kerekek tárolásának díja is. Nem csoda tehát, hogy egyre több autós érdeklődik az egész évben használatos gumiabroncsok iránt, hiszen meg lehet vele spórolni egy másik abroncsgarnitúra, a szerelési, valamint a tárolási költségek árát.

1c366a1c7863cbf9

 

Négy évszakos SUV abroncsteszt 2022- eredmények:

 1. Michelin CrossClimate SUV (99 W) - példás
 2. Hankook Kinergy 4S² X (95 V) - példás
 3. Continental AllSeasonContact (99 W)- jó
 4. Goodyear Vector 4Seasons G3 SUV (99 W) - jó
 5. Pirelli Cinturato All Season SF 2 (99 W) - jó
 6. Vredestein Quatrac Pro (99 W) - jó
 7. Falken Euro Allseason AS210 (99 V) - jó
 8. Bridgestone Weather Control A005-Evo (99 W - kielégítő
 9. Toyo Celsius AS2 (99 W)- kielégítő
 10. Maxxis Premitra All Season AP3 (99 V) - feltételesen ajánlott
 11. Goodride All Season Elite Z-401 (95 W)- feltételesen ajánlott

Négy évszakos gumik már évtizedekkel ezelőtt is léteztek. Ám csak az anyagok technikai fejlődése, valamint a gyártási módszerek továbbfejlesztése volt az, ami olyan mértékben javította őket, hogy még az igényes autósok is elgondolkodnak a vásárláson. A múltban ezek a gumiabroncsok vagy katasztrofálisan viselkedtek havon, vagy nyáron szivacsosak voltak - gyakran mindkettő. Ma már mi is meglepődünk az egész évben használható gumiabroncsok jelenlegi generációjának tulajdonságain. Mert míg a mindennapi életben sok területen nagyítóval kell keresni a fejlődést - az all-season gumiabroncsok esetében ez félreérthetetlen. A magas szilícium-dioxid-tartalmú futófelületi keverékek hőmérséklet-stabilitása teszi ezt lehetővé. A futófelület minden hőmérséklettartományban rugalmas marad, és minden időjárási körülmények között biztos tapadást biztosít. A futófelületi blokkok nyáron is stabilak és alakhűek maradnak, ami rövid fékutat és sportos, közvetlen kormányzási viselkedést biztosít. A hideg téli napokon viszont a megfelelő számú lamellával rendelkező futófelületi mintázat biztos tapadást biztosít a havon és jégen.

 

SUV modellek négy évszakos gumiabroncsai: A Michelin CrossClimate a teszt győztese

A Michelin és a Hankook két tesztgyőztes gumiabroncsa a minden szempontból sikeres, egész évben használható abroncsok legjobb példája. A Michelin CrossClimate 200 eurós abroncsonkénti árával a legdrágább tesztjelölt, de egyik tesztfajtában sem kapott kettesnél rosszabb eredményt. A Hankook Kinergy 4S2 X, amely szintén "példás" minősítést kapott, de majdnem a negyedével olcsóbb, sokkal közelebb kerül az eredetileg kijelölt megtakarítási célhoz.

Az négy évszakos gumiabroncsok gyártása azonban nehéz feladat, és az is marad: a kínai Goodride márka 72 eurós gumiabroncsával a nedves úton rendkívül rossz fékút miatt teljes csőd következik be. A Maxxis alacsony árú Allseason abroncsa viszont nem rendelkezik elegendő biztonsági tartalékkal jégen és havon. A mi saját biztonságunk megér néhány euróval többet, hiszen ezekkel a gumiabroncsokkal egész évben úton vagyunk.

 

Az AUTO BILD SUV 4évszakos tesztgyőztes abroncsai elérhetők készleteinkről:

https://bhpgumi.hu/autogumi/negyevszakos-gumi/michelin-negyevszakosgumi/crossclimate-2-suv/

https://bhpgumi.hu/autogumi/negyevszakos-gumi/hankook-negyevszakosgumi/

 

További minőségi 4 évszakos gumik készleteinkről:

https://bhpgumi.hu/autogumi/negyevszakos-gumi/

 

 

 

Forrás:

autobild.de

 

Kapcsolódó cikkek

Új Continental AllSeasonContact 2, ami minden személyautóhoz és SUV-hez alkalmas!

Az új Continental AllSeasonContact 2 minden személyautóhoz és SUV-hez alkalmas A német vállalat négyévszakos gumiabroncsa a lehető legjobb vezethetőséget biztosítja minden időjárási körülmény esetén Nagy futásteljesítmény és alacsony gördülési ellenállás magasabb biztonsági jellemzőkkel Hatékony négyévszakos megoldás az összes hajtástípusú gépjárműhöz A négyévszakos autógumik néhány évvel ezelőtt még csak a kisautók réspiacán számítottak elterjedtnek, azonban ma már elképzelhetetlen nélkülük a gumiabroncspiac: az autósok egyre nagyobb számban használják ezt a típust személyautók és SUV-k esetén egyaránt.

Bridgestone Blizzak LM005 tesztgyőzelem a 2022-es AUTO BILD sportautó téli gumiabroncstesztjén

Csúcsteljesítmény a téli utakon (is): a Bridgestone Blizzak LM005 245/40 R19 méretben diadalmaskodott a német AUTO BILD sportautókra vonatkozó 2022-es téli gumiabroncstesztjén.

Continental AllSeasonContactTM: teljes kontroll minden évszakban

A Continental a lehető legjobb megoldást kínálja mindenkinek, aki prémium gumiabroncsot keres. A négyévszakos gumiabroncsok globális trenddé válásával a német technológiai vállalat nagyon aktívan dolgozott azon, hogy olyan abroncsokat fejlesszen ki, melyek mindenki számára megfelelő megoldást nyújtanak nyári és téli körülmények között is. A 2018-ban bemutatott AllSeasonContact™ már bizonyított az úton és a független teszteken egyaránt.

Szakmai tények a négyévszakos gumiabroncsról a Continental jóvoltából

A négyévszakos gumiabroncsokra sokan kompromisszumos megoldásként tekintenek, vannak viszont, akik esküsznek rájuk. A tavasz és ezzel együtt az abroncscsere beköszöntével ismét felmerül a kérdés, hogy milyen érvek szólnak a minden szezonra alkalmas abroncsok mellet vagy éppen ellen. Arról, milyen előnyökkel és hátrányokkal járnak, illetve, hogy mely autókon teljesítenek a legjobban, Menkó Illés, a Continental műszaki szakértője adott áttekintést.

Continental AllSeasonContact, egy gumiabroncs, amely minden évszakban megállja a helyét!

Continental AllSeasonContact, egy gumiabroncs, amely minden évszakban megállja a helyét! A megfelelő gumiabroncs kiválasztása során visszatérő téma a négyévszakos abroncsok használata, amelyről mi is többször és hosszan értekeztünk már.

bhpgumi.hu
kosar icon
Gumiabroncs WEBSHOP

tyre-test.org Gumiabroncs tesztek,
vélemények valós
felhasználóktól
tire icon tyre background

gumi-b2b.hu/platform Magyarország legnagyobb
gumiabroncs platformja
tire icon tyre background

Töltse le applikációnkat!

Google Play ikon
Google Play ikon

Önnek ajánljuk