Kia Ceed-re milyen méretű nyári gumival járok jól?

Tóth Dorottya

 

Tisztelt Szakértők!

2011-es Kia Ceed kombira szeretnék 7 colos felnivel 195/55 R16 gumit felrakni. Javasolták a 205/55 R16-os gumiméretet is. 

Önök szerint melyiket válasszam?

Köszönettel.Üdv B.

 

Kedves Érdeklődő!

A 195/55R16 méret nem való a Kia Ceed-re. A 205/55R16 méret amennyiben a jármű gyártója javasolja jó lehet rá.

A jármű gyártójának javaslatát általában a tanksapkában vagy B oszlopon vagy a jármű gépkönyvében találja.

A jármű gyártójának javaslataitól eltérni nem lehet, igaz ez a  gumiméretre, terhelési- és sebesség indexre is.

Felületünkön tud autótípus alapján keresni, de akár kipróbálhatja a mesterséges intelligencián alapuló gumiabroncs ajánlónkat is!

https://bhpgumi.hu/

https://bhpgumi.hu/mi-gumi-ajanlo/0

 

Kapcsolódó cikkek

A FIRESTONE bemutatja A ROADHAWK 2 ENLITEN-T, az új túraabroncsot

Firestone ROADHAWK 2 ENLITEN A Firestone ROADHAWK 2 ENLITEN a legmagasabb szintű tapadást, hosszabb futásteljesítmányt és optimalizált üzemanyag-fogyasztást biztosít. Az új Firestone Roadhawk 2 ENLITEN nyári gumiabroncs, a kategóriájában legjobb nedves tapadást, az eredeti Firestone Roadhawk2-hoz képest 20 százalékkal hosszabb futásteljesítményt és több mint 10 százalékkal alacsonyabb gördülési ellenállást kínál az üzemanyag- és energiafogyasztás optimalizálása érdekében.Az ENLITEN technológia integrálásának köszönhetően a Firestone Roadhawk előző generációjához képest jelentős teljesítménynövekedést ért el - ezzel is biztosítva, hogy a Firestone Roadhawk 2 ENLITEN egy EV-képes gumiabroncs legyen.A Firestone legújabb gumiabroncsa 2024 januárjától lesz kapható, az eredeti Firestone Roadhawkhoz képest 19 mérettel több méretben.

A Continental bemutatja eddigi legfenntarthatóbb gumiabroncsát

A Continental bemutatta eddigi legfenntarthatóbb abroncsszériáját, az UltraContact NXT-t (ejtsd: Next). Az akár 65 százalékban megújuló, újrahasznosított, és újrahasznosításra alkalmas anyagokat tartalmazó abroncs a figyelemre méltóan magas arányban felhasznált fenntartható anyagokat a maximális biztonsággal és teljesítménnyel ötvözi. Az UltraContact NXT akár 65 százalékos arányban megújuló, újrahasznosított, valamint ISCC PLUS tanúsítvánnyal rendelkező anyagokból készül Mind a 19 méret a legjobb uniós gumiabroncscímke-besorolással rendelkezik a gördülési ellenállás, a vizes fékezés és a külső zaj tekintetében Számos autómodellel és minden meghajtási típussal kompatibilis Az UltraContact NXT idén júliusban lesz elérhető az európai gumiabroncs-kereskedők számára

Gumiabroncsokkal és használatukkal kapcsolatos jó tanácsok a BHPgumitól és a Michelintől; minden évszakra!

2023 első cikkét a 2022-es év olvasói kommentjei ihlették. A gumiabroncsokkal és azok használatával kapcsolatban megjelenő tavalyi tartalmaink alatti hozzászólásokat olvasva úgy gondoltuk, hogy néhány alapvető fontosságú kérdésről beszélnünk kell az abroncsokkal és azok használatával kapcsolatban. A visszatérő gyakorisággal felmerülő kérdéseket, kétségeket, problémákat és tévhiteket a Michelinnel közösen szeretnénk eloszlatni.

A Bridgestone egyedi Turanza Eco gumiabroncsokat fejleszt a Škoda Enyaq iV elektromos SUV-hez

Egyedi Turanza Eco gumiabroncsok a Bridgestone-tól! A Škodával való együttműködés részeként a Bridgestone a teljesen elektromos meghajtású Škoda Enyaq iV számára fejlesztette ki az ENLITEN technológiával készült Turanza Eco gumiabroncsokat. Az ENLITEN csökkenti az abroncsok tömegét és gördülési ellenállását, miközben támogatja az Enyaq kezelhetőségét, tapadását nedves útfelületen, valamint hosszú élettartamot is biztosít.

Nyári gumit keresek Passat B8-ra

Nyári gumit keresek Passat B8-ra

Teljesítmény és esztétika egy abroncsban: rangos formatervezési díjakat nyert a Continental SportContact 7

A SportContact 7 elnyerte a Red Dot és az iF DESIGN díjakat A nemzetközi zsűrit meggyőzte a forma, a funkció és az innovatív ipari tervezés Amikor az esztétika szóba kerül az abroncsszektor kapcsán, a hangsúly gyakran automatikusan a felnikre kerül. A Continental SportContact 7 azonban most azt bizonyítja, hogy egy gumiabroncs forma, funkció és dizájn tekintetében is képes kivételes teljesítményt nyújtani. A legrangosabb nemzetközi formatervezési díjak közül kettőt is bezsebeltek az új hannoveri sportabroncsok: a Red Dot termék dizájndíjat, valamint az iF DESIGN kitüntetését.

Miért fontos, hogy valamennyi abroncs azonos mintázatú legyen?

A tavaszi abroncscserével kapcsolatban már több ízben értekeztünk korábban https://bhpgumi.hu/magazin/cikkek/2914-mire-figyeljunk-a-tavaszi-abroncscsere-elott-az-elet-nem-toresteszt-a-dot-jelolesrol-a-nehany-eves-abroncs-is-ujnak-szamit.html A keveset vagy alig használt járművek, illetve abroncsok kapcsán felmerül az a kérdés, hogy takarékossági okokból lehet-e keverni a téli és nyári mintázatot? Hiszen, ha csak két abroncsot kell lecserélni, máris spóroltunk… A válasz nagyon határozott NEM!

Prémium nyári abroncs kisebb felnire? A 15 collos méretkategóriában a Goodyear nyert az ADAC nagyszabású tesztjén

Első helyezés az ADAC 15" méretű nyári abroncsokon végzett tesztjén A legjobb univerzális abroncs 15 versenytárssal összehasonlítva A legnagyobb futásteljesítmény; „nagyon jó” futásteljesítmény-minősítés A Goodyear EfficientGrip Performance 2 első helyezést ért el az ADAC 15"-os nyári abroncsokat vizsgáló legújabb tesztjén, amelynek során a kisautó szegmensben népszerű méretben 16 különböző abroncsot hasonlítottak össze.

Goodyear; szárazon sportos izgalom, vízes úton nyugalom: itt a Goodeyear Eagle F1 Asymmetric 6

Az új technológiának köszönhetően nemcsak a száraz úton nyújtott teljesítmény javult, hanem a vizes úton való féktáv és a kezelhetőség is. Elektromos autókra kész technológia, csökkentett zajszinttel és gördülési ellenállással. Készen a nyugodt utazásra, készen az izgalomra.

bhpgumi.hu
kosar icon
Gumiabroncs WEBSHOP

tyre-test.org Gumiabroncs tesztek,
vélemények valós
felhasználóktól
tire icon tyre background

gumi-b2b.hu/platform Magyarország legnagyobb
gumiabroncs platformja
tire icon tyre background

Töltse le applikációnkat!

Google Play ikon
Google Play ikon

Önnek ajánljuk