Volkswagen Polo-ra Barum, Semperit vagy Kleber?

Tóth Dorottya

Kedves Máté!

Nagy mázli ez a rovat nekem most, ugyanis el vagyok veszve a gumiabroncs körülötti kérdésekben! Nagyon kiakasztó kérdéseim lesznek, előre sajnálom, de rendkívül alapos vásárló vagyok. :-)))

Életem első saját autóját kéne felgumizzam nyárra.

Egy 10 éves Volkswagen Polom van, 185/55R15-ös mérettel szerelve, ez véleményem szerint jó lenne nyárra is. Nem is ez a fő kérdés, hanem, hogy kell-e nekem prémium abroncs évi kb 8.000km-hez, amit főként városban és az M0-son teszek meg minimális országúti autózással? Illetve, hogy mit figyeljek egy nyári guminál, mintázat, tapadás, zaj? Mi az ami igazán fontos?

Olvastam például, hogy Ön is sok esetben valamelyik nagy gyártó középkategóriás abroncsát javasolja alternatívaként. Semperitet, Barumot, Klebert. Volkswagen Polora jó lehet valamelyik? A Barumok esetében elég magas a fogyasztási mutatójuk és egy budapesti autósnak ez nem igazán jó hír, számít ez, mit gondol?

Köszönettel:
Viktória

Kedves Viktória!

Első gondolatom az volt: GYŐZTÜNK!

Ne legyen elveszve, megoldjuk…!

Nos, az alap kérdése ugye az, hogy kell-e Önnek a prémium?

Ugye mind a 3 nagy gyártónak megvan a maga budget, ill. közép szegmense is, a prémium gyártói tapasztalatokkal, illetve technikával. A Bridgestone esetében én személy szerint lebeszélném az olcsóbb szegmensről. A Michelinnél a Kléber a belépő szint, de drágább, mint a Barum és szerintem rosszabb is.

A Continental csoport lehet a jó választás, ott alap a Barum, az alá ne menjen. A közép a Semperit, illetve az Uniroyal, és a felső kategória a Conti. Igazából ha megteheti, vegye meg a Continentalt, de a Barum is tökéletes választás. Nem olcsó ebben a méretben, és akkora árkülönbözet nincs a Semperit és a Barum között, de ne féljen a Barumtól, nem fogja észrevenni a rosszabb besorolású fogyasztási paramétereket.

Remélem segítettem!

Üdv: Máté

bhpgumi.hu
kosar icon
Gumiabroncs WEBSHOP

tyre-test.org Gumiabroncs tesztek,
vélemények valós
felhasználóktól
tire icon tyre background

gumi-b2b.hu/platform Magyarország legnagyobb
gumiabroncs platformja
tire icon tyre background

Töltse le applikációnkat!

Google Play ikon
Google Play ikon

Önnek ajánljuk