Vérpezsdítő nyári mintázatok a Pirellitől

Tóth Dorottya

Pirelli P Zero Sports, Pirelli P Zero Luxury, Pirelli P Corsa

    Cuprinsul:

  1. Legfontosabb jellemzők:

A Pirelli 2017-től már a P Zero széria negyedik generációjával törekszik a prémium szegmens igényes vásárlóinak kielégítésére. A Pirelli rendkívül széles gumiabroncs-kínálattal rendelkezik személyautó és kisteher kategóriában. Figyelemreméltó nyári mintázatai közül a legkiemelkedőbbek a Pirelli P Zero Sports, Pirelli P Zero Luxury, Pirelli P Corsa. Osztálya egyik leginnovatívabb alkotója, Olaszország vezető autógumi gyártója. A német (ADAC- (Svájci Túraklub(TCS) és az AutoZeitungban is megjelent teszteredményeinek köszönhetően az egyik legkedveltebb Prémium márka lett mára hazánkban is.

Legfontosabb jellemzők:

• Módfelett pontos kormányozhatóság a robusztus vállminta-blokkoknak köszönhetően. Amelyek fokozott merevséget biztosítanak a futófelületnek.

• Magabiztos úttartás az évek során a Formula 1-ben szerzett tapasztalatok alapján. Kiváló vízkiszorítás nagy sebességnél is.

• A megújult abroncsok szerkezete hozzájárul, hogy az ultra magas teljesítményt az abroncs élettartamának végéig tudja biztosítani, annak csökkenése nélkül.

• Az új Pirelli gumiabroncsok súlycsökkenése kisebb gördülési ellenállást okoz, ezáltal csökken a melegedés és a fogyasztás.

• Különböző autótípusokhoz kissé eltérő mintázatok, a teljes tökéletesítésért.

Sport

P-Zero Sports:

pzero

Az új P-Zero beazonosíthatósága érdekében az oldalfalon PZ4es jelzés található. Sima és erősített oldalfalú kivitelben is gyártják. W és Y sebességindexszel, azaz maximálisan 270/300 km/h maximális sebességekhez tervezve. Szélességek 215-355cm-ig, széria 25-45-ig, felnik 18-22cm-ig. A legtöbb méretben B minősítést kapott nedves tapadásra, fogyasztása pedig méretek függvényében C-E között változik.

Luxus

P-Zero Luxory:

pirelli-p-zero-luxury-n

Szélességek 225-315cm-ig, széria 30-50-ig, felnik 18-21cm-ig. Sebességindexek W, Y, azaz 270-300km/h maximális sebességekhez tervezve. Alacsony zajszint és gördülési ellenállás jellemző az abroncsra.

Fokozott biztonság a nedves útviszonyok mellett a fokozott szilika-tartalomnak köszönhetően. Nagyobb vonóerővel rendelkezik a hajlásszögű mintaárkok jóvoltából.

Szuper Sport

P-Zero Corsa:

p-corsa

A felismerhetőség érdekében az oldalfalon a PZC4-es jelzés található. Szélességek 225-315-ig, széria 35, felnik 19-20-ig és sebességindex csak Y jelöléssel, azaz maximum 300km/h-ig tervezve. A folyamatos mintaárkoknak köszönhetően könnyen irányítható és nagy sebességű kanyarodáshoz is alkalmas. A kettős gumikeverék technikának köszönhetően tökéletes az egyensúly a nagy sebesség és a tapadás között. A Pirelli ezen gumiabroncs létrehozásakor a motorsportban fejlesztett anyagokat is adaptálta. Méghozzá olyan céllal, hogy a magas thermo-mechanikai igénybevétellel szemben precízebb ellenállást szavatoljon.

Forma 1-es fejlesztésekkel is jócskán dicsekedhet a gyártó az idei évben:

Az az első gumik szélessége 245-ről 305, míg a hátsóké 325-ről 405 milliméterre nő, miközben maradnak a 13 colos felnik. Pirelli új filozófia szerint tervezte a gumikat, kisebb kopás és a túlmelegedéssel szembeni nagyobb ellenállás jellemző rájuk, ennek érdekében új anyagokat is bevetettek a mérnökök. Az új gumikat már hónapok óta teszteli három csapat (Ferrari, Mercedes, Red Bull), most a teljes 2017-es kollekciót bemutatta a Pirelli Abu-Dzabiban.

GP ABU DHABI F1/2016 - ABU DHABI 24/11/2016 © FOTO STUDIO COLOMBO PER PIRELLI MEDIA (© COPYRIGHT FREE)

Innen érhetőek el a legújabb mintázatú Pirelli gumiabroncsok:

http://bhpgumi.hu/search/pirelli

bhpgumi.hu
kosar icon
Gumiabroncs WEBSHOP

tyre-test.org Gumiabroncs tesztek,
vélemények valós
felhasználóktól
tire icon tyre background

gumi-b2b.hu/platform Magyarország legnagyobb
gumiabroncs platformja
tire icon tyre background

Töltse le applikációnkat!

Google Play ikon
Google Play ikon