A Goodyear prémium abroncsgyártó 2023-as téli gumi teszteredményei

Tóth Dorottya

Komoly esélyekkel indul a Goodyear UltraGrip Performance 3 a tél sztárja címért, hiszen felttébb előkelő eredményeket ért el az idei téli teszteken.

Ezzel egyidejűleg a gyártó korábbi, UltraGrip Performance+ mintázata is az élmezőnyben végzett a 2023-as téli szezon legnagyobb abroncstesztjein.

225/40R18 UltraGrip Performance 3:

Elsőként az AutoBild Sport Cars idei 11. havi kiadása méltatta első helyen a vizsgált méretben a mintázatot, 11 induló közül.

A magazin értékelése: Új téli gumiabroncs, minden időjárási körülmény között meggyőző vezetési jellemzőkkel, nagyon jó vízen felúszás elleni biztonsági tartalékkal és dinamikus kezelhetőséggel nedves felületeken. A legfenntarthatóbb teljesítménnyel rendelkezik a Goodyear innovatív technológiáinak köszönhetően.

A Sport Auto 10. havi kiadása 10 indulóból szintén első helyre pozícionálta a Goodyear legújabb téli mintázatát.

A magazin értékelése: Precíz, biztonságos és megbízható, sokféle tartalékkal mindhárom felületen. Az UltraGrip Performance 3 tökéletesen kiegyensúlyozott teljesítménnyel rendelkezik az innovatív technológiáknak köszönhetően.

398776212 723437469812518 1654868353675041647 n

 

255/45R20 UltraGrip Performance 3:

Az Auto Motor und Sport magazin vizsgálatán 7 indulóból 2. helyen végzett az UltraGrip Performance 3, "nagyon jó" minősítéssel.
A magazin megjegyzése: Az új Goodyear minden időjárási körülmény között kiváló. Rövid fékút és nagyon biztonságos vezetés havon. Jó kanyartartás nagy tartalékokkal, valamint nagyon megbízható és stabil vezetés nedves felületen. Magas szintű oldalirányú tapadás, különösen száraz felületeken.

 

225/45R18 UltraGrip Performance 3:
Szintén az Auto Bild magazin vette górcső alá a szóban forgó mintázatot a méretben. 54 indulóból 2. helyezést ért el, példaértékű minősítéssel és Eco-Master Green Tire értékeléssel.

image009image010
Az Auto Bild összefoglalása: Kiegyensúlyozott prémium gumiabroncs meggyőző téli tulajdonságokkal, nagyon nagy futásteljesítménnyel, rövid fékúttal, jó kényelemmel. A környezettudatos, fenntartható és biztonságos mobilitás iránti példaértékű elkötelezettségéért a Goodyear UltraGrip Performance 3 gumiabroncsot a 2023/24-es környezetvédelmi címkével tüntetjük ki.

 

225/45R17 UltraGrip Performance 3:
Az Auto Express magazin tesztjén 7 induló közül "jó" minősítéssel a harmadik helyen végzett a mintázat.
A vizsgálat eredményének összefoglalása: A nedves teljesítmény a Goodyear specialitása, és ez itt is megmutatkozott, a legjobb aquaplaning ellenállással mély vízben. A sekélyebb vizes teszteken sem volt probléma, fékezésnél a negyedik helyen végzett. Összességében a teszt megerősíti az UltraGrip Performance 3 gumiabroncs fenntartható téli teljesítményét az innovatív Goodyear technológiáinak köszönhetően.

G u. p. 3

 

225/45R17 UltraGrip Performance +:
Az ADAC idei téli tesztjén kiváló eredményt ért el az UltraGrip Performance +. 16 vizsgált abroncs közül 2. helyen végzett, "jó" minősítéssel.
Az teszteredmény összefoglalása: Biztonságos kezelhetőség száraz felületen, nedves felületen is jó tulajdonságok, nagyon magas várható futásteljesítmény, csekély kopás, jó teljesítmény.

 

225/60R18 UltraGrip Performance + SUV:
Az Auto Bild szakértői 10 téli gumi közül a harmadik legjobbnak kiáltották ki a mintázatot, példaértékű minősítéssel.
Az eredmény összefoglalása: Sokoldalú modell, példaértékű menettulajdonságokkal nedves felületen, jó biztonsági tartalékokkal aquaplaning esetén, rövid féktávolsággal havon és száraz felületen.

UGPERFPLUS bs 001

 

Az élenjáró eredményeket elért Goodyear téli mintázatok elérhetők a BHPgumi készleteiről:

https://bhpgumi.hu/autogumi/teli-gumi/goodyear-teligumi/

Kapcsolódó cikkek

Milyen sebességindexű abroncsot válasszak télre?

Megfelelő sebességindex télre

Mikre érdemes figyelni, ha SUV téli gumit vásárolunk?

Mikre érdemes figyelni, ha SUV téli gumit vásárolunk? Miben más egy SUV téli gumi? Mi a különbség ezek között és a személyautók számára kifejlesztett téli gumiabroncsok között? Sokakban felmerülnek e kérdések, mi a BHPguminál pedig most igyekszünk válaszokat adni.

Abroncscsere, avagy meddig tart a gumik élettartama?

Azon tűnődik, mennyi az abroncs várható élettartama? Előbb-utóbb minden gumiabroncs elkopik vagy megsérül, és ekkor cserére szorul. Különböző tényezőktől függ, hogy mikor érkezik el ennek ideje: ezek közé tartozik a vezetési stílusa, lakóhelye, valamint az, hogy miként tartja karban a gumikat. Ha azonban az útmutatónkban lévő tanácsokat megfogadja, tudni fogja, hogy mit tehet azért, hogy abroncsait a lehető legtovább használhassa, hogy mikor kell átvizsgáltatni őket, és hogy mely abroncsok képesek egész élettartamukon keresztül a legjobb teljesítményt nyújtani.

Tudnivalók az őszi abroncscsere előtt; 10+1 pontban

Bár az időjárás még meglepően enyhe, lassan itt az ideje, hogy időpontot kérjünk a gumisunktól a szokásos őszi abroncscserére. A hazai autótulajdonosok a Magyar Gumiabroncs Szövetség (HTA) tagjai által gyártott több tucat típusból válogathatnak, a kínálat sokszínű, mindenki megtalálja az igényeinek és pénztárcájának megfelelőt: úgy tűnik, egyelőre az árak emelkedése is mérsékelt ezen a téren.

Mi a 3PMSDF jelölés feltétele egy gumiabroncsnál?

3PMSDF

Mi mindenben különleges a Nokian Tyres? Ötletek, biztonság, csúcstechnológia

A Nokian Tyres finn gumiabroncs gyártó 1932-től gyárt személygépjármű abroncsokat. Európában az egyetlen gyártó, aki saját téli tesztközponttal rendelkezik. A Nokian Tyres gumiabroncsainak biztonsága az északi körülmények alapos ismeretéből fakad, amelyet az innováció egészít ki - az ötletek folytonossága, amelyet a biztonság, a tartósság és a környezettudatosság javítása érdekében hasznosítanak. Munkájuk eredményeit olyan körülmények között tesztelik, ahol csak a legkeményebbek boldogulnak.

A tél sztárja címért az új Goodyear UltraGrip Performance 3 is indul 2023-ban

ULTRAGRIP PERFORMANCE 3 A Goodyear bemutatja az új UltraGrip Performance 3-at, a tél egyik legjobb gumiabroncsát. Innovatív jellemzőinek köszönhetően a Goodyear a téli termékcsalád legújabb kiegészítőjét új etalonként határozza meg a piacon. A független német szervezet, a TÜV SÜD által végzett teszt megerősítette, hogy az UltraGrip Performance 3 az azonos szegmens négy versenytársával összehasonlítva a legjobb a nedves és száraz fékezési szabványok, a nedves kanyartartás és a havas kezelési pontosság tekintetében.

A GOODYEAR bemutatja a 90%-ban fenntartható anyagokból készült gumiabroncs-koncepcióját

A Goodyear Tire & Rubber Company 90%-ban fenntartható anyagokból készült gumiabroncs-koncepciót mutatott be. A koncepció minden előírt hatósági vizsgálaton átesett, és sikerrel teljesítette a Goodyear belső vizsgálatait is.  A tesztekből kiderült az is, hogy az új gumi gördülési ellenállása alacsonyabb a hagyományos anyagokból készült referenciaabroncsénál. Alacsonyabb gördülési ellenállása révén az abroncs kisebb üzemanyag-fogyasztást és széndioxid-kibocsátást tesz lehetővé.

Gumiabroncsokkal és használatukkal kapcsolatos jó tanácsok a BHPgumitól és a Michelintől; minden évszakra!

2023 első cikkét a 2022-es év olvasói kommentjei ihlették. A gumiabroncsokkal és azok használatával kapcsolatban megjelenő tavalyi tartalmaink alatti hozzászólásokat olvasva úgy gondoltuk, hogy néhány alapvető fontosságú kérdésről beszélnünk kell az abroncsokkal és azok használatával kapcsolatban. A visszatérő gyakorisággal felmerülő kérdéseket, kétségeket, problémákat és tévhiteket a Michelinnel közösen szeretnénk eloszlatni.

bhpgumi.hu
kosar icon
Gumiabroncs WEBSHOP

tyre-test.org Gumiabroncs tesztek,
vélemények valós
felhasználóktól
tire icon tyre background

gumi-b2b.hu/platform Magyarország legnagyobb
gumiabroncs platformja
tire icon tyre background

Töltse le applikációnkat!

Google Play ikon
Google Play ikon

Önnek ajánljuk