2023 Mercedes-Benz CLE: Minden, amit az "egy méretű" kupéról és cabrioról megtudtunk

Tóth Dorottya

2023 Mercedes-Benz CLE: Everything We Know About The “One Size Fits All” Coupe And Cabriolet

A kabrió és a kupé karosszéria nem olyan népszerű, mint korábban, a legtöbb autógyártó már nem forgalmaz ilyen modelleket. A Mercedesnek nagy hagyományai vannak a szegmensben, így ahelyett, hogy megszüntetné a C-osztály és az E-osztály szedánjainak kétajtós változatait, ahogyan azt az S-osztállyal tette, egy új modell bevezetését tervezi, amely közvetve mindkettő helyettesítésére szolgál majd, és úgy vélik, hogy a CLE nevet kapja.

 

A Mercedes-Benz CLE tavaly debütált a Nürburgringen, ahol a svédországi téli tesztek során mind a normál, mind a teljesítmény-orientált AMG változatok álcázott prototípusai jelen voltak. Eddig csak a CLE Cabriolet-ről láttunk kémfotókat, amely behúzható szövet tetővel pompázik, de lesz CLE Coupé is, keret nélküli ablakokkal és szexi ferde tető vonallal.

 

A kémfotók alapján Jean Francois Hubert, az SB-Medien munkatársa elkészítette a közelgő CLE Cabriolet modell bukóteres spekulatív megjelenését a legerősebb AMG formájában. 

Annak ellenére, hogy a karosszéria teljesen új, a CLE az ismerős stílusjegyeknek köszönhetően azonnal felismerhető lesz Mercedesként. A kétajtós karosszéria a szedánoknál sokkal formásabb lesz, hangsúlyosabb vállakat fog kapni a modell. Elöl Panamericana hűtőrácsra számítunk, amelyet AMG-stílusú légbeömlők szegélyeznek a lökhárítón, és a sárvédők felé nyúló LED-es fényszórókra. Az autó hátsó része, a far, a CLS által nemrég bevezetett téma továbbfejlesztése lesz, ferde csomagtartóval és vízszintesen elhelyezett hátsó lámpákkal.

 

Ahogy a név első betűje is sugallja, a CLE a második generációs MRA platformon osztozik majd az ötödik generációs C-osztály Sedan/Estate modellel, és várhatóan ugyanabban a németországi Brémában található gyárban készül majd. Méreteit tekintve számításaink szerint a kifutó C-osztály Coupé/Cabriolet és az E-osztály Coupé/Cabriolet közé fog illeszkedni.

Önnek mi a véleménye? Elvinné egy próbakörre?

 

/Ez a cikk Jean Francois Hubert/SB-Medien által készített spekulatív illusztrációkat tartalmaz a szóban forgó Mercedes-Benz CLE Cabriolet-ről, amelyek nem kapcsolódnak a Mercedeshez és nem is támogatják azt./

Tóth Dorottya

Tóth Dorottya média üzletág vezető vagyok a BHPguminál. A BHP szakértői rovat, a Dr. Gumisarok válaszol megálmodója és a Magazin oldal tartalmainak szerzője. “‘Gumiabroncs témában hitelesen”, illetve “Minden amit az autózásról tudni kell, vagy tudni érdemes”  mottókkal hozok létre nemcsak hasznos, de érdekes tartalmakat is.  Célom a közérdekű információk, hatályos jogszabályok és különlegességek vidám, izgalmas köntösbe csomagolása Olvasóink és Ügyfeleink tájékoztatása, valamint szórakoztatása érdekében.