Gumiabroncs témában hitelesen

A Falken Tire és a Liverpool FC közös videója

A Falken Tire évtizedeken keresztül a japán Sumitomo Rubber Industries (SRI) tulajdonában álló személygépjármű, kis- és nagy tehergépjármű gumiabroncsok forgalmazója volt. 1983-ban alapították a vállalatot Japánban, majd 1988-ban mutatkoztak be az európai és észak-amerikai piacon. A cég az ezredfordulót követően önálló márkává nőtte ki magát, (bár továbbra is a Sumitomo Rubber Industries leányvállalata) azóta elsősorban az UHP (ultra high performance= kimagaslóan nagy teljesítményű) gumiabroncsok gyártására és a motorsportok támogatására összpontosít.

Öt téveszme a nyári gumik használatáról

A nyári gumiabroncs szezon már javában folyik, a felhasználás megfelelő feltételeiről azonban időről időre érdemes beszéljünk. Több hiedelem is kering az autósok körében ugyanis, a megfelelő gumik használatával, tárolásával kapcsolatban. A BHPgumi összegyűjtötte a legfontosabbakat, hogy szakértői segítséggel nyújtson kapaszkodót Vásárlói számára.

Nyári gumit vagy négy évszakos abroncsot válasszunk?

Lassan búcsút mondhatunk a téli abroncs garnitúránknak, közeledik a jó idő. Zöld utat kapnak a nyári gumik. Vagy talán inkább a négy évszakos abroncsok?

Tévhitek a négyévszakos gumiról

-Eloszlatjuk a tévhiteket- Az időjárási viszonyok változásainak fényében gondoskodnunk kell a megfelelő abroncsok beszerzéséről, legyen szó téliről, vagy nyáriról. De mi a helyzet a négyévszakos abroncsokkal? Miben különböznek egy téli, vagy egy nyári gumitól? Mikor és kinek érdemes használni? Jó mindenre, vagy pont, hogy semmire sem? Ezek olyan visszatérő kérdések, amikről úgy gondoljuk, hogy beszélnünk kell, főleg a hideg idő közeledtével.

Fontos tudnivalók a téli gumiabroncsról

“Hervad már ligetünk, s díszei hullanak, tarlott bokrai közt sárga levél zörög.” Valahányszor előtérbe kerül a téli gumi téma aktualitása, Berzsenyi Dániel Közelítő tél című verse jut eszembe. A telet ugyanis az emberek általában kétféleképp fogadják: őszinte örömmel, kiélvezve a tél minden szépségét, vagy pedig bosszúsan, mert hóakadályokkal, hólapátolással és csúszós utakkal kell küszködniük. A sofőrök számára a tél mindig extra kihívásokat jelent, tartozzanak bármelyik csoportba, nem mentesülnek az időjárási elemekkel való szembenézés alól. A gépjárművek téli felkészítésének kulcsfontosságú eleme a megfelelő téli gumik kiválasztása és optimális időben történő felszerelése.

10 alkatrész, amit évente ellenőriztetnünk kell az autónkon

10 fontos alkatrész, amit évente ellenőriztessünk! Miért? Bármilyen gépjármű üzemeltetése és használata során alapvető, vagy ha úgy tetszik betartandó feladat a kilométer-futáshoz vagy időszakhoz köthető kötelező szervizek elvégzése. Ezt nevezi a szaknyelv szervizintervallumnak. Ez alatt pedig az időben, vagy futásteljesítményben kifejezett periódust értjük, amelynek leteltével a gyártó által előírt karbantartásokat el kell végeztetni. Legalább évente és legalább 10 alkatrészen elvégzendő a szervizelés.

Kínai gumik vs. nagy abroncsgyártók

Kínai gumik vs. prémium abroncsgyártók Talán már nincs is a kereskedelemnek olyan területe, ahol a kínai gyártók még ne vetették volna meg a lábukat. Nem kivétel ez alól a gumiabroncs ipar sem. A kínaik többnyire arról ismeretesek, hogy mindenből egy silányabb, de jóval olcsóbb verziót állítanak elő. A velük kapcsolatos fenntartások ennek köszönhetőek, és ez igaz a gumiabroncsokra is. A téma boncolgatása közben számos olyan cikkre bukkantunk az elmúlt 10 évből, amelyek mind óvva intenek a kínai gyártók abroncsaitól.

Gumiabroncs tárolás pro és kontra

Az évszakok változása -a számos természeti jelenségen kívül-, jelentős időjárási és hőmérsékleti fordulattal jár. A tél beköszönte nem csak az adventi várakozást hozza magával, ahogy a tavasz sem csupán a bimbózó szerelmek időszaka. Nekünk autósoknak ez bizony a gumiabroncsok szezonváltásának ideje is! A téli és nyári gumik cseréjének fontosságáról több ízben írtunk már, de sokszor merül fel kérdésként, hogy hogyan és hol tároljuk késő őszig/kora tavaszig a használaton kívüli abroncsainkat?

Tanácsos-e használt gumit venni? És ha igen, akkor miért NEM?

Bármilyen használati tárggyal/termékkel kapcsolatban elmondható, hogy használtat nem szívesen, maximum szükségmegoldásként vesznek az emberek, általában anyagi megfontolásból. Így gumiabroncsok tekintetében is kényes, ingoványos talajra érkezünk minduntalanul, amikor a téma vizsgálatához fogunk. Mi a BHPguminál alaposan, átfogóan körüljártuk a kérdést, szakértői vélemények, és a felhasználók tapasztalatai alapján. Cikkünkben ezeket a tanácsokat és szempontokat szeretnénk megosztani Önökkel, hogy elkerülhetőek legyenek a kellemetlen élmények.

DOT szám? Használt gumik? A BHP-gumi lerántja a leplet!

Gumi DOT szám Ügyfeleinket, vásárlóinkat napi szinten foglalkoztatja a gumiabroncsok gyártási éve, várható élettartama (DOT szám). Cégünk arculata is e mentén formálódik. Az egyik legfőbb vonzerőnk, hogy nem árulunk 2 évnél korábbi gyártási számmal rendelkező gumit (az elenyésző kifutó modelleket leszámítva, melyek rendelésénél minden esetben előre tájékoztatjuk a DOT számról a megrendelőt). Az abroncsok élettartama 10 év. Ugyanakkor nagyon lényeges, hogy az előírt körülmények között tárolt, és még fel nem szerelt gumiabroncsok 5 éven keresztül teljes mértékben megőrzik azokat a tulajdonságaikat, amelyek a gyártás időpontjában is fennálltak. Nem használt 5 éves gumiabroncs felszerelése és értékesítése semminemű műszaki veszéllyel nem jár.

Téli vezetési és fékezési tanácsok – tippek

Téli vezetési tanácsokat gyűjtöttünk össze, reméljük mindenki számára hasznos lesz! Legfontosabb, hogy óvatosak és figyelmesek legyünk és akkor egy biztonságos telünk lehet.

Hasznos tanácsok az autógumikkal kapcsolatban

Hasznos tanácsok az autógumikkal kapcsolatban/1 Vizsgáljuk meg a gumiabroncsok állapotát és kéthetente ellenőrizzük a gumik nyomását beleértve a pótkereket is. Ha bármilyen rendellenességet, deformálódást észlel, azonnal menjen egy gumiabroncs szakszervizbe. A gumiabroncsok megsérülhetnek anélkül, hogy az autóvezető bármit is észlelt volna. Ha felfedezünk bármiféle problémát azonnal szakemberhez kell fordulni.

bhpgumi.hu
kosar icon
Gumiabroncs WEBSHOP

tyre-test.org Gumiabroncs tesztek,
vélemények valós
felhasználóktól
tire icon tyre background

gumi-b2b.hu/platform Magyarország legnagyobb
gumiabroncs platformja
tire icon tyre background

Töltse le applikációnkat!

Google Play ikon
Google Play ikon

Önnek ajánljuk