Volkswagen Golfra milyen gumit és felnit szereljek?

Tóth Dorottya

Kedves Dr. G!

VOLKSWAGEN GOLF VI 1.6TDI 2010 autótípussal rendelkezem.

Szakértői véleményre van szükségem: 225/45 R17-tel van szerelve az autóm.

Én döntöttem így, mert így mutat jól, viszont ebben a mérettartományban az árak picit horribilisek, így letettem a prémium gyártóról.

Amit nézegetek:

  1. Barum 225/45 R17 Bravuris 5HM 91Y FR
  2. Semperit 225/45R17 91Y FR SPEED-LIFE 2
  3. Matador 225/45R17 94Y XL FR MP47 HECTORRA 3

Igen, mindenképp ragaszkodom a peremvédőhöz, tudja, a hölgyeknek előnyös, bár olvastam a hasonló témájú cikkét, már mondtam a páromnak, hogy védje inkább ő a peremem. :)

A másik kérdésem, hogy a felni kiválasztásánál számít valamit, hogy peremvédős gumival akarom szereltetni? AEZ CREST DARK és DOTZ MISANO DARK-ban gondolkozom, Ön szerint melyik a jobb, van lényeges eltérés, vagy döntsek nyugodtan kinézet alapján?

Köszönöm előre is, hogy időt szán rám, üdv: Betti

Kedves Betti!

Alapból félreértés van, a 225/45R17 nem ajánlott erre a típusú autóra, illetve, ha csak a párjával utazik, és csakis elől, bevállalható. A peremet mindenképpen védje, főleg hátul, és itt nem a gumira gondolok, hanem a sárvédőre, mert ha a kedves anyósa is beül hátra, bele fog érni a sárvédőbe az abroncs (mondjuk, ha középre ülteti, talán nem. :)

A felsorolt abroncsok közül a Matadort személy szerint nem ajánlom, mégha a Conti csoporthoz is tartozik,a belépőszint a Barum,a középkategória a Semperit, itt mind a kettő jó választás lehet, de áldozzon egy Continentalra inkább, hosszabb távon kifizetődőbb, ha rám hallgat. Az autóra ajánlott méret a 215/45R17, minimálisan drágább mint az Ön által preferált 225/45R17, de ez legalább nem ér bele a kasztniba.

A felsorolt 2 felninél nem számít a peremvédő, annyi a kikötése a gyártónak, ha az autó maximális sebessége nagyobb mint 210 km/h, csak fém szelepházzal szerelhető a kerék. Mind a két márka prémium a gyártó részéről, hogy melyiket választja, csakis az Ön ízlésén múlik. Esetleg kérje ki az anyós véleményét is, hátha befolyásolja a döntésben. :)

Üdv, Gumisarok

bhpgumi.hu
kosar icon
Gumiabroncs WEBSHOP

tyre-test.org Gumiabroncs tesztek,
vélemények valós
felhasználóktól
tire icon tyre background

gumi-b2b.hu/platform Magyarország legnagyobb
gumiabroncs platformja
tire icon tyre background

Töltse le applikációnkat!

Google Play ikon
Google Play ikon

Önnek ajánljuk