Minőségi téli gumit keresünk Skoda Octavia Combira!

Tóth Dorottya

Kedves Címzett!

 

Skoda Octavia Kombira szeretnék egy középkategóriás, de inkább biztonságos téli gumit vásárolni, viszont a nagy választékban én is elvesztem. Kleber, Barum, Bridgestone, Hankook márkákat néztem, ADAC tesztek szerint is, de még így is bizonytalan vagyok. 205/55/R16-os Falken gumi van most fent, amit szeretnék cserélni. Nagyjából >5000 km-t megyek egy téli szezonban. Örülnék egy szakértői vélemények ill. javaslatnak,köszönöm előre is! 

 

Kedves Kérdező!

 

A téli szezonban ezzel a futásteljesítménnyel valóban elegendő Önnek egy minőségi középkategóriás gumiabroncs.

Megfelelő választás lehet a Nokian finn gyártó WRD4-es mintázata, de a Kleber Krisalp HP3-asa vagy Barum Polaris 5öse is.

A Kleber és a Barum mellett azok az érvek szólnak, hogy egy-egy világszintű prémium gyártó áll mögöttük, a Kleber mögött a Michelin, a Barum mögött pedig a Continental.

A Kleber gyártó jelenleg is tartó téli promóciói is segíthetik a döntést: https://bhpgumi.hu/kleber-promo-2021-tel?fbclid=IwAR07EhwInVN4ERcl0brO7j6aSmDH6Q24lrBULSNE1WuBrFbMytI1cue9IQc

https://bhpgumi.hu/kleber-trust?fbclid=IwAR0seOeG8PqoB1q8JSH57A3CPryTaW-ZW_tJefcMlcJo2-YfR2O-eSjtXPc

 

A Barum mellé pedig teljeskörű abroncsgarancia csomag váltható ki a Continental jóvoltából: https://bhpgumi.hu/contisafe3?gclid=Cj0KCQjwtrSLBhCLARIsACh6RmhDEneIDpBIFGoGFwVdTEe9bQysP3KO67XuD7US7D9hUfsw5rf2C1oaAtBgEALw_wcB

 

Amit mi javasolni szoktunk téli gumi választáskor: a havon, jégen és nedves útfelületen nyújtott tapadás és fékhatás legyen rendben, illetve az autó teljesítményének megfelelő gumiabroncsot válasszon.

Az imént felsorolt mintázatok közül mindegyik megfelelő lehet Önnek.

 

Üdvözlettel;

BHPgumi Szakértői Csoport

 
 
Kapcsolódó cikkek

Milyen sebességindexű abroncsot válasszak télre?

Megfelelő sebességindex télre

Mikre érdemes figyelni, ha SUV téli gumit vásárolunk?

Mikre érdemes figyelni, ha SUV téli gumit vásárolunk? Miben más egy SUV téli gumi? Mi a különbség ezek között és a személyautók számára kifejlesztett téli gumiabroncsok között? Sokakban felmerülnek e kérdések, mi a BHPguminál pedig most igyekszünk válaszokat adni.

Abroncscsere, avagy meddig tart a gumik élettartama?

Azon tűnődik, mennyi az abroncs várható élettartama? Előbb-utóbb minden gumiabroncs elkopik vagy megsérül, és ekkor cserére szorul. Különböző tényezőktől függ, hogy mikor érkezik el ennek ideje: ezek közé tartozik a vezetési stílusa, lakóhelye, valamint az, hogy miként tartja karban a gumikat. Ha azonban az útmutatónkban lévő tanácsokat megfogadja, tudni fogja, hogy mit tehet azért, hogy abroncsait a lehető legtovább használhassa, hogy mikor kell átvizsgáltatni őket, és hogy mely abroncsok képesek egész élettartamukon keresztül a legjobb teljesítményt nyújtani.

Tudnivalók az őszi abroncscsere előtt; 10+1 pontban

Bár az időjárás még meglepően enyhe, lassan itt az ideje, hogy időpontot kérjünk a gumisunktól a szokásos őszi abroncscserére. A hazai autótulajdonosok a Magyar Gumiabroncs Szövetség (HTA) tagjai által gyártott több tucat típusból válogathatnak, a kínálat sokszínű, mindenki megtalálja az igényeinek és pénztárcájának megfelelőt: úgy tűnik, egyelőre az árak emelkedése is mérsékelt ezen a téren.

Mi a 3PMSDF jelölés feltétele egy gumiabroncsnál?

3PMSDF

Mi mindenben különleges a Nokian Tyres? Ötletek, biztonság, csúcstechnológia

A Nokian Tyres finn gumiabroncs gyártó 1932-től gyárt személygépjármű abroncsokat. Európában az egyetlen gyártó, aki saját téli tesztközponttal rendelkezik. A Nokian Tyres gumiabroncsainak biztonsága az északi körülmények alapos ismeretéből fakad, amelyet az innováció egészít ki - az ötletek folytonossága, amelyet a biztonság, a tartósság és a környezettudatosság javítása érdekében hasznosítanak. Munkájuk eredményeit olyan körülmények között tesztelik, ahol csak a legkeményebbek boldogulnak.

Visszatérő fogas kérdések a négy évszakos abroncsok választása kapcsán

Milyen négy évszakos gumiabroncs márkát válasszunk Toyota Yarisra?

Négy évszakos gumi kérdések: Barum vs Hankook?

Barum vs Hankook?

A tél sztárja címért az új Goodyear UltraGrip Performance 3 is indul 2023-ban

ULTRAGRIP PERFORMANCE 3 A Goodyear bemutatja az új UltraGrip Performance 3-at, a tél egyik legjobb gumiabroncsát. Innovatív jellemzőinek köszönhetően a Goodyear a téli termékcsalád legújabb kiegészítőjét új etalonként határozza meg a piacon. A független német szervezet, a TÜV SÜD által végzett teszt megerősítette, hogy az UltraGrip Performance 3 az azonos szegmens négy versenytársával összehasonlítva a legjobb a nedves és száraz fékezési szabványok, a nedves kanyartartás és a havas kezelési pontosság tekintetében.

bhpgumi.hu
kosar icon
Gumiabroncs WEBSHOP

tyre-test.org Gumiabroncs tesztek,
vélemények valós
felhasználóktól
tire icon tyre background

gumi-b2b.hu/platform Magyarország legnagyobb
gumiabroncs platformja
tire icon tyre background

Töltse le applikációnkat!

Google Play ikon
Google Play ikon

Önnek ajánljuk