Autóvásárlás friss műszakival, futómű és gumiabroncs kellemetlenségekkel

Tóth Dorottya

Tisztelt Szakértő!

Vásároltam egy autót friss műszakival. Előtte kértem, hogy nézzék át a futóművet is, mert jobbra húz az autó. A műszakin átengedték. Boldogan vittem haza, de pár nap múlva ismét jobbra húz az autó. A gumi belső része nullára van kopva, mely kívűlről nem látszik, illetve a ball első kerék dőlésszöge nem egyezik a többi kerék dőlésszögével. Kérdésem az lenne, hogy igy is átengedhetnek egy autót s műszaki vizsgán, hogy gyakorlatilag folyamatosan ballra kell kormányoznom, ha nem akarok az árokba menni nagyobb sebességnél?

Üdvözlettel:Tamás

 

Kedves Tamás!

 
Sajnálattal olvastam a kellemetlen tapasztalatairól! 
Műszaki vizsgán tudomásom szerint műszeres futóművizsgálatot, ami kimutatná az eltéréseket, tehát a kerék összetartás-széttartást, ám csapterpesztést nem végeznek. Ahogy én tudom, egy műszaki vizsgaállomás fel sem kell legyen szerelve geometriai futómű állító berendezéssel. 
A műszaki vizsgán szemrevételezéssel és rázópadi vizsgálattal vizsgálják a futómű alkatrészek elhasználódottságát. Célszerű évente kétszer, lehetőleg a gumicserék alkalmával futómű állítást is elvégeztetni a járművön, így sokkal biztonságosabb, komfortosabb lesz a jármű és hosszabb élettartamú a gumiabroncs.
 
 
Üdvözlettel,
BHPgumi Szakértői Csapata
bhpgumi.hu
kosar icon
Gumiabroncs WEBSHOP

tyre-test.org Gumiabroncs tesztek,
vélemények valós
felhasználóktól
tire icon tyre background

gumi-b2b.hu/platform Magyarország legnagyobb
gumiabroncs platformja
tire icon tyre background

Töltse le applikációnkat!

Google Play ikon
Google Play ikon

Önnek ajánljuk